Ücretsiz dağıtılması amaçlanan çöp kutuları Haveri marketlerinde satılıyor | Hubballi Haberleri

IstAh

Member

HAVERI: Birlik hükümeti, ülke genelinde Swachh Bharath kampanyası kapsamında sanitasyona milyarlarca dolar harcadı.
Bunun bir parçası olarak, kırsal kesimdeki insanlara gram panchayatlardan ıslak ve kuru çöplerin atılması için ücretsiz çöp bidonları veriliyor. Ancak bu kutular Haveri’deki açık pazarda satılıyor. Bazı gram panchayat yetkililerinin işin içinde olduğu söyleniyor.
Haveri kasabasındaki bazı plastik esnafı, Swachh Bharath markalı ve tanesi 70 Rs’ye mal olan çöp kutuları satıyor. Esnaf bu bidonları hiç çekinmeden satıyor ve fatura da veriyor.
Kurallara göre yerel gram panchayatlar tarafından Swachh Bharath kapsamında dağıtılan çöp bidonlarının ücretsiz olduğu için satılmasına izin verilmiyor. Eyalet ve Birlik hükümetleri bunun için milyonlar harcadı. Grama panchayats her eve iki çöp kutusu dağıtmalıdır. Ancak bazı gram panchayatlar bu tür kutuları dağıtmak yerine dükkanlara satardı.
Yuva Tugayı üyesi Abhishek Uppin, “Haveri kasabasındaki bir açık pazarda evlere dağıtılmak üzere çöp kutuları buldum. Bu çöp kutuları Kanavalli gram panchayat etiketine sahiptir. Satıcıya, bedava dağıtılmasına rağmen bu çöp kutularını açık pazarda nasıl satabildiğini sordum. Satıcı, kutuları birinden aldığını açıkladı. Kanıt olsun diye bir çöp kutusu aldım.”
İlginç bir şekilde, Kanavalli gram panchayat yetkilileri, çöp kutularının Haveri pazarında satıldığı öğrenildikten sonra Cumartesi günü köydeki çöp kutularını dağıtmaya başladı.
Uppin, Haveri zilla panchayat CEO’sunun olaya karışanlara disiplin cezası vermesini talep etti ve diğer gram panchayatlardaki kişilerin de benzer yasa dışılıklara karışmış olabileceğini iddia etti. Bu bir suçtur, çünkü çöpler gücü yetmeyenlere ücretsiz dağıtılmazsa köylerimizin temizliği amacına ulaşmış olmaz.
ZP CEO’su eylemi garanti ediyor
Haveri zilla panchayat’ın CEO’su Akshy Sridhar ile iletişime geçildiğinde, Swachh Bharath Ahiyaan yönetimindeki çöp kutularının açık pazarda satılmasına izin verilmediğini açıkladı. Bu olaya karışan failler hakkında yasal işlem başlatacağım” dedi.