Valerián, benim köklerimde daha sert müzik olduğunu söylüyor. Tiyatroda oynuyor ve beste yapıyor

IstAh

Member
Konsere gelen tepkiler sizi şaşırttı mı?
Kusura bakmayın, bu müzikal-tiyatro dizisinin bu kadar acele edeceğini beklemiyordum. İkinci gün sabah 8.30'da benimle tanıştırıldım ve Matje gibi frak giymiş, yani futbol forması giymiş süslü kadın müzisyenlerin arasında benimle birlikte Filarmoni sahnesine koştum ve alkışlar koptu. Muhtemelen ilk eserden özellikle Matje karakterini hatırlayan çocuklardan.

Matj'da kim vardı?
Futbol oynuyor, muhtemelen bunda pek iyi değil ve saksafon çalmak istiyor. Bu çelişkiden keyif alıyorum. Forma giymek, köpeğe o formayı giydirmek ve Filarmoni Orkestrası'yla soprano saksafonda Carmen'in Habanera şarkısını çalmak. Bunu yedi yaşındayken görmüş olsaydım, muhtemelen ben de bu karaktere aşık olurdum ve müzik, sabah saat ikide Kopivnica'da bir yerlerde davulların sessizliğiyle sizi büyülemeye başlardı. Metal Yıkıcı Festivali.

Sahnenin ve tüm fikrin yazarı, Klicper Tiyatrosu'nun dramaturgu Lenka Smrkov'du; Filarmoni Orkestrası'nı harika bir şekilde yönetti, onlarla birlikte çaldı ve Michaela Rozsa Rikov'un eğitimsel bilgeliğini aktardı. Burada meslektaşlarım Martin Czyov ve Lucia Andlov'u desteklemek zorunda kaldım. Bu yüzden en ufak bir yanılgıya düşmeyeceğim. Aslında öğrenilen metinle, yani ideal durumda öğrenilen şarkıyla şarkı söylüyordu ve sadece müziğin, mizahın, metnin ve şirketin hoş toprağının ve kuşlarının dalgalarında geziniyordu. Bütün bunlar vahşi içki içmeyle birleştiğinde paha biçilemez.

Fark neydi: müzik mi yoksa oyunculuk mu?
Havov'da iki tekerlekle dolu. Orada elime bir flüt tutuşturdular ve şöyle dediler: çal. Ben de içtim. Birisi mm'nin en yetenekli olduğunu belirtti. Böylece sevgili annem benim adıma karar verdi, o sadece piyano çalabiliyordu, ama kim çalamaz ki? İlk bisiklet depolama odasından kayıt cihazını, ardından klarneti, ardından davulu ve ardından saksafonu elime aldım. Okulda müzikle ilgili hiçbir şey okumadım. Eğer müzik drama bölümüm yoksa.

Tiyatroya dördüncü sınıfta öğretmen Jan Hjek'le başladım, bisiklette tanıştık, bu benim ilk punk'ımdı ve aslında bir tiyatro grubuydu. Sonra bir süre hiçbir şey olmadı, sonra Sau Rycheck'le tanıştım ve o beni ikna etmenin fazla bir şey gerektirmediğine, artık Dividl Ostrava ile bir yaz tiyatrosu atölyesine katılma zamanının geldiğine ikna etti. O zamandan beri tiyatroyla ilgilenmedim. Size daha basit bir cevap verebilirim: Toplantıda müzik vardı.

Havov'da bir black metal grubuyla mı çaldın?
Doğru, saat sekizde davul çalmaya başladım, işte o zaman müzik beni tamamen içine çekti, System of a Down grubunu keşfettim, sonra bulabildiğim en zor gruba gittim, sonra Nil grubuydu ve o da açık, bunu yemek istiyorum. O zamanlar Havov'un içinde ve çevresinde güçlü bir metal deposu vardı ve umarım onun altında da vardır. Nasıl oldu bilmiyorum ama birdenbire Ill Crow grubunun provasındaydım, Esque Nemocn vrna. Daha birçok provanın ardından ilk konseri verdikten sonra verdik ve verdik. On yaşımdan on beş yaşına kadar en az yirmi tanesini oynamış olduğumu umuyorum.

