Hubballi: kardeş şehirlere düzenli su temini kesintiye uğradı | Hubballi Haberleri

IstAh

Member

HUBBALLI: Halktan gelen yoğun eleştirilerin ardından kardeş şehirlerdeki içme suyu şebekesi Ocak ayında modernize edildi. Şimdi arzın yeniden kesintiye uğradığına dair işaretler var. Mahalleli orada burada protesto ediyor. Diğer şeylerin yanı sıra boru hatlarının onarımı ve diğer teknik sorunlar nedeniyle teslimat kesintiye uğrar.
NB BelligattiHubballi, Rajadhani Kolonisi’nde bir vergi danışmanı olan , HDMC’deki kaynaklarının kendisine Neersagar’a kadar su yönetiminde teknik bir engel olmadığını bildirdiğini söyledi. “Yani bu bir görev ihmali değil gibi görünüyor. Envanter yönetimi, yanlış yönetim ve yeni işe alınan personel için eğitim eksikliği nedeniyle kötüleşti.
4-5 boru hattında 10-12 saat su veriyorlar. Tek hatta 3-4 saat besleme yaparlarsa, su basıncı korunur ve besleme düzgün olur. Yeni personel eğitimsiz olduğu için tedarik ağı üzerinde kontrol sahibi değiller” dedi.
Başka bir sakine göre, Dr. MC Sindhur, tedarik döngüsü kötü durumda. “Orta sınıf aileler gece gündüz su için bekler, işlerini ve rutin işlerini bırakır. Öte yandan yetkililer 3-4 ayda bir fatura çıkarıyor. Yeni personeli işe almadan önce temel bilgileri edinmiş olmaları gerekir.
Sonuç olarak 7×24 servisler bile 3-4 günde bir, koğuşlar ise 5 günlük programa göre 6-9 günde bir aralıklı olarak sulanıyor” dedi.
Belligatti, program kesintiye uğradığında tankerlerle ikmal yapılmasını talep etti. Sivillerin protesto ettiği her yere tankerler gönderiyorlar” dedi.
Belediye Başkanı Iresh Anchatageri, birçok iş adamının şehrin su kaynağıyla ilgili hayal kırıklığını dile getirdiğini söyledi. “Talimatımıza göre, HDMC komiseri, su kaynağı yönetimindeki başarısızlık için HDMC denetim mühendisine bir neden gösterme bildirimi yayınladı” diye ekledi.
L&T’ye sorumluluk verilmiş olsa da, genel gözetim HDMC’ye aittir ve yetkililer sorunsuz ve düzenli bir su kaynağı sağlamalıdır, dedi. MK Mangondsu tedarik düğümü sorumlusu olan denetim mühendisi KUIDFC yorum için müsait değildi.