Nadir arkadaşlık bir davayla sona erer, sarus’u Kanpur hayvanat bahçesine getirir | Haberler

ForAhmed

Global Mod
Global Mod
LUCKNOW/KANPUR: Bir sarus turnası ile bir adam arasındaki ender rastlanan bir dostluğun ilginç vakası, Arif Amethi’den, Yaban Hayatı Koruma Yasası kapsamında kendisine karşı bir dava açıldı. Bu arada kuş, 14 gün karantinaya alınacağı Allen Orman Hayvanat Bahçesi olarak da bilinen Kanpur Hayvanat Bahçesi’ne götürüldü. Orman departmanı şimdiye kadar kuşu Samaspur kuş barınağında tutuyordu. Rae Barelliancak kuş, orman bekçilerinin onu geri getirdiği Bisaiyya’daki köylüler tarafından fark edilmeden önce oradan uçup gitmişti.
Orman Koruyucu Yardımcısı ve Korucu (Gauriganj) Ranveer Mishra, Arif’e 2 Nisan sabah 11’de ifadesini kaydetmesi emredildiğini söyledi. Mishra, genellikle sulak alanlarda bulunan sarus turnalarının Uttar Pradesh’in devlet kuşu olduğunu ve 1972 Yaban Hayatı Koruma Yasası’nın 3. Çizelgesi kapsamında korunduğunu söyledi.

Nadir dostluk bir dava ile biter, Sarus hayvanat bahçesine götürülür.

Mishra, “Sarus kuşuyla ilgili ifadesini kaydetmesini istedik. Kuşu ne zaman ve nasıl aldığıyla ilgili. İfadesini inceledikten sonra daha fazla işlem yapacağız” dedi Mishra.
Amethi’deki Jodhpur Mandkha köyünden 30 yaşındaki Mohammad Arif ile temasa geçildiğinde, TOI ile telefonda konuşurken ağladı. “Tarlada ayağı kırık kuşu buldum, eve getirdim ve yarasına baktım. Esir almadım. Kuşa sıcaklık, sevgi verildi ve kalmayı ve bir daha doğaya dönmemeyi seçti” dedi. Arif.
Arif, Şubat 2022’de ağır yaralı bir sarus turnasının hayatını kurtarmıştı. O yılın Nisan ayında tamamen iyileştikten sonra en az sosyal turna türü olarak kabul edilen saru geride kalmayı tercih etti ve Arif ile yakın bir bağ kurdu.
Kısa süre sonra Arif ilgi odağı oldu ve videoları ve fotoğrafları sosyal medyada dolaşmaya başladı. 21 Mart’ta orman departmanı kuşu alıp Rae Bareli’deki Samaspur kuş barınağına gönderdi, ancak kuş ortadan kayboldu. 22 Mart’ta kuş, Samaspur’dan yarım kilometre uzakta bulundu. Bir Dileep Kumar, köpekleri kovalamış ve kuşu eve getirmiş ve ardından orman bekçilerine haber vermiştir.
Daha sonra Baş Yaban Hayatı Muhafızı tarafından bir emir verildi. sunil chaudhary ve kuş, Rae Bareli’den Kanpur’a taşındı. Saru Cumartesi günü Kanpur Hayvanat Bahçesi’ne varır varmaz, eyalet kuşunu bir anlığına görmek isteyen büyük bir insan akınına uğradı.
Hayvanat bahçesi müdürü KK Singh, Lucknow’un veteriner memuru Bijendra Yadav ve Amethi bölgesindeki orman departmanı ekibinin Cumartesi günü Rae Bareli’den bir araçla saruları buraya getirdiğini söyledi. Singh, “Bir doktor ekibi tarafından yapılan incelemenin ardından kuşun davranışının normal olduğu tespit edildi.” Dedi.
“Bir veteriner ekibi gece gündüz devlet kuşunun faaliyetlerini izliyor” dedi ve ekledi, “Yakında hayvanat bahçesinin ağaçlarda oturabileceği o büyük bölümüne salınacak.” Hayvanat bahçesindeki kaynaklar, bakıcı veya veterinerler dışında kimsenin muhafazaya girmesine izin verilmediğini söyledi.