Trutnov’daki Vesmr sinemasında Havla’nın anıtına hologram görevi gören yeni bir anıt eklendi

IstAh

Member
2010 yılında Trutnov şehrinin Kültür Ödülü’nü aldı, 2017’den beri Vclav Havel’in adını göklerde taşıyor ve şimdi kıyamet sonrası ilk başkan çok daha somut bir hatırlatmaya imza attı.

Perşembe öğleden sonra, 87. yaş gününü kutlayacağı gün, belediye binasının temsilcileri, yeniden inşa edilen Vesmr sinemasının önünde yüzbaşı figürünün gerçek boyutlu plastik rölyefinin yer aldığı bir hatıra plaketinin açılışını yaptı. Yazarı en önemli Çek heykellerinden biri olan Michal Gabriel’dir.

Bir anma töreni yapma çağrısıydı

Heykel Vclav Havel’i ölü bir kadın olarak tasvir ediyordu. Takım elbiseli ve kravatlı bir figür, bir eli cebinde, sembolik olarak ahşap bir platformdan çıkıyor. Heykel bir holograma benziyor. Gün içerisinde Gabriel’in paslanmaz çelik levhalardan yaptığı diğer heykellerinde olduğu gibi malzemenin hafifliği benim imajımda önemli bir rol oynuyor.

Trutnov’daki Vclav Havel Anıtı

• Politikacı ve muhalif Vclav Havel’in figürünün dayandığı plaka yatay olarak istiflenmiş parçalardan oluşuyor. Çelik levha.
  • 2,4 metre yüksekliğinde ve h iki ton değil. Plakanın kalınlığı 40 santimetreye ulaşıyor. 300 katmandan oluşur.
  • Şehir n’nin parasını ödedi o milyonlarca kron.
  • Heykelin altında doğum ve ölüm adı, tarihi ve yeri yer alıyor. Uzay tıpkı kelime gibi saygıdeğer şehirinsanların mum yakabileceği bir yer. Benler ilk kez maruz kaldıktan sonra orada ortaya çıktı.

Vclav Havel’i çok sevdim. Kendisiyle tanışma şerefine eriştim, hatta kendisinden Jindich Chalupeckho Ödülünü bile aldım. Onu anmak için bir çağrıydı. Trutnov’a giden akademik heykeltıraş, kendimi onun portresine adayacağımı düşünürdüm ama portrenin hep eskizlerde kaldığını ortaya çıkardı. Sonuncusu üzerinde dokuz ay çalıştı ve hazırlık aşamasında Havel’in 200 fotoğrafını topladı.

Trutnov, Havel’in hayatında önemli bir rol oynadı. 1970’lerin ortalarında bu bira fabrikasında birkaç ay çalıştı, buradan çok da uzak olmayan Hrdek’te bir kulübesi vardı ve önce başkan, sonra da patron olarak Trutnovsk Açık Hava Müzik Festivali’ne gitti.

Vclav Havel şüphesiz Çek siyasetinin en önemli figürüydü. Cennetin kendi adını taşımasının yanı sıra, 1989’dan önce Vesmr sinemasında düzenlenen Gençlik Film Festivali’ni de defalarca ziyaret ettiğini hafızamızdan biliyoruz. Trutnov belediye başkanı Michal Rosa (ODS), Vclav Havel’in bir film yönetmeni olduğunu ve Havel ailesinin adının Prag’daki Lucerna sinemasıyla bağlantılı olduğunu söyledi.

Vclav Havel Kütüphanesi’nden Anna Freimanov’a göre muhalif, Vesmr sinemasına gitmeyi çok seviyordu. diğer şeylerin yanı sıra yaz film turlarına katıldı.

Buraya Tereza Brdekov, Jan Bernard veya Jan Rejek gibi bazıları daha sonra ünlü film eleştirmenleri ve yayıncıları haline gelen birçok ilginç insan geldi. Anna Freimannov, Vichni’nin daha sonra Hrdeka’da toplandığını ve pek çok güzel tartışmanın yaşandığını hatırladı.

Trutnov’u evi olarak görüyordu

Havel’in Ocak 1990’da Trutnov’da kazandığı ilk başkanlık zaferi unutulmaz oldu.Krakonoov’un dondurucu havada kazandığı zafer üzerine basın onu yuhaladı.

