Yeni bisiklet şampiyonu şunu ekledi: Hayalim ve hedefim Dünya Turu

IstAh

Member
Bu sezon beklenmedik zaferin önünde yarışan Pidal, birkaç kez sonuçlarda göründü. Örneğin Zvoda'da 23 yaşın altındaki bir bisikletçi öldü ve burada Çek bisikletçiler arasında en iyi olarak bitirdi ve 21 yaş altı kategoride en iyi dördüncü oldu.

O, büyük takımların gözlemcileri tarafından çokça izlenen bir tuzaktır. Yirmi yaşın altındaki dünyanın en iyi binicileri burada biniyor. Oldukça başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Hradec Králové'den bisikletçi Elkov Kasper, orada birkaç hata yaptık ama uzun sürede bunu başardık dedi.

Tom Pidal

Düzen, bütünüyle Hradec'ten dünyanın en iyileri arasında yer almak için yola çıkan diğer dövüşçülerin yolunu taklit edecek: Dünya Turu önümüzdeki birkaç yıl için bir hayal ve bir hedef. Ama kendimi en az yirmi yıl öncesine kadar kıtasal kategoride bir yerde sürerken hayal edebiliyorum. (hiyerarşide bölümün başkanı aynı zamanda Elkov Kasper) ya da dünya turu istasyonunun yakınında bir yerde beş Pidal.

Dünya Turu'nun elit kategorisindeki takımların çoğunun kendi geliştirme ekipleri, yani genç baştan çıkarıcıları yetiştiren takımları var. Çek Cumhuriyeti'ndeki bisiklet rotasının ilk etabı olan yurt içi Çek Turu'nda iki aydan kısa bir süre içinde elimden gelenin en iyisini yapmamı istedi.

Eğer sağlıklıysam gelmeliyim. Zvod mru'dan farklı, en büyük fark muhtemelen etapların uzunluğu, Çek Turu'nda çok daha uzun süreler var, bu bana daha uygun. Ancak baştan çıkarmalar da aynı derecede sert, daha hızlı, hiçbir şey paradoksal ve daha sakin değil. O kadar da tehlikeli değil çünkü sahnenin ortasında. Gereksiz riskler almayan yaşlı biniciler vardır Sayın Pidal.

Her şey kontrollü, boşluğa girdiğinizde bile oynamıyorlar çünkü onlar deneyimli ve her şeyi daha iyi kontrol ediyorlar, biz değil tiadvactki, dov. Geçen yıl Çek Turu'nda yer aldı ve 19 yaşındayken sonunda 23 yaş altı en iyi on baştan çıkarıcı kadın arasında yer aldı.

Ayrıca rotayı birkaç kez Tour de France ile ünlü efsanevi İngiliz baştan çıkarıcı Chris Froome ile paylaştı; ancak geçen yıl UCI ProTeam IsraelPremier Tech Esk'e seyahat etti.

Kolaydı, o benim küçük yaşlardan beri büyük idolümdü, rahmetli Pidal.

Baştan çıkarmanın ardından Froome, gazeteye bazı baştan çıkarıcıların pelotonun ortasında bile onunla nasıl sakin bir şekilde fotoğraf çektirdiğini anlattı. Kesinlikle ben değildim, diye gülüyor Pidal. Ama birlikte bir fotoğrafımız var.

Çek Turuna gümrük koydum

Çek Turunda Elkov Kasper iyi bir sonuç almaya çalışacak ancak aynı zamanda kendi evinin tepeleri hakkında da bilgiye ihtiyacı olacak.

Rotalar ve Zvod mru'da veya Çek Turunda beni oturtun. Onları tanıyorum ve nereye gittiğimi bildiğimde biliyorum. Kendimi riske atmama gerek yok, tehlikeli şeyleri biliyorum, inişlerin nasıl göründüğünü biliyorum vs.

Belki de bu yüzden yoğun yolculuklarda hafif bir tırmanıştan hoşlanmıyor. Örnek olarak Long Thorns'ta sona eren Ölümün Baştan Çıkarılması aşamasını ele alalım. Baştan çıkarıcılar 2.156 metreye tırmanmak zorunda kaldı, Pidal en iyi etap pozisyonu olan on ikinci oldu.

