Kazandı! Ama olmak istediğim yerde değilim, diyor Boroš

IstAh

Member
Yeni cyclocross sezonuna birlikte girdiği Mladá Boleslav ve Jičín yerel kupa serisindeki galibiyetlerin ardından son Çek şampiyonu, “Galibiyetler değerli, ancak performanstan tam olarak memnun değilim” dedi.

Yol sezonunun sonunda ortaya çıkan covid hastalığı nedeniyle cyclocross yarış atlıkarıncasına girişi biraz gecikmeyle yavaşladı. İkinci kez Hradec ahırının formasıyla.

Geçen yıl bu zamanlarda, Dünya Kupası’nın açılış etkinliğinde Amerika’da yarışmıştınız, bu yıl Çek Toi-Toi Kupası öncelik kazandı. Bu hastalığın bir sonucu mu?
Kısmen evet, kısmen de geçen yıla göre biraz farklı bir yol sezonu programı. Bu yüzden bu çözüme karar verdik.

Kovid sizi ne kadar yavaşlattı?
Neyse ki bir hafta boyunca uzanıp hiçbir şey yapmamak zorunda kalacağım gibi gitmedi, beni tamamen bayıltmadı. Ancak çok yavaşlamak zorunda kaldım ve sonra onu yakmamaya çalıştım ve belki de bu beni uzun süre bayıltmadı. Bu yüzden şimdi yetişiyorum.

Nasılsın Sonuçlara göre oldukça iyi.
Hala olmak istediğim yerde değilim. Ve covid konusunda hiçbir deneyimim olmadığı için bunun ne kadar süreceğini gerçekten tahmin edemiyorum. Başlangıçta Kolín’deki ilk kupa yarışını kaçırdım, şimdi en azından yarışıyorum.

Geçen sezondan bu yana üzerinde durduğunuz, sezonun öne çıkan olayı Dünya Kupası’na ne dersiniz?
Şans eseri, hâlâ çok uzakta olduğunu düşünüyorum ve oraya zamanında varacağıma inanıyorum.

Geçen sene neredeyse tamamen Dünya Kupası’na odaklandınız ve Çek Cumhuriyeti sadece zamanında çalıştığında yarıştı. Son olaylara bakıldığında bu yıl nasıl olacak?
Benzer şekilde, söylendiği gibi Amerika’yı dışarıda bıraktım. Ancak iki haftadan kısa bir süre içinde Belçika’daki Dünya Kupası’nda yarışacağım ve bir hafta sonra da Fransa’daki Avrupa Şampiyonası’na katılmak istiyorum.

Dünya Kupası hâlâ programınızda olacak mı?
Tam olarak yüzde yüz değil. Bu yıl uzun bir yolculuk gerektiren yarışı kaçıracağım. İrlanda’nın Dublin kentine gitmeyeceğiz. Ve Val di Sol’a gideceğiniz İtalya’ya. Ayrıca Aralık yarışlarını kaçıracağım çünkü İspanya’daki antrenman kampında Hradec Králové takımıyla birlikte olacağız.

Peki yerel kupa yarışları?
Şu anda Holé Vršy’de olsa bile işler pek iyi gitmeyecek.

Tábor’daki Dünya Şampiyonası sizin için ne kadar büyük bir cazibe?
Çok büyük ve bunu gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum. Parçayı zaten birkaç kez denedim. İyi bir sonuca odaklandık, her şey ona yönelik, evimizde.

Toi-Toi Kupası’nda üç yarış var; ikinci ve üçüncüyü siz kazandınız, ilkini ise istikrarlı arkadaşınız Adam Ťoupalík kazandı. İki kişiyle yarışabilirseniz bunun size ne faydası olur?
Kesinlikle hoş, çünkü karavandaki yarışta yalnız değilsiniz ama ikimiz de varız.

Şu ana kadarki son kupa galibiyetiniz Cumartesi günü Jičín’de Adam Fiala ve Pole Konwa’nın önünde kazandığınız yarıştı. Yarış sizin için nasıldı?
Bana çok fazla enerjiye mal oldu. İyi bir başlangıç yapamadım ama Adam’ın yardımıyla tekrar öne geçtik. Sonra biraz dinlenmem gerekti, ben de bariyerlerde çarpıştım ve tekrar işe gidip gelmek zorunda kaldım ama sonuçta iyi bir yarış oldu. Kendime gideceğimi söyledim, bir sprint için oradan ayrılmak istemedim, tüm yolu sürdüm ve bir noktada döndüğümde yalnızdım.