Sezona yeni teknik direktörle başlıyoruz. Hradec Králové’den Bálint, hırslar var ama bunun zor olacağından şüpheleniyor

IstAh

Member
Üçüncü zorluk ise Hradec Králové takımının yeni yıla önemli ölçüde gençleşmiş bir kadroyla girmesi olarak sayılabilir. İlk maçına çarşamba günü geçen yılın gümüş madalyalı Brno Žabins’e karşı kendi sahasında oynayacağı maçta çıkacak (saat 18.30’da başlayacak).

Dördüncü sırayı savunacak olan elli üç yaşındaki antrenör, “Stratejiyi değiştirdik ve kadromuzda ağırlıklı olarak genç oyuncular var; bunların beşi genç, üçü bu sezon için, ikisi geçen sezondan” diyor. geçen yılki ŽBL’den Hradec Králové ekibiyle.

Dişi aslanların teknik direktör Ptáčková’nın liderliğinde elde ettiği başarıları takip etmek ne kadar zor olacak?
Çok zor. Antrenör Ptáčková, takımı yönettiği yıllarda Hradec’te çok çalıştı. Hradec, on yıldan fazla bir süre Çek basketbolunun zirvesindeydi ve çok başarılıydı. Sezona bu kadar genç bir kadroyla girecek olmamıza rağmen bunun üzerine çıkmaya çalışacağız.

Stratejimizi değiştirdik ve kadromuzda ağırlıklı olarak genç oyuncular var.
Peter BalintHradec Králové’nin teknik direktörü

Ayrıca bu sizin için yeni olacak, Çek Cumhuriyeti’nde kadın basketbolu konusunda neredeyse hiç tecrübeniz yok.
Bende hiç yok, bu benim bir kadın takımıyla ilk işim. Ama aynı zamanda bunu büyük bir zorluk olarak da görüyorum; erkek basketbolu bazı konularda farklıdır.

Hradec Králové takımındaki ilk haftalar size ne gösterdi?
Ne beklenebileceğini doğruladılar. Ekibin çok genç olduğu ve hala gerekli tecrübeyi kazanacağı. Pamela Effangová, Kristýna Čuperková ve Klára Vojtíková’yı dışarıda bırakırsam yaş ortalaması yirmi civarında. Takımda temsilcimiz Kateřina Zeithammerová olmasına rağmen o da henüz yirmi bir yaşında.

Daha önce bahsettiğimiz, yabancı bir sözleşme denemek isteyen Effangová’nın takımda kalmasının size ne kadar faydası olacak?
Buna çok inanıyorum, çünkü zor anlarda takımı destekleyip yönlendirebilecek deneyimli insanımız gerçekten çok fazla değil. Bu tür oyuncular takıma güven verir, oyunu ne zaman hızlandıracaklarını, ne zaman yavaşlatacaklarını bilirler. Bu yüzden Týna Čuperková’nın uzun bir sakatlığın ardından geri dönmesine sevindim.

Geçtiğimiz sezonlarda Hradec, kadın basketbolcuların eksikliğinden dolayı sık sık sıkıntı çekiyordu. Bu sene nasılsın?
Çok benzer. Ne yazık ki, çok güveneceğimiz Klára Vojtíková tam olarak formda değil ve bu nedenle aslında klasik bir pivottan yoksunuz. Hala bir oyuncunun daha takıma katılmasını istediğimi gizlemiyorum. Bu handikapı ortadan kaldırabilmek için onu farklı bir şekilde, farklı bir savunmayla ya da tam tersi bir hücumla değiştirmemiz gerekiyor.

Dişi aslanlar hazırlık aşamasında birkaç maç oynadı ancak hiçbiri galip gelemedi. Bunu nasıl kabul ediyorsun?
Hazırlıkta galibiyetlere gerek olmadığını söylemek istemiyorum. Size doğru yolda olduğunuzu göstermeleri açısından önemlidirler. Ancak biz zor bir hazırlığı seçtik, yeni sezonda Avrupa kupalarında oynayacak rakiplerle oynadık ve bu nedenle oldukça kaliteliler. Özellikle aralarında en az üç yabancı oyuncu bulunan Polonya takımları. Böyle rakiplerle çok iyi maçlar çıkarabildiğimiz için mutluyum, ligde nelerin yeterli olacağını göreceğiz.

Sizce ne için yeterli olmalı? Başka bir deyişle: Son on yıldır Çek basketbolunun en iyilerinden biri olan kulübün tutkuları ve hedefleri neler?
Hırslar yüksek, ancak anlaşılan o ki zor olacak. Hedefler belirleyebilirsiniz, ancak bu onların ne kadar gerçekçi olduğuna bağlıdır. Yavaş yavaş tecrübe kazanacağımıza ve giderek daha iyiye gideceğine inanıyorum. Şu anda, eğer play-off’lara bu şekilde girersek sekizinci sıradan gitmeyiz çünkü bu sondu.

Madalya için oynamaya alışkın olan Hradec Králové’ye bu yetmeyecek mi?
Inanmıyorum. Hradec’in takımı destekleyebilecek mükemmel taraftarları var ve eğer bizi süslemesi gereken bağlılığı ve mücadeleciliği görürlerse bunu kabul edeceklerine inanıyorum.

Tüm müsabakanın en zorlu rakiplerinden biriyle başlıyorsunuz, müsabakanın açılış turunda Brno Žabins’e karşı oynayacağınız maçtan ne bekliyorsunuz?
Sadece onlarla başladığımız için değil, çok zor bir durumdayız. İlk turlardan sonra galibiyet ve mağlubiyetlerde rahatlıkla 0:3’ü elde edebiliriz. Ancak kazanacağı tecrübenin takımı yukarı taşıyacağına inanıyorum.