Rekor kıran Rock for People için mükemmel ses ve belirli bir alan

IstAh

Member
Pelomov ronky festivalini hatırlayın. Rock for People 2023’ün başlayacağı yıl için aklınızda neler var?
Haklısın, onlar urit milkov ronks. Onlara hiçbir şey bilmediğimiz ilk yıl ve o li için pesto. Sonra 2003 ve ilk büyük emeklilik gecikmesi, 2012 ve arelin iki yay üstünde, 2019’da kendi kendine borçlandı ve fakir yılların ardından nefes aldı. Ronk 2023, şimdiye kadar yaptığımız en büyük ve en kolay, en iyi hazırlanmış ve işleyen oldu. Gerçekten iyi gitti.

Sizce en iyi yaz ronk’u hangisi?
Bu sadece benim hissim değil, içeriden de biliyoruz: Mükemmel bir sesti, özellikle ana sahnede. Diğer büyük festivaller de dahil olmak üzere her zaman ve her yerden çok daha iyiydi. İkinci büyük artı güvenlikti. Dördüncü gün bile avcı taze hazırlanmış bir arel içiyormuş hissine kapılabilir. Ve sonra böyle bir klasik: atmosferi, anlayışı, merakı ve düşünceyi sevdi. Hem adayların hem de ilk defa gelenlerin tepkileri şaşırtıcı, çünkü bu kadar kapsayıcı bir topluluk değil, başka bir şey bekliyorlardı.

İlk kez ne zaman geldik: Kaç tane olduğunu biliyor musun?
Her ne ise, kesin bir veri bulamıyorsun, sadece hisler. Slipknot grubunu programa dahil ettiğimiz için her gün misafirler sadece onun için içti. Slipknot geri dönse de dönmese de insanların bu festivale ilgi duyacağını ve heyecanlanacağını biliyoruz.

Öte yandan, RFP 2023’ün herhangi bir dezavantajı var mı?
Henüz bir değerlendirme seansımız olmadı, akşamın izlenimlerini ve duygularını özümsemek için her zaman akışına bıraktık. Bunu her gün analiz edeceğiz ve sırtımızı sıvazlayıp nasıl harika ve hatasız olduğunu kendimize söylemediğimizden emin olacağız. Biraz yelken vardı, ancak iç mekanın kalitesine müdahale edecek kadar alçak değildiler. Ancak ele alınacak yeterince konu var: yolda nasıl ilerleme kaydedileceği, kavşaklardaki kuyrukların nasıl ortadan kaldırılacağı ve benzeri konular.

Hangi müzikal keşfi yaptınız? Görmek istediğin grupları indirdin mi?
Daha fazlasını görmeyi umuyordum ama ilk grubu kaçırmadım. Evden en sevdiğim Insania’yı merak ettim ama ne yazık ki Muse’a karşı bir şarkı çalıyordu, bu yüzden doymamıştı. Böylece yeni grup Radosta’yı kurduk. Ben, bağlantılı film Ball Lightning konseptine dayanarak müzik ve 12 karakter, ses kullanma lisansı dahil. Lazy Habits grubu beni çok heyecanlandırdı. Sadece e-posta ile gönderilen demodan oldukça standart dışı seçtim, müzikle devam ettim ve sonunda çok güzel bir konser oldu.

Adımlarının o büyük telaşını nasıl açıklarsın? Geçmişte Pavel Bobek, Karel Gott ve Marie Rottrov rock festivalinde harika zaman geçirdiler, bu yıl seyirci düzenli olarak Filarmoni veya Vclav Neck’i beğendi…
Geçenlerde Hradec Filarmoni’nin yönetim kurulu başkanıyla konuştum ve bana bunu birkaç gecedir duyduğunu söyledi. Jet daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştı ve bu yüzden seyircinin bir rock konseri tarzındaki taze müziğe saygı ve alçakgönüllülükle tepki vermesi onun için son derece güçlü bir duygusal andı. Tamamen zevk aldılar.

