Rokytnice kazan dairelerini satın aldı, insanların ısı fiyatı 1.400 krona düşecek

IstAh

Member
Isı temini yeniden sağlandığında şirket, belediye binasının kazan dairesi ürününü 31 Mayıs 2024'e kadar satacağına dair söz karşılığında orijinal sözleşmeye kıyasla daha yüksek bir ödeme talep etti. Ve ilk önce buna ulaşın.

Kazan ve teknik ekipman yatırımı ve satın alma sözleşmesi ile Rokytnice Ji tpn (Rokytnice PRO) belediye başkanına şehrimizin enerji istikrarını ve müşterilerimizin güvenliğini sağlamak için kesinlikle gerekli bir adım attık.

Belediye binası, teknoloji tedarikçisinin değiştirilmesi gerektiğinden 2017 yılında üç yerel kazan dairesi KB 1, KB 2 ve KB 3'ün işletmesinden vazgeçti. O dönemde operasyon, iki yıl sonra yeni bir kazanla ısıtılan 1. kattaki kazan dairesini satın alan Moravyalı bir şirket tarafından yürütülüyordu. O dönemde şirket kazan dairelerini modernize ederek içlerinde odun peletleri kullanmaya başladı.

Daha bir yıl önce fiyatları o kadar artmıştı ki, anlaşmaya varılan koşullar altında operasyon iptal edilmişti. Şehir, iki halka açık toplantıyla ilgili olarak nasıl ilerleneceğine dair bir ilk değerlendirme yaptı ve ekipmanın satın alınması konusunda anlaşmaya vardı. O zamanlar belediye binası, daha sonra görevden alınan belediye başkanı Lubo Michalec (Rokytnice Derneği) tarafından yönetiliyordu, ancak Ekoenerji Moravia ile yapılan anlaşmaya, geçen yıl belediye başkanı olan muhalefet lideri TPN aracılık etti.

Satın alma bizim için hazırlandı. Yeni teknik direktöre boş kalenin önünde bir tekme attığımızı futbol paçavrası ile söylerdim, Michalec'i hatırlayın.

Kazan daireleri şehir binasında bulunuyordu ve ısı dağıtım sistemlerini işleten Centep şirketi, pelet krizinden bu yana yıllarca şirkete ısıtıcı için yakıt sağlıyordu. Şirketin çoğu da yatırımların karşılığını ödemek zorunda kaldı. Orijinal sözleşmenin 2027 yılına kadar geçerli olması gerekiyordu ve şirketin kazan dairesi inşaatına ilişkin ödenmemiş faturaları bulunuyor.

vr mn'nin beşinci yılda, Kasım ayı civarında gerçekleşmesi gerekiyordu. Şirket müdürü Ludk Koch, bunun bedelini satın alma fiyatından ödeyeceğimizi doğruladı.

Ne kadar ödemeliyim?

İşlemin fiyatı belirsiz. Belediye binası şirketle vergisiz 4,8 milyon kronluk bir sözleşme imzalamış olsa da Koch, sözleşmeyi imzalamadan önce revizyonunu değiştirdi. Fiyatı belirleyen uzman görüşüne katılmıyorum.

Şehirden ve Merkezden uzman görüşleri eksikti. Bu nedenle Brno'daki AMA tarafından yapılması gereken revize edilmiş bir değerlendirme istiyoruz. İncelemeler olması gerekeni içermemeli, çok fazla hata var. Tüm bu kazan dairelerinde yaklaşık 2 milyon krona inşaat işi yaptık, ancak uzman tahmini bir milyonun altındaydı. Koch, örneğin yönetim kurulunun bileşiminde bir hata olduğu konusunda uyarıyor.

Belediye binası revizyonu kabul ediyor ve bedelini ödemeye hazır. Torbayı veya aşağı doğru düzeltmeyi hariç tutmaz. Mevcut muhalefet ise bu işlemi tuhaf buluyor.

Bundan şüphelendim. Belediye başkanları meclisin her ay toplanmayacağını savunarak çifte emekli maaşı verilmesi yönünde oy kullandı. Sözleşme değişken ve belirsiz olacak şekilde yazılmıştır. Sorunu basit bir sözleşmeyle çözmenin daha iyi olup olmayacağını merak ediyordum. Ayrıca yeni kazanlar almanız gerekiyor, böylece avcı da içinde kaybolacak, Bay Michalec, geçen yıl yaklaşık 6 milyon kronluk bir fiyat tahminiyle işletiyordu.

Yöneticilere göre ısınma fiyatları düşecek

Jiho tpno'ya göre satın almanın hızlandırılması gerekiyordu, aksi takdirde kazan teknolojisini kiralayan belediye şirketi Centep yönetici değiştirecekti. Şehirdeki ısınma krizinden sorumlu olan asıl yönetici kısa süre sonra istifa etti. Ancak hiç kimse geçen yıl listelenen kadın sayısıyla eşleşmedi.

11'inden sonra, şehrin yönetimi değiştiğinde, öncelikle yöneticinin sorusuyla ve doğrudan Koch Bey ile Centep meselesini ele almaya başladık. Bir yönetici bulmamız gerekiyordu ve onunla birlikte şehirden satın alma ve finansman konusunu ele almamız gerekiyordu, geciken tpn'yi açıklıyor. Belediye binası satın alma için son tarihi 31 Mayıs'a kadar yakalamak istiyordu ve bu tarihte ekipmanı devralmayı planlıyordu.

Ekoenerji Moravia'nın başlangıcında kazan dairesi muslukta kalacak, fiyatı geçmişte bu kadar artmamıştı ve 2022'de de arızalanmayacak. Şirket, sözleşmenin sona erdiği 2026 yılına kadar tesisi işletmek istiyor.

Değişiklikler sayesinde, KB 1-3 kazan dairelerinden gelen ısının fiyatı, Rokytnice'deki insanlar için mevcut gigajoule başına 1.700 krondan 1.400 krona düşecek. Böylece belediye binası yeni kazanın altındaki KB 2 kazan dairesine gidiyor ve bu da sağlanan ısı miktarını artırıyor. Arabana ısı koyuyorum, buna gerek yok ve evleri birbirine bağlayamıyorsun.