Tepeler bana mesafelerden daha çok yakışıyor. Üstelik bunun için ön koşullarım bile yok, o kadar hızlı değilim ve telaşlı, hoşuma gitmiyor. Büyük bir sandık, bir tehdit ve bir miktar pd var. O gün gitmedim ama çoğuna çok kızdım, istemezdim, l.

Geçen yıl bisiklet camiasına kendisi hakkında sorular sordu. Yılın başında uzun süredir en iyi Çek takımlarından biri olarak kabul edilen Elkovo kadrosunda yer aldı. Daha sonra örneğin Çek Cumhuriyeti Lp'deki bir günlük Koda Kupası yarışında ustalaştı ve Barış Yarışı'nı 21 yaşın altındaki sürücüler arasında sekizinci sırada tamamladı.

Evet, geçen yıl uçtum ama Koda Kupası senin için pek cazip değildi alçakgönüllü. Bu sene çok şey yapabilirim diye düşünüyor ve yazı aceleyle adlandırıyor: Beş günlük Yunanistan Hellas Turu'nda 23 yaş altı en iyi bisikletçi ve Hırvatistan'daki Istrian Spring Trophy etkinliğinde genel dördüncülük.

Büyük yetenek, kanma koç

Elkov Kasper için antrenörü Otakar Fiala'nın şu sözleri kanıt olarak çok değerli: Biz gençleştik ama bazı oyuncular çok yaşlı görünüyor. Bu mükemmel kalite esas olarak Pidal'a bağlıydı, o büyük bir yetenek.

Geçen sezondan önce, köklü bisikletçilere içki içenler genç yaştaki bisikletçilerdi.

Fiala, MF DNES'e yakın zamanda verdiği bir röportajda, “Nispeten yakın zamanda olgun sürücülerimiz vardı, artık genç sürücüleri bir araya getirmenin, onlara bir fırsat vermenin ve onları ayrılanların pozisyonlarına taşımanın zamanı gelmişti” dedi.

Pidal soğukkanlılıkla, “Bir daha onu pek göremiyorum,” dedi. Geçen yıl kendisinden çok fazla deneyim kazandığım Jan Brta'yı ziyaret ettiğim için mutluyum. Matj Zahlka da onlarla birlikte gidiyor, bana da birçok tavsiye veriyor.

Bisiklet yeteneğinin doğuşuna tanık oluyoruz. Roman Kreuziger ve Leopold Knig'den sonra, örneğin Tour de France'ın başlangıcında Çek bayrağının düzenli olarak hata yaptığı doğrudur. Eğer bu hırslarımı sorsaydı, onları kalbinden başlatırdı.

Elkov-Kasper bölgesinden Tom Pidal (ortada), 20 yıllık kariyerinde ilk kez toplu çıkışla yokuş aşağı bisiklette cumhuriyet şampiyonu oldu. Michael Kukrle (solda) Jevko'da Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'nın ortak yarışında ikinci olurken, Vojtch Kmnek (sağda) üçüncü oldu.

Annesi sosyal medyada gördüğü bir reklama yanıt vermeye karar vermeseydi durum farklı olabilirdi. Annem Uniov'daki bisiklet takımının işe alım filosunu gördü. Sonra beni dikenin yanına getirdi ve hepsi bu, diye hatırladı Pidal.

Gelişimi sırasında, Mapei Merida Kakovska'nın sahibi olan ünlü Olomouc antrenörü Jim Kakovska'nın yanında da çalıştı. Örneğin DSM dünya turu ekibinin sürücüsü Pavel Bittner orada büyüdü. Tom Pidal da aynı yöne gitmek istiyor.

Bay Kakovsk bana çok şey verdi. Beni en çok etkileyen şey kendiliğindenliğiydi. Nkte bisiklet ve su sporları hakkında çok konuşuyor ama kendisi ne söylüyorsa öyle. Beni çok etkiledi, biliyorsun.