Mou: Ku, beceri eğitimi ve lisansüstü kurslar için Mou’ya gidiyor | Hubballi Haberleri

IstAh

Member

Dharwad: Karnatak Üniversitesi bir anlaşma imzaladı MoU (mutabakat zaptı) burs ve beceri eğitimi ile birlikte diploma ve lisansüstü kurslar sunmak.
Üniversite, Lojistik Beceri Konseyi ile bir anlaşma imzaladı.
Bunun dışında, Bengaluru merkezli Opportunity Foundation Trust’a bağlı Avasar Society ile başarısız adaylara lojistik sektöründe eğitim ve iş fırsatları sunmak için bir Mutabakat Zaptı da imzaladı. SSLC ve PUC ve derecelerini tamamlamamış.
MoU, KU Rektörü KB Gudasi, Kayıt Memuru (Değerlendirme), C Krishnamurthy ve Baş Profesör Lojistik Beceri Konseyi tarafından imzalandı. S Ganeshan ve Avasar Derneği’nden Anand Chaturvedi.
MoU’yu imzaladıktan sonra Gudasi, üniversitenin Dandeli’deki Bangur Koleji ve Suttur Mutt’un JSS Eğitim Derneği ile konuşma ve işitme terapisi konusunda bir anlaşma imzaladığını söyledi.
Bugün lojistik muazzam bir şekilde büyüdü ve genç insanlar için pek çok iş fırsatı sunuyor. Üniversite, bu akademik yılda lojistik alanında BBA ve BCom dersleri vermeye karar verdi.
Lojistikte bir MBA yakında tanıtılacak.
Her yıl 150 aday eğitime kayıt olabiliyor ve lojistik sektöründeki çeşitli pozisyonlar için maaş ve beceri eğitimi alabiliyor.
Bunun dışında KÜ, PUC’nin ikinci yılını tamamlamış ancak yüksek öğrenime kayıt olmamış kişilere beceri eğitimi vermeye karar vermiştir.
Profesör Gudasi, bunun Kuzey Karnataka’daki birkaç öğrencinin becerilerini geliştirmesine ve önde gelen lojistik şirketlerinde iş bulmasına olanak sağlayacağını söyledi.
prof. S. Ganeshan lojistik kurslarının üç yıl süreceğini ve NEP-2020’nin tüm unsurlarını içereceğini söyledi.
İlk iki yılda sınıf eğitimi alacaklar ve üçüncü yılda lojistik şirketlerinde ayda 15.000 Rs maaşla eğitim alacaklar. Eğitim, Hindistan genelinde 100’den fazla şirkette yürütülmektedir.
Lojistik endüstrisi hızla büyüyor ve 9.75 Rs lakh crore’un üzerinde bir ciroya sahip. 2023 yılına kadar bu sektör 4 lakh ek iş yaratacak ve Hindistan yakında bir lojistik merkezi haline gelecek dedi.
Yetkili, Bengaluru’dan Kalburagi’ye kadar çeşitli kolejlerde benzer kursların yürütüldüğünü de sözlerine ekledi. Avasar Derneği’nden Anand Chaturvedi, üniversite eğitiminden ayrılan adayların kariyer olarak lojistiği seçebileceklerini söyledi. Dernek, eğitim için Rs 5 crore ayırdı.