Üçüncü gol, kazanan. Horák, bunun içimden nereden geldiğini bilmiyorum, diye merak ediyor

IstAh

Member
Jablonec ile oynanan maçta, Hradec’teki teknik direktör değişikliğinin ardından Kotal Votroky’nin ilk kez öne geçtiği maçta Horák, şut katkısını daha da öne çıkardı.

Sezonun üçüncü golüyle takımının üst üste üç yenilginin ardından en yakın galibiyetini belirledi. Sparta Prag’da birkaç yıl geçirdikten sonra yaz aylarında Hradec’e dönen 23 yaşındaki futbolcu, “Çok önemli bir maç, aslında altı puan farkla ve bunu başardığımız için mutluyum” dedi.

Maçı sahadan gördüğünüz için takımınız için işler kolay olmadı mı?
İlk yarıda ikinci yarıya göre biraz daha iyi oynadık.

Ne olduğunu düşünüyorsun?
Moladan sonra muhtemelen kafamıza liderlik edeceğimizi düşünmüştük, belki de bu yüzden geri çekildik. Biraz şansımız yaver gitti ama bunu başardığımız ve buna bir golle katkıda bulunduğum için mutluyum.

Bu sezon zaten üçüncüydün ve bir asist yaptın. Sen hiçbir zaman tetikçi olmadın. Bu dengeyi sağlamanıza ne yardımcı olur?
İçimden nereden geldiğini bilmiyorum. Böyle bir şeyin başıma gelebileceğini hiç hayal etmezdim. Ayrıca 3’ü gol olmak üzere 3 şutum var, böyle devam edin.

Yeni koçun seni yönlendirdiği önemli bir maç olduğunu söylemiştin. Sizce o hafta teknik direktör Kotal’ın yönetiminde neler değişti?
Bu birkaç günde pek bir şey yapılamayacağını söylemek gerekir. Örneğin, üç yerine dört defans oyuncusuna geçtik ve bir antrenör değişikliğinin her zaman getirdiği yeni dürtüyü görebilirsiniz.

Antrenör Kotal’ın savunmaya titizlikle önem verdiği biliniyor. Bu sefer de uygulandı mı?
Son maçlarda çok gol yedik, bu gerçekten de ana temalardan biriydi.

Koç Kotal’ı uzun zamandır tanıdığınız, onun altında Sparta’da ve genç milli takımda forma giydiğiniz de biliniyor. Avantaj mı?
Kesinlikle evet. Benden ne isteyeceğini ve o da benden ne bekleyebileceğini biliyorum.

Dört defans oyuncusunun yer aldığı maç, tecrübeli Václav Pilař’ı önünüze taşıdı. Sahada nasıl anlaşıyordunuz?
Bana çok yardımcı oldu ve bu beni şaşırttı. Ayrıca golüme pas verdi, çok harika.

Hakem maçta 41 faul çaldı ki bu gerçekten çok fazla. Bu kadar zor bir maç mıydı?
Bu rakama biraz şaşırdım. Ama maçın önemi göz önüne alındığında biraz savaş gibiydi.