HUBBALLI: Eğitim Departmanı sınavda iyi sonuçlar almaları için SSLC erkek öğrencilerine evde eğitim programı uygulamıştır.
Janani Pratishthan ile işbirliği içindedir. Bu program, devlet okullarındaki erkek çocukların eğitimlerinden uzaklaşmamalarını sağlamalıdır.
Akşamları grup çalışmasına katılmalarını sağlamak ve okuldan sonra da bir çalışma ortamı yaratmak planlanmaktadır.
Daha önce 4 ila 8. sınıflar için başlatılmıştı. Başarılı olduktan sonra program SSLC’ye genişletildi.
Her yıl sonuçlar açıklandığında kız öğrenciler mezuniyet oranlarında genellikle önde oluyor.
Dharwad’ın kırsal eğitim yetkilisi Umesh Bommakannavar, kızlardan daha kötü sonuçlar nedeniyle erkekler için evde eğitim planının başlatıldığını söyledi.
Kızlar çok çalışıyor ama erkekler başka işlerle meşguller, televizyon izliyorlar, cep telefonlarıyla meşguller veya arkadaşlarıyla oynuyorlar dedi.
“Onların bir yerde oturup ders çalışmalarını sağlamak için bir plan yaptık. Önce Dharwad taluk’ta başladık. Şimdi Kalghatgi taluk’ta başlayacak. Program yakında tüm talukları kapsayacak şekilde genişletilecek. Bu işi yetenekli derece sahiplerine verdik. köyde akşam dersleri vereceklerini sözlerine ekledi.
Gelirden Sorumlu Komiser Yardımcısı Ashok Teli, “Evde eğitim SSLC sınavına hazırlıkta etkili oldu. Bu aşamada çocuklara sağlam bir temel verilirse ekonomik, sosyal ve eğitimsel değişiklikler mümkündür. İdari destek ilçe tarafından sağlanmaktadır. Dersleri online dinlemek için projektör. Akşam derslerini düzenleyenlere bir ücret ödenir.”
Janani Pratishthan yöneticisi Vinayak S, taluk’un 100 merkezinde, 4. ve 8. sınıflar arasındaki kız ve erkek çocuklar için evde eğitim programının üç yıldır sürdüğünü söyledi.
“Bu sefer bunu SSLC çocuklarına genişlettik. İlgilenen köylüler varsa orada evde eğitim başlayacak” dedi.
Akşam kursları düzenleyen mezuniyet öğrencisi Vatsala Madivalar, “Mugad köyünde ders veriyorum. Grupta 30 öğrenci var. Dersler Hanuman Tapınağı’nda işleniyor” dedi.