Hubballi: Eğitim departmanı örgütleniyor Kalika Habba devlet okullarında küme düzeyinde.
Bu habba, uygulamalı eğitim vermeyi, bilimsel ve eleştirel düşünmeyi teşvik etmeyi ve öğrencilerin özgüvenlerini artırmayı amaçlamaktadır.
Habba kavramı, öğrenmeyi eğlenceli hale getirmektir. Her okulda öğrencilerin liderliğinde yapılır ve ilçede iyi tepkiler alır.
G N MatapathiKalika Habba’nın bağlantı noktası görevlisi , Covid-19’un öğrencilerin öğrenme yeteneğini zayıflattığını söyledi. “Böylece Kalika Chetarike programı eyalette başlatıldı. Şimdi hükümet Kalika Habba’yı başlattı. Eyaletteki 4.103 kümenin tamamında ve 35 eğitim bölgesinde yapılmaktadır. İçinde Dharwad habba 78 küme halinde başarıyla organize edildi. Toplam 18.720 öğrenci çok sayıda etkinliğe katıldı. Habba’yı organize etmek için her kümeye 15.000 Rs sağlanmıştır. İlçe düzeyinde Habba bu ay düzenlenecek. Bütün okullarda bayram havası var. Bu faaliyetler, son iki yılın ve içinde bulunduğumuz yılın yönlerini özetlemek ve daha fazla öğrenmek için tasarlandı” dedi.
Küme Kaynak Kişisi (CRP) Bay Gigaluru kümemizde programın anlamlı ve görkemli bir şekilde düzenlendiğini söyledi.
“Öğrenciler halk kılığında ve büyük bir geçit töreni düzenlendi. Çocuklar için matematik, fen ve diğer etkinlikler yapıldı. Öğrenmenin canlanmasına ek olarak hükümet, çocukların etkinlikler yoluyla eğlenerek öğrenmesi gerektiğini hissetti” dedi.