Hradec’in dopingle ilgili yöneticisi: Personelin bileşimindeki komplikasyonlar. Konuşmamız gerek

IstAh

Member
Bir yandan yeni uzaklaştırma alan oyuncularla ilgili üç disiplin komisyonunun ne yapacağı, cezaları uzarsa yerlerine kimin alacağı ile uğraşmak zorunda kalacak.

Aynı zamanda kulübün yeni sezona puan açığıyla girebileceği gerçeğine de hazırlanmaları gerekiyor. Doping günahı için de kulübe ceza var.

Yeni lig dışı sezonun başlamasına iki ay kala, ilişkinin tam olarak ne gibi sonuçları olacağını kesin olarak tahmin etmenin imkansız olduğu bir durumda nasıl davranılır?

“Özellikle oyuncu kadrosuyla ilgili olarak bize ek zorluklar getirdi. Ancak bununla başa çıkmalı ve mevcut takımı sezona iyi hazırlamalıyız” dedi.

Aynı zamanda, olayın patlak vermesinden bu yana Klíma, McCormack ve Štohanzl’ın sözleşmeleri kulüp tarafından askıya alındı.

Dava çözülmedi, ancak ceza çoktan başladı. Şimdilik sadece geçici olarak..
APK disiplin kurulu ifadem (Meslek Kulüpleri Birliği) saygı duyarız Ne yazık ki, geçmiş davalardan alınan kararlarla ilgili deneyime dayalı olarak beklenebilecek bir durum meydana geldi.

Hradec forveti Kevin Klíma, diski Třinec defans oyuncusu Adam Smith’in önünde tutuyor.

Štohanzl, Kevin Klím ve McCormack dört yıl men cezasıyla karşı karşıya. Cezalandırılmaları halinde, halihazırda yürürlükte olan mevzuata göre Hradec Kulübü de cezalandırılacaktır. Puanların düşürülmesinden bahsediliyor.
Maalesef. Ancak, muhtemelen sonuçları kesinleşen ve üzerinde anlaşmaya varılan geçen sezona müdahale etmemelidir. Şahsen ben bunun için bir sebep bile görmüyorum. APK LH disiplin kuralları, kulübü cezalandırmak için mali para cezası veya puan kesintisi gibi seçenekler içerir.

Oyuncuların hareketlerini tam olarak kontrol edemediği bir durumda kulüp yönetimi bunu nasıl kabul eder?
Belirlenen kurallara saygı duyuyoruz, ancak şu gerçeği kabul etmek gerekir ki, normalde yaptığımız eğitim dışında, kulüplerin herhangi bir oyuncunun hangi besin takviyelerini veya şu anda hangi ilaçları kullandığını etkileme şansı yoktur.

Örneğin, geçici olarak cezalandırılan iki oyuncunun nereli olduğu Amerika’da kuralların biraz farklı belirlenmiş olmasıyla bir ilgisi olamaz mı?
Amerika’da hangi maddelerin yasak olduğunu bilmiyorum ama orası çok daha hayırsever. Amerika’da izin verilen birçok besin takviyesi, Avrupa’da yasaklı maddeler listesinde yer almaktadır. Oyuncularımızın güncel doping vakasına konu olan besin takviyesinde de durum böyledir. Bunun hafifletici bir sebep olup olmadığı konusunda hiçbir fikrim yok.

Oyuncularınız, şeffaf uyuşturucu kullanımının söz konusu olduğu durumlardakinden daha yüksek cezalarla karşı karşıya kalır. Bu biraz haksızlık değil mi?
Diyet takviyeleri ilaç kullanımıyla aynı seviyeye getirilir mi bilmiyorum. Ama muhtemelen hayır, çünkü bu maddeler organizma üzerinde farklı bir şekilde hareket eder ve olası spor performansını farklı bir şekilde etkiler. Ancak, açıkça tanımlanmış ve oldukça karmaşık olan kesin bir ADV metodolojisi vardır. Bu yüzden şimdi tartışmaya değmez ve ben de buna girmek istemiyorum.

Birkaç oyuncunun hücumu işlediği ve incelemeden sonra sadece bu üçünün “alacağı” spekülasyonları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Çözüm, doping kontrolüne tabi tutulan oyuncuları içerir. Eğer “alacaklarsa”, yorum yapmak için henüz erken ve gereksizdir. Ellerinde kaliteli bir danışman var ve nihai sonucu olabildiğince olumlu hale getirmek için mevcut her argümanı kullanacaklarına kuvvetle inanıyorum. Diğer her şey sadece spekülasyon, sanki çok oyunculu bir hücummuş gibi.

Kulübünüzün konunun nihai çözümünü öğrenmesi için bir son tarih var mı?
Onu tanımıyorum, oyuncuların yasal temsilcisi bu sürecin minimum süresinin üç ila altı ay arasında olduğundan bahsetmişti ama o bile süreyi, nihai çözümün ne kadar sürebileceğini daha doğru tahmin edemiyor.