Sadece Lodgian. 10 yaşındaki iğdiş edilmiş, Pardubice’de önüne kimseyi çıkarmadı

IstAh

Member
Aynı zamanda teknik direktör Josef Váni’nin emri kulağa pek de öyle gelmiyordu. Ryzák “Váňovska’dan sonra” beklemeli ve zirvenin geçmesine izin vermemeliydi. Ancak Váňa kıdemli o sırada Fransa’ya gidiyordu, bu nedenle yalnızca koğuşunun başlangıcı hakkında bilgisi vardı.

Velek birinci sıraya yerleşti ve diğerlerine hızlı bir yürüyüş dikte etti. İlk hata ormanın arkasına atlarken geldi. Slovak Royal Gin’den jokey Jan Odložil yere düştü. Sonraki düşüş, Player’ın atlama hatasından sonra binicisini kaybettiği Hadí kokopu’da geldi.

Santa Clara yarışın son etabında konumunu iyileştirdi, Aeneas da çok geride değildi. Ancak Lodgian Whistle hâlâ işin başındaydı. Zaten ikinci sıra Josef Vána Jr.’ın Santa Klara’sına gidecek gibi görünüyordu, ancak sezona jokey Jan Faltejsk ile giren Sacamiro gümüş madalya için koştu.

“Koç Váňa burada olsaydı, Ondra Velka’ya bir yerde tutunmasını ve sonra sürmesini emrederdi, ama Ondra ve ben onu tutmaya değmez, bırakın denesin dedik. Ancak Faltejsek yaklaşırken bir ürperti hissettim,” diye itiraf etti kazanan atın sahibi ve bu yıl ikinci kez Pardubice’de kendini gösteren Josef Chára. Mayıs ayının başında Koroka Tanıtım Krosunda ilk kez kazandı.

Dokuz at, Velká Pardubická’da start için gerekli koşulları karşıladı. Cumartesi günü, Pardubice’de iki birinci kategori yarış daha düzenlendi. Pardubice şehrinin Altın Kupa’sında, yerel yarış pistinde bunu hiç bilmeyen at, yeşil ovalde en başarılı olanı oldu. Genç Josef Váni’nin vesayetinde olan Altus, eyerinde jokey Josef Bartoš ile hiçbir şey beklemedi ve harika bir performans için yola çıktı. Sadece Skins Rock ona ayak uydurabilirdi. İkili, üç uzunlukta bir liderlik yaptı. Temel olarak, başka kimse hakkında bir yarış yoktu.

“Fransa’dan çok iyi bir at. O hızlı, bu yüzden ona göre bir yarış yaptım ve bazılarının hızına ayak uydurmak için yapması gereken çok şey vardı,” dedi kazanan jokey Josef Bartoš yarıştan sonra. Faltejsk ile Skins Rock ikinci oldu.

En yakın bitiş, 3.300 metrede Haziran Savaşçı Ödülü tarafından teklif edildi. Jokey Pavle Kašný ile Angostura tempoyu kontrol etti, ardından Myška ile favori Lianel geldi. Yarışta hat-trick yapan bu jokeydi, ancak bitiş çizgisinde harika bir finişe jokey Jan Odložil tarafından uyandırılan Slovakyalı Bay Zuru tarafından bir burun tarafından geçildi.