Şu anda kaç enstrüman ve kaç grupta çalıyorsunuz?
Ana enstrümanım saksafon, sonra sadece piyano çalmam gerekiyordu, piyano çalamıyorum ama çalmam gerekiyor, gitar hiç iyi değil ama denedim. Boş zamanlarımda elektronik, loop, saksofon ve gitar efektlerinin esnetilmesi üzerine çalışmaya başladım ve bunu Spie Z Hor, Yo Soy Indigo, Sothein gruplarında kullanıyorum, mm kendi looping solo projem ve ardından tam bir doğaçlama grubum var. şimdilik buna William Valeri'nin Ölüm Caz Üçlüsü adını verdim. Belki bir sonraki konserde adını kitap koyarız. Eğer olacaksa.

Saksafon gördüğümde aklıma caz geliyor. Müziğiniz nasıl?
Tanınabilir mi bilmiyorum ama yüksek sesli müzik birçok çocukta büyük rol oynuyor. Yani üzerinde çalıştığım her projede bir şekilde bu açıkça görülüyor. Somut bir örnek isteyen varsa ilk olarak Spie Z Hor ve Sothein'dir. Aksine Yo Soy Indigo grubunda değiştirdiğim tek şey kendi parçalarım oluyor, böylece mümkün olduğunca bütün şekle uyum sağlıyorlar. Çevrimiçi olarak bulunabilir. Saksafon okudum ve yabancı müzikte ya da cazda ikisine de çok yakınım. Beni en çok King Crimson grubu etkiledi. Müzik ve sözlerle her zaman birleşir. Başlangıçta keskin olacağıma söz verdim, bu yüzden en azından bu cevabın bittiğini düşünüyorum.

Çaldığınız, çaldığınız ve dans ettiğiniz Zbablcche'deki performansınıza ölçülemeyecek kadar hayran kaldım.
Teşekkür ederim. Doğru, bu bir davetti, not edersiniz ki ben de müzik yazarlarından biri olarak yazıldım. Oyunculuk olayını sahnede deneyimleyince grupla provaya gittim. Müziği veya durumları prova etmediğimde koreografi ortaya çıktı ve o bile olmadığında metni öğrenmeye çalıştım. Ve müzik. Ve koreografi. Bazı günler tiyatroda yarım saat bile harcadım. Ama buna değdi. Benim tarafımdan rd oynuyorum. Gerisini kızlara bırakacağım.

Tiyatro için müzik söylemeyi en sevdiğiniz zaman hangisidir?
Yönetmenin ve sanatçının ölümüyle örtüşmesi için belki açıklamama bile gerek yok. Benim için ana ses bu. Mümkün olan en iyi sesi çıkarmak benim için zor, onu her zaman belirli bir seste duymam gerekiyor, aynı zamanda ön kutuların, arka kutuların, sesin dışındaki kutuların ses seviyesi oranlarıyla da çalışabilirim… Ona mükemmel şekli veren sestir. Sonra tekrar ediyorum, doğru cevap sağlamdır!

Onun çobanlığında senin sorunun ne?
Uzun zamandır sahip olduğum ve uzun zamandır beklediğim bir araç, mutlaka faydasını göreceğim. Ve yedi. The Shepherdess'in müziğinin yazarı David Hlav ve ben onun ilham kaynaklarından bahsederken şöyle dedim: Kısa bir süre önce bir metal klarnet paylaştım. Tereddüt etmedi. Jet mm almaj, dedim. Bu farklı bir hikaye.

Meraklı kızlardan oluşan bir aktör kedi eviniz yok mu?
Nevada'da. Bana göre Michal Hba'nın mükemmel eserindeki Marya'daki Franck rolü, en sevdiğim olmasa da en sevdiğim rollerden biriydi. teva ve cel Jej pastorkya biraz farklı komediler. Komedi derken komediyi değil dramı kastediyorum. Biz Marya'yı Brechtyen bir bakış açısı ve mesafeyle oynadık, Pastorkya ise tam tersi. Bunu çok küçümsemeyin, ne zaman başka bir şey istesem ilk o olur. Eğer Marya yerine Çoban Kız'ın provasını yapıyor olsaydık Teve rolüne nasıl yaklaşacağımı merak ederdim. İçinde kaybolabilirim. İlki Francek ve Marya'ydı, bir buçuk yıl sonra da Pastorkya ve Teva.

