Kızgın anne, öğretmenin saçından bir tutam çıkardı. 260 saati tamamlaması gerekiyor

IstAh

Member
TG Masaryk Temel Çemberindeki olay 19 Ocak'ta giriş salonunda meydana geldi. Yedi yaşındaki işsiz Veronika M., oradaki öğretmenlerden birine saldırarak dudağını kırdı.

Anne, oğlunun birinci sınıfta perküsyon dersinde öğretmenin farkında olmadan annenin eline yumruk atması nedeniyle kola içiyordu. Bu nedenle çemberde randevusu olmasına rağmen birkaç gün içinde iki tane içti ve tuvalete gitti.

Anne, oğlunun eve gittiğini ve öğretmenin kendisine top atmadığından şikayet ettiğini söyledi. Oğlunun dirseği kötüydü, yerinden çıktı ve annesine göre ameliyat tehlikesiyle karşı karşıya.

En az yirmi kişinin, hatta ilk kez yüz öğretim üyesinin gözü önünde, yanından geçen hazırlıksız bir öğretmene arkadan fiziki saldırıda bulundu ve “Ne yapıyorsunuz bana?” oğul?” Arkadan kuyruğunu sertçe çekiştirdi. Saçını çekti, tüm kafasını büyük bir şiddetle salladı ve aynı zamanda elini kürek kemiklerinin arasına koydu. Vladimr Tpnek ceza önergesinde Piem'in ona bunu hayal edeceğini ve oğluna bir mesaj atmayacağını söylediğini söyledi.

Olay birkaç dakika sonra yazı işleri bürosunda da devam etti. Öğretmenlerin, diğer personelin önünde ve o zaman bile annem editörü şu şekilde azarladı: Burada kimsin, sen p.., sen kun.., bana ne yapacağımı söylemiyorsun. Ağzına vur, seni… ağzının içine üfler. daha sonra editörü, editörün pozisyonu için rekabet edeceği konusunda tehdit etti.

Üzgünüm, dedi ajan

Halen eğitimine devam eden öğretmen, olay sırasında dizinden yaralanmış, askı takarak rehabilitasyona gitmek zorunda kalmıştı. Ayrıca stres ve kemik sorunları yaşıyor, stüdyoda veya bisiklette kendini iyi hissetmiyor. Mahkeme önünde hiç ifade vermedi, sadece müzakere odasında editörle birlikte izledi.

İhbarcı Petra Jermanov, öğretmenin saldırının sonuçlarını hâlâ yaşadığını, baş ağrısı çektiğini, alışverişe dayanamadığına, uyuduğuna ve yemek yediğine dikkat çekti.

Temsilciye göre tonikten gelen özür ve af aşırıydı. Aralık ayındaki duruşmada annenin öğretmenden özür dilemediğini ancak bu konuda bir sorunu olmadığını söylediğine dikkat çekti. Ama öğretmen bu kadar kibirli olmasaydı bunun bir faydası olmazdı. Temsilci, hasarlı annenin geçen Aralık ayındaki yılını aktardı, eğer bana normal cevap vermiş olsaydı, o zaman hiçbir şey olmazdı ve ben normal şekilde ayrılırdım.

Sarılı kadın, 2003'ten bu yana çeşitli işlere kayıtlı, çocuklarıyla yalnız yaşıyor, 2021'de aldığı evin tadilatını yapıyor, kendi gelirinden başka geliri yok, kozmetik hizmetleriyle kendine yer edinmeye çalışıyor. Hırsızlık ve dolandırıcılıktan dolayı verilen iki ceza kaldırıldı.

Etkinliğin tamamını onurlandırmak isterim, çok üzgünüm, öğretmenden ve editörden özür dilerim. Veronika M. mahkeme önünde “Bu şekilde davranmayı alışkanlık haline getirmeyin” dedi.

Çocuklar öğretmene bakıyor

Senato başkanı Pavel Ruml, saldırganı akıl hastalığı vb. nedeniyle cezalandırdı. Eşinin kısa olması durumunda öğretmenin 260 saatlik fazla mesaiye ek olarak 57.576 kron ödemesi gerektiğini doğruladı.

Bunun yedi buçuk katı maaştı, çünkü öğretmen on sekiz gün çalışamadı. Hakim 50.000 kronluk para cezasını, adamın öğretmenin güvende olması gereken halka açık bir yerde bulunmasını ve böyle bir saldırının tolere edilemeyeceğini gerekçe göstererek haklı buldu.

Bu, öğretmene belirli bir otoriteyle bakması, onun saçından çekilmesini ve nasıl kaba davrandığını izlememesi gereken tüm çocukların gözleri önünde gerçekleşti. Sahiplenici olmayan sözcükleri okuma yazma bilmeyen olarak görmüyorum, Sayın Obalov'un sahiplenici sözcüklere verdiği yanıt bununla çelişmiyor. Yargıç Ruml, bir arabam, bir aile evim ve gerçekleştirmem gereken belirli bir faaliyetim var dedi. Diğer taleplerle de zarar gören kadın hizmetçiyi sivil kadınlara havale etti.

Kadının avukatı David Zdenk, Kola'nın müvekkiliyle ya da kendisiyle iletişim kurmak istemediğini, Kola'nın liderinin ise olayı basından gizlemeye çalıştığını belirtti. Ona göre kadın daha sonra öğretmenden e-posta yoluyla özür diledi. mahkemenin kadını örnek olarak cezalandırmaması gerektiğini söyledi. Çocuk için korktuğu için hareket ettiğini savundu ancak acele ettiğini ve ebeveynlerin bu şekilde davranmaması gerektiğini itiraf etti. Mülk adlarının eksikliği konusunda anlaşmazlık.

Hem savcı hem de savunma suçu kabul etmeyi kabul etti ve mahkeme de bunu kabul etti. Karar nihai değil, her ne kadar kadın suçunu beyan etmiş ve bu nedenle eylemin birinci sınıfını teyit etmiş olsa da, yine de işten çıkarma ipotek hakkını saklı tutuyordu.