HUBBALLI: Eyalet eğitim bakanlığı, 27 Ocak’ta yapılacak olan baskıya hazırlanıyor. Pariksha Pe CharchaBaşbakan Narendra Modi ile canlı bir etkinlik.
Karnataka bölgelerinden bazı öğrenciler, etkinliğe bizzat katılmaları için Yeni Delhi’ye gönderilecek.
Geri kalan öğrenciler programı canlı olarak okullardaki masaüstü bilgisayarlarından, cep telefonlarından veya televizyonlarından izleyecekler.
Yeni Delhi’ye gönderilecek çocuklar için seçmeler başladı.
Etkinlik sırasında Başbakan Modi, ülkenin dört bir yanından öğrenciler, öğretmenler ve velilerle etkileşimde bulunacak ve yönetim kurulu ve giriş sınavlarına rahat ve stressiz bir şekilde nasıl girileceğine dair ipuçları paylaşacak.
Eyaletin Samagra Shikshan Karnataka’sı, programın başarısını sağlamak için tüm ilçeler için bir düğüm noktası görevlisi atadı. İlçede 9. sınıftan 12. sınıfa kadar 1.347 okuldan yaklaşık 2.59.726 öğrencinin canlı etkinliklere katılması bekleniyor.
Bir kaynağa göre, Birlik Eğitim Bakanlığı programı 27 Ocak’ta uygulayacak.
Müdür Yardımcısı Ofisinin Rashtriya Madhyamik Proje Koordinatör Yardımcısı Shiksha Abhiyan, Bölge Bağlantı Noktası Görevlisidir. İlçe Eğitim Enstitüsü Kıdemli Öğretmenleri ve Kurs (DIET) de devletten çok sayıda öğrenci, öğretmen ve velinin bu programa katılmasını sağlamak için görevlendirilmiştir.
Rashtriya Madhyamik Proje Koordinatör Yardımcısı Shiksha Abhiyan ve Nodal Görevlisi, SM Hüdedamanı, dairenin olayla ilgili talimat verdiğini ve DYPC’nin bu programı öğretmenlerle birlikte yürütmesi gerektiğini söyledi. Hubballi’de Pariksha Pe Charcha münasebetiyle 9-12. sınıf öğrencilerimiz için resim ve resim yarışması düzenleneceğini söyledi.
Huradikeri Devlet Okulu’nda fen bilimleri öğretmeni olan Rajashri Bedi, programın öğrencilere sınavlar sırasında yardımcı olacağını söyledi. Başbakan Modi’nin sınavlar sırasında stresi yenmek için yoga ve meditasyondan bahsetmesi muhtemel. Programlar, çocukların özgüvenlerini geliştirmelerine yardımcı olacaktır.
Halk eğitimi bölümünün müdür yardımcısı Shanamuk Swamy Kaladimath, canlı program için tüm hazırlıkların yapıldığını söyledi. Tüm okul müdürlerinden canlı yayının masaüstü, tv, mobil vb. araçlarla gösterilmesini organize etmelerini istedik” dedi.
İlçe öğrencilerimizin Yeni Delhi’deki programa katılma fırsatı bulacağını umuyoruz” dedi.