Nasıl oluyor da bir rock festivalinde yabancı müzik ya da pop da çalıyor? Seyirci ne dersen onu izliyor gibi görünüyor…
Çok basit: Yıllardır Rock for People’da her şeyi bekleyebilecekleri öğretilen çok iyi bir izleyici kitlemiz var. Tüm müzik yelpazesini keşfedebilir, keyfini çıkarabilir ve özümseyebilirsiniz. Bilirsiniz, izleyicilerimiz bunu bir tatil olarak değerlendiriyor gibi geliyor. Ucuz değil, herkesin parası yetmiyor ama deneyenler bana o günlerin kendilerini birkaç ay boyunca enerji ile şarj edeceklerini söylüyorlar.

Ona ekonomik yönü hakkında bir şeyler söyleyebilir misin? Cila 100 milyon civarındaysa, yazın iki kat daha pahalı olacağından bahsediliyordu. 40.000 kız çocuğu için hazırlanan arenaya rekor bir 37.000 kişi akın etti. Duyma mesafesinde kalmak mümkün mü?
anlamıyoruz. Yılbaşından bu yana daha da ilerledik ama sadece satılan bilet sayısından daha fazlasına ihtiyacımız vardı. İnsanlar geçen yıl emekli maaşlarına çok para harcadılar ki ekonomi bunu karşılayabilir. Her zaman yaklaşık bir ay sürer, karanlıkta değil, kırmızı mı yoksa siyah kulaklara mı vardığımızı söyleyemem. Her gün ekstra uzun bir gün bile değildi. Şimdi memnuniyet var.

Enerji, malzeme ve işçilik fiyatları fırladı. Tercüman fiyatları arttı mı?
Kim karşılaştırır, çünkü fiyatlar sözleşmeye bağlıdır. Teklif gönderiyoruz ve temsilci ilk fırsatta kabul ederse cevap veriyor, yoksa görüşeceğiz. Teba Muse 2010’da buradaydı ve şimdi 13 yıl sonra. Fiyatları biraz daha yüksek, ama sadece bakmak anlatıyor, çünkü bu arada hiçbir şey olmadığını ve aynı türden bir ürün olduğunu iddia edemezsiniz. Grup, dünya çapında bir fenomen haline geldi.

Beşinci festival 13-15 Temmuz tarihlerinde olacak orası kesin. Tartışılan iyi bir oyuncumuz var, ilginç görünüyor.

Yazılı olmayan istekler nedeniyle birini reddetmek zorunda kaldınız mı?
Aksine: istediğimiz birini ve karşılayabileceğimiz teklifi içmedi. Ve sadece finansal faktörler rol oynamaz. Örneğin, grubun bir gün Barselona’da, ertesi gün Hradec Krlov’da çalmasının bir anlamı yok. Sadece turlarına uyması, ilgili ve fiyatla ilgili olması gerekir. Festivalin performansı Pibl’in ikili ve üçlü dra ne slov konseridir. Konser kelimesinin temel onuru ni’dir, ancak grup, örneğin tükendiğinde, mısranın bir yüzdesine sahiptir. Festival sabit bir pansiyon içindir.

Herhangi bir covid yankısı var mı? Avrupa’dan bantların endişeleri, eller veya standart dışı gereksinimler?
Yankılanmalar üretkenliğin bir parçasıdır. İyi bir yılda, tamamen aşırıydı. Kapı iki yıllığına kapatıldı ve daha sonra kalifiye olan kişiler ya okuldan ayrıldılar ya da talihsiz emekli maaşları aldılar. Emeklilik ile bu yıl işler daha iyiye doğru değişmedi, ancak en azından deneyimli profesyonellerle çalıştığınız için eşit seviyeye geldi. Covid’in yankıları hala orada. Kapı her gün sert bir şekilde vuruldu ve yine de iyileşti. Öte yandan, perde arkasındaki ellerin güvenlik gereksinimleri tamamen ortadan kalktı ve kimse bunu istemedi.

