Marcus HRadec'e taşınmaya neden değil: Basit Seçim

IstAh

Member
Otuz iki yıl, 2019 Finlandiya şampiyonu ve on zamanlı bir temsilci, dört yıl sonra, Oksanena en azından verimlilikte ona yaklaşmak için iyi ön koşullarla takip edecek.

Sonuçta, geçen sezon, Çek Cumhuriyeti'ndeki birincisi, 13 gol için 23 Kanada puanı ve Pilsen Jersey'de 10 asist attı, playofflara üç gol daha ekledi.

Ahti hradec'te hala ne söyledi?
Hradec'te keyif aldığını. Hayranlar ve atmosfer harikaydı. Buna ek olarak, iyi yaptı, çok fazla gol attı, bu yüzden muhtemelen sezondan keyif aldı.

Yeni bir katılımdan ne bekliyorsunuz?
Hradec'in ilgisini öğrendiğimde Pilsen takım arkadaşlarına sordum. Organizasyon, ekip ve şehrin kendisi hakkında bir dizi olumlu şeyi dinledim. Sonra antrenörlerle konuştum ve onlarla konuştuktan sonra basit bir seçim oldu.

Sana ne söylediler?
Takımın az çok bitmiş olması ve doldurmak istedikleri sadece birkaç yer var ve onları bire sığdıracağım. Beni gerçekten istedikleri benim için önemliydi.

Hradec'in son yıllarda sunduğu hokey tarzını nasıl buldunuz?
Çok aktif olarak oynadığını ve iyi sonuçları olduğunu biliyorum.

Kendi deneyiminiz ne, geçen sezon iki maçta kazanan bir gol attınız …
Oldukça komik, değil mi? Bunlar çok dengeli maçlardı, bazıları fazla mesaiye ulaştı. Hradec aktif olarak oynadı ve oyuncular çalışıyordu, onlara karşı oynamak kolay değildi. Bu yüzden şimdi onlarla oynamaya sevindim.

Hradec Králové kalecisi Stanislav Škorvánek, Pilsen'den Markus füzesine müdahale etmek için yeterli değildir.

Extralague'e ek olarak, Şampiyonlar Ligi'ne de sahip olacaksınız.
Zaten oynadım ve diğer ülkelerden takımlara karşı oynamak güzeldi. Daha fazla seyahat edeceğiz, bu yüzden birbirimizi tanıma ve takım arkadaşlarımla çimento yapma şansım var.

Kulübün faaliyet gösterdiği şehirle de ilgilendiğinizi söylediniz. Senin için çok önemli mi?
Çünkü ailenin benimle birlikte hareket etmesi, çocuklarımız var. Çalıştığım yeri önemsiyorum, bu yüzden kulüp hakkında olumlu bilgilere ek olarak stadyum dışında geçerli olanları seviyorum.

İsveç'ten sonra Çek Cumhuriyeti'nin katılımı ikinci yabancı deneyiminizdir. Pilsen'deki yıl size Çek hokeyi hakkında Fin ve İsveç ligine kıyasla ne gösterdi?
Karşılaştırma kolay değildir, Çek liginde oyuncuların yaş ortalaması biraz daha yüksektir. Bu yüzden daha deneyimli ve daha akıllılar, buzun üzerinde başsız olarak uçmuyorlar. Zaten onlara aitim, ama artık yirmi beş değilim. İlk birkaç maç için küçük bir sorun yaşadım, sonra buna alıştım.

İlgileniyor musunuz?
Çek Cumhuriyeti'ndeki oyuncuların biraz daha yüksek ve daha ağır olması, bu yüzden kavgalar biraz daha zor. Ama ben oldukça büyüküm, bu yüzden bana uyuyor.

Michael Špaček ilerliyor, Fin Markus tarafından kovalanıyor.

Yerli Fin kulüplerinde yıllar geçirdikten sonra neden yabancı katılmaya karar verdiniz?
Tam olarak sadece Finlandiya'da oynadığım için aynı olmaya başladı. Bir yıl sonra tekrarlandı. Çek Cumhuriyeti'ne transfer bu nedenle hoş bir değişiklikti, her şey yeni oldu. Yeni ligde oynuyorum, yeni insanlarla, yeni dil ve kültürle tanışıyorum. Dediğim gibi, Çek ligi bana çok ağır olsa da.

Finlandiya Hämeenlinně'da, iki mevsim boyunca kaptansınız, bu da kabinde bir kişilik olduğunuzu gösteriyor. Onunla nasıl geldin?
Büyük bir şey olarak aldım. Ama itiraf etmeliyim ki ilk sezon beni biraz bağladı, sanırım ne yapmam gerektiğini ve daha fazlasını bir şey yapmam gerektiğini merak ediyordum. Ama sonra bana teklif ettiklerinde ve sonra verdiklerinde iyi işler yaptığımı fark ettim. Daha çok keyif almaya başladım.

Altı yıl önce sen ve Hämeenlinna Finlandiya'nın ustası oldunuz, kariyeriniz için ne anlama geliyordu?
Şehirle birlikte ekibin öfori dalgası hissini zaten biliyorum. Sonra tekrarlamak istiyorsun, bu yüzden tekrar deneyimlemek istiyorum. Umarım burada bir şansımız olur.