Mm rd v mükemmel komediye giriş Hayat durmuyor. Lynch'in Twin Peaks Kasabası'ndan ilham aldığınız konusunda haklı mıyım?
Bunu böyle uydurduğum için üzgünüm. Yazar Ren Levnsk'in mi, yönetmen Jan Fri'nin mi, yoksa sanatçı Jana Hauskrechtov'un mu bu şekilde anladığını hatırlamıyorum. İlk bakışta Ajan Cooper karakterine çok açık bir gönderme olduğu belliydi. Twin Peaks ve Lynch hayranıyım, bu yüzden bu rolün ve aslında tüm prodüksiyonun sezon sonuna doğru biraz sıkıcı olacağını düşündüm. Prodüksiyon için müzik de besteledim ve sahneye çıktığımda Twin Peaks'in film müziğini çaldım. Neredeyse onu azarladığım söylenebilirdi ama hayır, sadece ondan çok ilham almıştı.

Hangi rol en uzundu veya en uzundu?
Marya'da Franck'ı oynadım, Zbablcche'de Danny Smiick'i de anmaya değer, ancak profesyonel bir tiyatrodaki ilk büyük rolümden bahsetmeden edemedim ve bu, Most'taki Belediye Tiyatrosu'ndaki Ballad profesyonel haydutunda Nikola uhaj'dı. Değiştirmeyi unuttuğum bu yorum için Pavlo Ondruch'a teşekkürler. İlk rolümü orada aldım ve sadece rolü değil, düşündüğümde tiyatronun büyük olduğunu ve hala da büyük olduğunu görüyorum. Üzerine.

Hradec Angam'da vm nasıl?
Zaman. Geçen sezonun sonundaki mücadeleden bahsettiğimde, bu yıl başka bir şeyle karşılaştım, yani Oslava'nın yapımında en genç, aslında sonuncu olan Franta Jirnek'in rolü. Petr Pcha ve Jaroslav Rudi tarafından yazıldı, bu iki ismin bir anlamı var… Özel bir ismim yok, onu doğru düzgün isimlendirmeme gerek yok. Yönetmenliğini Pavel Khek'in üstlendiği filmin müziği Jura Hradil'e ait. İyi şirket. Sanırım bu şekilde yazıldığında onu mahvetmemek onun için bir onur meselesi. Yani yetişin. Bağışlamak.

sana ne ilham verir? Peki bir aktör olarak?
Geri kalan oyuncular, iyi oyunculuk, iyi müzik. Günaydın, iyi sanatlar. Genel olarak insanlar.

Elektronik gravürlerinizden biri oldunuz. Halkın reklamlardan tanıdığı şeyin tiyatrodan olmadığını biliyor musunuz?
Halk reklamları hiç tanımayabilir. Gerçek hayatta oldukça farklı görünebileceğimi hissediyorum; televizyonda ya da benden yedi kat aşağıda olduğum tramvaydaki billboard reklamlarında bile değil. Bir keresinde Prag'da sabah 6'da bir tramvaya binmiştim, içi tam anlamıyla benim yer aldığım reklamlarla doluydu. Erken kabullerden biri gerçek bir j'ydi. Kimse beni fark etmedi ve bunu hiç umursamadım. Asla.

Hradec'te oynuyorsun ama Prag'a taşındın. İçin?
Prag'a taşınmam o kadar da kötü olmayacak, ama evet, kuşumla orada yaşıyorum, oraya iş için, oyuncu kadrosuna, gruplarla provalara, hatırladığım kadarıyla kuş olarak çok sık giderim, ama asıl amacım iş, Klicper'in Hradec Krlov'daki tiyatrosudur. Aslında buradayım. Prag'da böyle bir sümbül. Yani hacienda.