Türk buğdayı ne demek ?

Egemen

Global Mod
Global Mod
Turk bugday ne demek?

Turk bugday, Turkiye'de cok yaygn olarak yetisen, cok farkl turleri bulunan bir bugday turudur. Turk bugdaynn, her yerde yetisebilen bircok bugday turunden daha dayankl bir yaps vardr. Bugday, cok cesitli turleriyle Turkiye'de cok yaygn olarak yetistirilmektedir. Bugdayn farkl turleri, ulkenin farkl bolgelerinde yetistirilmektedir.

Turk Bugdaynn Ozel Ozellikleri

Turk bugdaynn, diger bugday turlerinden daha dayankl bir yaps vardr. Bugday, sert bir kabukla korunmustur ve scak ve nemli iklimlerde bile guzelce yetisebilmektedir. Turk bugday, diger bugday turlerinden daha cabuk olgunlasr ve urun verimliligi de daha yuksektir. Turk bugday, ayn zamanda, diger bugday turlerinden daha fazla protein icerir.

Turk Bugdaynn Farkl Turleri

Turk bugday, cok farkl turleriyle yetistirilmektedir. En cok kullanlan turleri arasnda, Ekmeklik bugday, Sam bugday, Krmz bugday, Kzl bugday ve Epik bugday saylabilir. Farkl turleri, ulkenin farkl bolgelerinde yetistirilmektedir. Ornegin, Krm ve Guney Kafkasya'da yetistirilen Sam bugday, Turkiye'nin kuzeyinde yetistirilen Krmz bugday ve Ekmeklik bugdaylardr.

Turk Bugdaynn Faydalar

Turk bugdaynn, diger bugday turlerinden daha dayankl olmas ve cok farkl turleriyle yetistirilmesi, cok faydaldr. Bugday, bol miktarda protein icerir ve tum gdalarda onemli bir kaynaktr. Ayrca, bugday hem taze hem de kurutulmus olarak tuketilebilir. Bugday, corbalar, yemekler ve cesitli yiyeceklerin hazrlanmasnda kullanlmaktadr.

Turk bugday, ulkenin cok yaygn olarak yetistirilen cok farkl turleri bulunan bir bugday turudur. Bugday, sert bir kabukla korunmustur ve scak ve nemli iklimlerde bile guzelce yetisebilmektedir. Turk bugdaynn, diger bugday turlerinden daha dayankl bir yaps vardr ve bol miktarda protein icerir.