RTI, Haveri Tıp Bilimleri Enstitüsü Dekanının vasıfsız olduğunu iddia ediyor | Hubballi Haberleri

IstAh

Member

– Haveri Tıp Bilimleri Enstitüsü (BT) kuruluşundan bu yana çeşitli dolandırıcılıklarla dolu. Öğretmen alımlarında usulsüzlük yapıldığı iddialarının ardından şimdi de müdürün uygunluğuyla ilgili sorular gündeme geldi.
Eyalet hükümeti, 12 Temmuz 2022’de göz doktoru Dr. Uday Mulagund’u HIMS’in müdürü olarak atadı. Daha önce Hubballi’deki Karnataka Tıp Bilimleri Enstitüsü’nde görev yapmıştı.
Sosyal aktivist Satish Maladakar, Dr. Mulagund’un müdürlük görevi için uygun olmadığını iddia ederek Başbakan ve Tıp Eğitimi Bakanı’na dilekçe verdi.
Maladakar, “Standartlara göre, bir adayın tanınmış bir tıp kurumunun bir bölümünde beş yıl profesör olarak görev yapmış olması gerekirdi. Ancak, Dr. Mulagun atandığında yalnızca üç yıldır profesördü.”
“Hindistan Tıp Konseyi’nin 1998 tarihli ve 2017’ye kadar değiştirilen Tıbbi Kurumlarda Öğretmenler için Asgari Nitelikler uyarınca, bir kişinin profesör veya doçent olarak en az 10 yıllık öğretmenlik deneyimi olan tanınmış bir kurumdan tanınmış lisansüstü tıbbi yeterliliğe sahip olması gerekir. veya bir tıp kurumu üniversitesinde okuyucu.Bunların en az beş yılı tanınmış bir tıp üniversitesinin bir bölümünde profesör olmalıdır.Dr. HIMS dekanı,” dedi Maladakar. “Daha önce akademik belgeleri için RTI’ye başvurdum ama vermedi. Niteliklerini saklamaya çalıştı. Sonunda akademik hizmetinden belgeleri KIMS Hubballi’den aldım. Belli ki 12 Temmuz’da hizmetinde sadece üç yıl vardı, 2022’de HİMS’in dekanlığına atandığında. Hükümet onu bir an önce görevinden almalıdır” diye ısrar etti.
Tıp Eğitimi Bakanı D Sudhakar’a yorum için ulaşılamadı. Dr. Uday Mulagund aramalara cevap vermedi.
Dr. Uday Mulagund, siciline göre dekanlık pozisyonu için uygun değil. HYS’de eğitim fakültelerini nasıl işe alabilir?’ dedi bir öğretmen adayı.
“Dr. Uday Mulagun HSYSK’da eleman alımı yapamıyor. Üstelik eğitim fakültelerinin işe alımlarında kasten birçok hata yapmış, akademik notları değiştirmiş, en yüksek puanları dikkate almamış ve adayları kasten geçici listeden düşürmüştür. Devlet rahatlatmalı” ve birçok usulsüzlük içerdiği için eğitim fakültelerinin seçim listesini gözden geçirin” dedi.