Michael Gabriel

Trutnov’daki heykel, birkaç heykel uzunluğuna yakın. Uffo toplum merkezinin önündedir smek elemanı ve Slav Meydanı’nda güçlü paslanmaz çelik plakalardan yapılmış aslan. Po şehrinde yakın zamanda açılan Çağdaş Sanat Merkezi EPO1’den önce aşağıdaki enstalasyonlar şunlardır: ralok, K ve Asteroit. Havel’in hatıra plaketi gibi bunlar da sanatçının uzun süredir birlikte çalıştığı Kasper Kovo’nun yakındaki mühendislik atölyesinde oluşturuldu.

Vclav Havel’in kabartmasını içeren levha, onun Trutnov bölgesindeki uzun vadeli faaliyetlerini anan olağanüstü bir çalışmadır. Bu projenin başında olabildiğimiz için mutluyuz. Mühendislik şirketinin sahibi ve EPO1’in kurucusu Rudolf Kasper, eserlerin şehirlerdeki veya işgal altındaki şehirlerdeki insanlar tarafından görülebilmesi için heykellerin kamusal alana genişletilmesinin uzun vadeli ilgimiz olduğunu söyledi.

Burada alışverişe gidiyorum, her mağazayı ve birçok insanı tanıyorum. Bu yüzden burayı biraz evim gibi görüyorum. Biliyorum ki hayatım boyunca meydanda dolaşırken, bankta otururken, bir gün burası insanlarla dolu olacak, balkona çıkıp o insanlara bir şeyler söyleyeceğimi, başkana, hiç düşünmemiştim. o sırada mikrofona seslendi.

Trutnov şehri, Revolun Caddesi’ne onun adını vererek Vclav Havel’in anısına kamusal alana kalıcı bir anıt yerleştirmeye karar verdi.

Heykeli sinemanın yanına yerleştirme fikri, yıllar önce Vesmr’in yeniden inşasını tasarlayan mevcut belediye başkanı ve mimar Michal Rosa’dan geldi.

O zamanlar bu kadar görkemli bir şey olacağını hayal edemezdim çünkü sinemanın onarımının başlangıcı sıkıydı. Belediye başkanı, sinemayı finanse etmemize yardımcı olan Kültür Bakanlığı’nın desteği sayesinde cömert bir fiyatı karşılayabildiğimizi söyledi.

1928 ve 1929’da inşa edilen Vesmr sineması, iki yıllık yeniden inşa sürecinin ardından 119 milyon kron karşılığında yeniden açıldı. Sübvansiyon maliyetin yarısından azını ödedi.

Hint elkası ve sopaları

Vclav Havel’in heykelinin açılışına 200 kişi katıldı. Bunların arasında muhalif Frantiek uas Strek ve Trutnov festivalinin kurucusu Martin Vchet de vardı; yalnızca plastik bir torbada Hintli bir kız taşıyordu. 2007 yılında Bojita’da Praskho vbr konseri öncesinde Vclav Havel’e ithaf ettiği benzer bir gömleği ana sahnede bir festival pankartı ile süsledi.

Havel, bugünkü Açık Hava Trutnov’daki festivalin manevi babasıydı. Totalitarizm için yola çıktı ve ayın 20’sinde kartal tüyünden bir başlık aldı. (2007)

Martin Vchet, Elenka’yı önce Michal Gabriel heykelinin üzerine, ardından da çelik heykelin başına yerleştirdi. Son olarak bagetlerle birlikte çiçeklerin yanına yere koydu. Havel, 2007 yılında Hever ve Vazelna yeraltı grubunun festivaldeki konserinde varillerde davul çaldı. etek ve sopalar bizim tarafımızda, diye belirtti Vchet.

İlk olarak yıllar önce Trutnov’da Lavika Vclav Havel ismi ve Havlov’da Horsk caddesine isim verilmesi için çabalamıştı. Temsilciler tarafından tek bir öneri bile desteklenmedi.

Yedi yıl aradan sonra bu yıl Trutnov’a taşınan festivalin organizatörü, Gabriel’in heykelinin başkanın mirasının ve onun Krkonose kasabasıyla olan ilişkisinin değerli bir anısı olduğunu düşünüyor.

Ona göre heykelin, Havel’in hayatında sinemadan veya kendi adını taşıyan gökyüzünden çok daha önemli bir rol oynayan Horsk Caddesi’nde sergilenmesi gerekiyordu.

Heykel çok güzel, figürün geçmişten günümüze gelmiş gibi görünmesi fikri hoşuma gitti. Horsk Caddesi kesinlikle onun için çok daha uygun bir yer olurdu. Ana Trutnov bulvarı Vclav Havel ile çok yakından ilişkilidir. Çek Woodstock’un kurucusu, bir süre sonra işe gittiğini, kafeleri ziyaret ettiğini ve orada komplo toplantıları yapıldığını açıkladı.