HUBBALLI: Birlik hükümeti, kampüs dışında bir Ulusal Adli Tıp Üniversitesi kurulmasını önerdi (NFSU) içinde Hubballi. Bu konudaki yazışma, 12 Ocak’ta Karnataka Hükümeti Baş Sekreterine gönderildi.
Temel atma töreninin 27 Ocak’ta İçişleri Bakanı Amit Shah tarafından Hubballi-Dharwad’ı ziyareti sırasında yapılması bekleniyor.
Birlik Parlamento İşleri Bakanı Pralhad Joshi, sipariş metnini tweetledi ve “Kardeş şehrimize başka bir prestijli ve ulusal öneme sahip kurum verdiği için Başbakan Shri’ye teşekkür ediyorum.
Hindistan Hükümeti Müsteşarı Shyam Sundar Lal’in GOK Genel Sekreteri’ne yazdığı mektupta, İçişleri Bakanlığı’nın (MHA) Hubballi’de bir NFSU kampüsü dışında bir kampus kurulmasına prensip olarak onay verdiği belirtiliyor. Karnataka.
Mektupta ayrıca Karnataka Hükümeti’nin bu konuda daha fazla adım atabileceği belirtildi ve ayrıca NFSU’nun ayrıntılı bir proje hazırlayıp sunabilmesi için NFSU’nun ilgili yetkililerini arazi gereksinimi ve arazi devir protokollerini mümkün olan en kısa sürede sonuçlandırmaya davet etti. Bakanlığa bildirmek.
TOI ile konuşan Pralhad Joshi, “MHA’yı Hubballi – Dharwad’da bir NFSU kampüsüne yaptırım uygulamaya ikna etmek için elimden gelenin en iyisini yaptım, birkaç kez sendika bakanı Amit Shah ve ayrıca sendika içişleri bakanı ile görüştüm ve onları Hubballi-Dharwad’ın nasıl uygulanabilir olduğuna ikna ettim. kampüsü kurmak için bağlantı ve diğer faktörleri ve ayrıca Bengaluru’daki tıkanıklığı açıkladı ve sonunda MHA bir emir verdi” dedi.
“Başlangıçta Karnataka Valisinden başkentteki tıkanıklığı önlemek için Bengaluru dışında bir kampüs kurmasını istedim ve daha sonra onu Hubballi-Dharwad’da kampüs kurmaya ikna ettim” dedi.
Joshi, “Kampüsün temelini 27 Ocak’ta atmak benim fikrim. Birlik İçişleri Bakanı Amit Shah’a sordum ve o da kabul etti. Pazartesi günü Shah ile görüşeceğim ve tekrar talep edeceğim” dedi. “Huballi veya Dharwad’daki araziyi henüz tamamlamadık” diye ekledi.
Kaynaklara göre, Hindistan’da Gujarat, Delhi, Goa, Tripura, Bhopal, Pune, Guwahati, Manipur dahil sekiz NFSU kampüsü var.