Park 360’ın sizi 50 ve 60 bin nvtvnk’ye götürme ihtimali var mı?
Böyle bir kapasiteye, kamp yeri olmayan ayrı bir konser modelinde, yerlerin 100’ü park yeri olacağı zaman ulaşılabilir. Uğraşacak olsak önüne 70 bin kişinin sığabileceği kocaman bir sahne yaparız. Öte yandan, hem lojistik hem de kalıcı bir kafa kafaya olacak. Konfor ve rahatlığın tam tersi olurdu.

40.000 festival girişi sınırı bir süreliğine sabitlenecek mi?
Mevcut bölgede 40, hatta belki 42.000 insan olurdu ve bunların çoğu bir bölmede olurdu. Öte yandan, bu yıl çok yağmur yağdığı için çıkarmaya cesaret edemediğimiz ve arabaların oraya ulaşamayacağından endişe ettiğimiz yaklaşık 20 hektarlık yeni araziyi kiraladık. Onlar ilk çimdir ve beşinci yılda urit mevcut olacaktır. Örneğin park etme konusunda bize çok yardımcı olacaklar ve o kadar çok mekik kullanmak zorunda kalmayacağız. Ancak bu, birdenbire festivalin 50 bin kişilik olacağını düşündüğümüz anlamına gelmiyor.

İlginç bir fikri değiştirdiniz: ayrı bir büyük konser düzenlemek. Ne kadar gerçek?
Bu başka bir disiplin, bir festival değil. 2007’den beri parkla ilgili yürüttüğümüz yolu, memnun olduğumuz bir duruma getirdiğimizi söyleyebilirim. Sadece festival süresince gün içinde kademeli olarak ziyaretçi bulabilirsiniz. Bir yerde büyük bir konser için ve ona Coldplay adını ne verirsek verelim, bu insanların sadece o saatlerde buraya gelmesine ihtiyacımız olacak. Kritik intikam mı? Jan ernho Caddesi. Pedmic’ten ve merkezden olmak üzere iki gezi yapılsa bile, bunu gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğimize dair hala büyük bir sorum olacaktı. Bir arabada iki araba vardı ve birdenbire yirmi kilometrelik bir hattımız olacaktı. Ama burada bir kuzey teğeti olacak ve arele bağlanacak, o zaman teraziyi uygulamaya koyabileceğiz.

Ve 2030 yılına kadar tüm yıl dayanacak, enerji tasarruflu, çok işlevli bir apartman binası yaratmanın basit döngüsüne nasıl devam edilebilir?
Bireysel teknolojilerin test edilmesi düzeyindedir. O yıllarda votka ile oynar ve erkekleri şenlendirmek için jeneratörü test ederiz. Bu yıl Güneş’e giden bir güneş arabası denedik. Artık kendi enerjimizi, birikimini üretme yolundayız ve bu yüzden onu kullanmayı öğrenmeliyiz. Farklı enerji türlerine, pillere veya votkaya gideceğiz. Ama bitiş noktası gerçekten 2030.

2024’te okunabilir mi? İlk grupların isimleri?
Bir tarihe ihtiyacım var: festival 13-15 Haziran arasında olacak, orası kesin. İyi bir oyuncudan bahsettik, ilginç görünüyor, çok ilginç birine sahip olmayacağımızdan korkmuyorum ama henüz isim veremem.

Şimdi her zaman sonrasına nispeten büyük festivallere mi hazırlanıyorsunuz? Hangisini tam olarak görebilirsin?
Gerçekten sahip olan ve çok iyi bir iş çıkaran kişiye bir ödül olarak doldurmak istiyorum. Başka bir yerde nasıl gittiğini görmek güzel, bu yüzden Ağustos sonunda yurtdışına uçmayı planlıyoruz.