BELAGAVI: Eski Bakan Ramesh Jarkiholi önerdi Lotus Operasyonu BJP’nin milletvekilliği seçimlerinden sonra hükümeti kurarken sandalye açığıyla karşı karşıya kalmasıyla yine eyalette.
Yaptığı açıklama sosyal medyada gündem oluyor.
Pazartesi günü Gökak kentindeki bir programda konuşan parti görevlilerine, “BJP, Karnataka’da kesinlikle yeniden iktidara gelecek. Birkaç koltuk sıkıntısı yaşarsak da ayarlayacağız. Bunun için endişelenme. O güce sahibiz.”
Jarkiholi, 17 asi MLA’dan oluşan bir mangaya liderlik etmişti. Kongre ve JD(S), 2019’da JD(S)-Kongre ittifakı hükümetini tahttan indirecek. Ancak Jarkiholi’nin seçim öncesi açıklaması da halka açık bir toplantıda tartışılıyor.
“Müslümanlar BJP’ye oy vermese de biz (BJP) bunu kişisel algılamıyoruz. Polisimiz ancak ülke güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya kaldığında silaha sarılır. Kongre, Müslüman ve Dalit karşıtıdır. Seçimler yaklaşırken, Kongre’nin kirli solucanları seçimden sonra ortaya çıkıyor ve yok oluyor. Seçmenleri bu tür konulara girmemeye ve seçimleri adil bir şekilde yapmaya davet ediyorum” dedi.
“Hindular ve Müslümanlar arasında hiçbir zaman ayrım yapmadım. Arabhavi seçim bölgesinde, tüm Hindular, Müslümanlar ve arka söz sınıfları Balachandra Jarkiholi’ye oy veriyor. Gökak seçim bölgesinde de benzer bir atmosfer istiyorum. Jarkiholi, Gokak’ın huzurlu bir kasaba olduğunu söyledi.
Kongre çok gürültü yaparken iktidara gelmeyeceğini de sözlerine ekledi.
Medya projeksiyonu olarak BJP’den ayrılmayacağını netleştirdi.