Uppinabetageri Okulu’nun 157. Yıl Dönümü Yarın Başlıyor | Hubballi Haberleri

IstAh

Member

Dharwad: Dharwad taluk’taki Uppinabetageri Devlet İlköğretim Okulu 19-20 Mart tarihlerinde 157. yılını kutluyor.
Halk arasında ‘Guddada Shaale’ olarak bilinen bu 157 yıllık tepe okulu, öğretmenleri Kannada’nın ünlü romancısı Venkatesh Tirko Kulkarni (Galaganatha) ve Vachana uzmanı Fa Gum Halakatti’ye sahip olmaktan gurur duyuyor.
1865 yılında kurulan okul, başlangıçta köy tapınağında faaliyet göstermiştir. Okul 1 Ağustos 1965 tarihinde yeni binasına taşınmıştır. Kırsal kesimdeki kız ve erkek çocukların eğitim ihtiyaçlarına hizmet etme onuruna sahiptir ve diğerlerinin yanı sıra özgürlük savaşçıları, doktorlar, mühendisler, bilim adamları, savunma personeli, siyasi liderler ve ilerici çiftçilere sahiptir.
İki yüzüncü yıl dönümü nedeniyle okula bir makyaj yapıldı ve tüm kampüs bir şenlik havasına büründü. Mezunlar buluşmasının yanı sıra, geçmiş ve şimdiki öğretmenleri kutlamak için bir program da düzenlenecektir.
Karnataka Bayaluseeme Geliştirme Kurulu, okuldaki altyapıyı iyileştirmek için 30 lakh Rs onayladı. Sınıfların akıllı alanlara dönüştürülmesi için adımlar atılıyor.
Yıldönümü kutlama komitesi başkanı Tavanappa Astagi, kutlamayı 19 Mart günü saat 11’de Başbakan Basavaraj Bommai ve Birlik Parlamento İşleri Bakanı Pralhad Joshi’nin açacağını söyledi. Viraktamat’tan Kumar Virupaksha Swami bu olayı şereflendirecek.
Yasama Konseyi Başkanı Basavaraj Horatti hatırayı dağıtacak. İlk ve Orta Öğretim Bakanı BC Nagesh, Bölge Bakanı Achar Halappa, Şeker Bakanı Shankar Patil Munenakoppa, Eski Başbakan Jagadish Shettar ve MLA Amrut Desai onur konukları arasında olacak.