Hubballi: Özel tüketim dairesi Dharwad, eyalet meclisi seçimlerinin ardından bölge içinde ve çevresinde tedarik edilen yasadışı içkilere yönelik baskınlarını yoğunlaştırdı. Seçimler sırasında, kitlelere dağıtım için kullanılacağı için yasadışı içki satışı normalde yaygındır.
Bakanlık son altı gün içinde baskınlar başlattı ve şu ana kadar yedi vaka kaydetti. 1.4 milyon Rs değerinde 70 litreden fazla IML likörü ele geçirildi. Departman, 2022–2023 yıllarında 214 litre içki ele geçirmişti.
Bir kaynağa göre, eyalet meclisi seçimleri yaklaşırken, çeşitli siyasi partilerden işçiler içki tedarik ederek seçmenlere kur yapmaya başladı. Seçim kampanyaları sırasında, özellikle halka açık toplantılarda içki arzı yüksek olacaktır. Bakanlık, Navalgund seçim bölgesinde 47.024 Rs değerinde 18 litre likör ele geçirdi. Bununla birlikte, Hubli-Dharwad merkez seçim bölgesinde 42.688 Rs değerinde 8.64 litre likör. Kundgol seçim bölgesinde 33.520.364 Rs değerinde 19,7 litre içki ele geçirildi. Kaynak, seçim kampanyaları başlamadan önce bile ilçede yasadışı içki arzının çok yaygın olduğunu söyledi.
Özel Tüketim Dairesi Komiser Yardımcısı K Prasanth Kumar, TOI’ye, Devlet Seçim Komisyonu’nun talimatlarına göre, Dharwad bölgesindeki yasadışı likör arzını durdurmak için bu Eyalet Meclisi seçimleri için sıkı bir nöbet tuttuklarını söyledi.
Vergi dairesi, ilçedeki devriyelerini yoğunlaştırdı. Kaymakamlık, vergi dairesi, ÖTV ve polisle işbirliği yapıyoruz ve yakında kaçak içki taşıyan araçların hareketini kısıtlamak için 9 kontrol noktası kuracağız. Kontrol noktasının önümüzdeki iki gün içinde faaliyete geçeceğini sözlerine ekledi.
Prasanth Kumar ayrıca, “Ayrıca, teyakkuz için daha fazla ev muhafızına ihtiyacımız vardı ve daire başkanına, kontrol noktalarında tüketim vergisi dairesiyle işbirliği yapacak ev muhafızları arayan bir mektup yazdık. Yakında kontrol noktalarında ev bekçileri de olacak.”
Tüketim Baş Müfettişi Dharwad Manjunath Areguli, “Yasadışı içki satışını ve seçmenlere arzını sona erdirmek için baskınların sayısı artırılacak. Yetkililer, göz kulak olmak ve günlük olarak bölgedeki bar ve otellerde içki satışını izleyecek” dedi. Alım-satım takip edilecek” dedi.