Belagavi: Vali Thawarchand Gehlot, Karnataka Hükümeti’nin Ulusal Eğitim Politikası-2020’nin etkili bir şekilde uygulanması için gösterdiği çabaları takdir etti.
Visvesvaraya Teknoloji Üniversitesi 22. Yıllık Toplantısının açılışından sonra konuştu (VTU) Cuma günü buradaki üniversitenin Jnana-Sangam kampüsünde. “Hükümetin çabaları nedeniyle Karnataka, uygulama açısından ülkenin zirvesinde. SAHTEdedi.
Baş konuk Prof TG Sitharam, Tüm Hindistan Teknik Eğitim Konseyi Başkanı (AICTE), Yeni Delhi, dünyanın yıkıcı yeniliklerle hızla değiştiğini ve hayatın her alanını etkilediğini söyledi. Eğitim sektörü de istisna değil dedi.
prof. Sitharam, dijital ve iletişim teknolojilerinin yol açtığı yıkıcı inovasyonun aslında Hindistan’a doğal bir avantaj sağladığını ve NEP-2020’nin eğitim sektöründeki faaliyeti daha da artırdığını söyledi. Bilişim sektöründe lider olarak öncülük ettiğimiz gibi, bu eğitim sektöründe liderlik yapmak için bir fırsattır” dedi.
VTU, Toyota Kirloskar Motors’un eski Başkan Yardımcısı merhum Vikram Kirloskar’a (ölümünden sonra), WABCO India Ltd ve TVS Automobiles Pvt Ltd Başkanı M Lakshminarayan’a ve Belgaum Ferrocast India Pvt Ltd. .
VTU ayrıca davet sırasında öğrencilere 51.905 – BE/B Tech derecesi, 1.032 – B Arch, dokuz – B Planı, 4.279 – MBA, 2.028 – MCA, 1.363 – M Tech, 82 – M Arch ve bir PG Diploma derecesi, 700’den fazla doktora derecesine ek olarak. Bu vesileyle, Rektör Yardımcısı S Vidyashankar üniversiteden önerilen aşağıdaki girişimleri okuyun.
Topper Murali istiyor
eğitimde kariyer
Bangalore Institute of Technology’de (BIT- Bengaluru) inşaat mühendisliği öğrencisi olan ve 18 altın madalya alarak rekor kıran Murali S, eğitim alanında kariyer yapmak istediğini söyledi.
VTU toplantısının aralarında gazetecilere konuşan Murali, “Amacım, öğrencilere mentorluk yapabileceğim bir öğretmenlik mesleği. Eğitimde bir iş bulsam mutlu olacağımı düşünüyorum.” Olağanüstü başarısını sıkı çalışmasına bağladı.
Murali’nin babası Bengaluru’daki bir üniversitede laboratuvar eğitmeni olarak çalışıyor. Şansölye Yardımcısı S Vidyashankar’a göre Murali, VTU tarihindeki en yüksek sayıda altın madalya kazanarak tarih yazdı. İnşaat mühendisliğine ek olarak, tüm mühendislik dallarında da en yüksek puanı aldı. Ayrıca her dönem en yüksek puanı aldı.