Kanpur: Gündüz ve gece sıcaklıklarındaki farklılık nedeniyle su çiçeği dahil çeşitli hastalıklar kentte alanlarını genişletiyor. Çocuklar, yaşlılar su çiçeğinin pençesine düşüyor. Bu enfeksiyon genellikle vücutta iki hafta kalır ve ardından hasta kişi iyileşir.
tıbbi servis başkanı Alok Ranjan su çiçeğinin bulaşıcı bir hastalık olduğunu söyledi. Hastanın ateşi varsa tedavi edilmesi gerekiyordu. milletvekiline göre bölge aşısı Memur Dr. Jasbir SinghSuçiçeği de denilen yaz aylarında en sık görülen hastalıklardan biridir.Badi Mata‘ sade bir dille. Öksürme, hapşırma, cilt teması veya hamile bir kadından çocuğuna bulaşır.
Vücutta yavaş yavaş su dolu kabarcıklara dönüşen kırmızı bir döküntü ile başlar. Ek olarak, kurbanda ayrıca hafif bir ateş gelişir. Toplam suçiçeği hastalarının %90’ı küçük çocuklardır. 2 yaşın altındaki çocukların bu enfeksiyon için en fazla risk altında olduğunu da sözlerine ekledi.
İlçe Aşı Memur Yardımcısı, bunu önlemek için Suçiçeği aşısının doğumun 15. ayında yapıldığını söyledi. Bu aşı devletin sağlık sisteminde yok ama bu aşı özel hastanelerde uygulanabiliyor. Bu, bu hastalıktan ömür boyu kaçınmayı mümkün kılar. Fiyat 1500 ila 2500 rupi. Kıdemli çocuk doktoru Shiva Kumar su çiçeğinin Varicella gaster virüsünün neden olduğunu söyledi. Bu hastalık hem çocukları hem de yetişkinleri etkiler. Kıştan yaza yayılır. Bağışıklığı zayıf olan kişi veya çocuk ancak onun pençesine düşer. Kurban zamanında tedavi edilmezse, beyin nezlesi geliştirme riski altında olabilir.