Kurtarma Modu Nasıl Açılır Pc ?

ForAhmed

Global Mod
Global Mod
Kurtarma Modu Nedir ve Neden Kullanılır?

Kurtarma Modu, bir bilgisayarın normal olarak başlatılamadığı durumlarda kullanılan bir özelliktir. Bilgisayarınızda bir sorun olduğunda, belirli hataları gidermek veya sistem geri yüklemesi yapmak için bu moda geçiş yapabilirsiniz. Genellikle, işletim sistemi başlatma sorunları, virüs bulaşmış sistemler veya yazılım güncellemeleri sonrası yaşanan uyumsuzluklar gibi durumlarda kurtarma moduna ihtiyaç duyulur.

1. Windows 10'da Kurtarma Modu Nasıl Açılır?

Windows 10'da Kurtarma Modu'na erişmek oldukça basittir. İşte adım adım nasıl yapılacağı:

1. Bilgisayarınızı başlatın ve Windows logosu göründüğünde Güç Düğmesini basılı tutun.

2. Bilgisayarınızı tamamen kapatmak için Güç Seçenekleri'ne erişmek için aynı anda Shift tuşuna basın ve basılı tutun. Ardından Yeniden Başlat'ı seçin.

3. Bilgisayar yeniden başladığında, Sorun Gider'i seçmek için F8 veya Shift + F8 tuş kombinasyonlarından birini kullanın.

4. Sorun Gider ekranında, Kurtarma Modu'nu seçin.

2. Windows 7'de Kurtarma Modu Nasıl Açılır?

Windows 7 kullanıcıları için Kurtarma Modu'na erişmek biraz farklı olabilir. İşte adımlar:

1. Bilgisayarınızı başlatın ve işletim sistemi yüklenirken F8 tuşuna sürekli basın.

2. "Gelişmiş Başlangıç Seçenekleri" menüsünde "Güvenli Mod" ve "Son Başarılı Yapılandırma" gibi seçeneklerle birlikte "Kurtarma Modu"nu bulacaksınız. Kurtarma Modu'nu seçin ve Enter tuşuna basın.

3. Kurtarma Modu ile Ne Yapılabilir?

Kurtarma Modu'na eriştikten sonra, bir dizi sorun giderme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bunlar arasında:

1. Sistem Geri Yükleme: Bilgisayarınızın daha önceki bir tarihe geri dönmesini sağlayarak sistemdeki sorunu gidermek için.

2. Başlangıç Onarımı: Başlatma sorunlarını tespit etmek ve düzeltmek için otomatik bir araç kullanarak.

3. Komut İstemi: Sistem dosyalarına erişerek manuel düzeltmeler yapabilirsiniz.

4. Gelişmiş Seçenekler: Sistem görüntüsü yedeklemesi yapabilir, sabit disk bölümünü onarabilir veya Windows Update'i geri alabilirsiniz.

Sonuç

Kurtarma Modu, bir bilgisayar kullanıcısının başlatma sorunları veya sistem hataları gibi durumlarla karşılaştığında başvurabileceği bir kurtarma aracıdır. Windows işletim sistemlerinde bu modu kullanarak, çeşitli sorunları gidermek ve sistemi tekrar çalışır duruma getirmek mümkündür. Ancak, bazı durumlarda daha derinlemesine bir onarım gerekebilir ve bu durumda profesyonel yardım almak önemlidir.