Hradec Kralove teknik direktörü Weber, stadyum coşku getirecek, onu korumak bizim elimizde olacak, diyor

IstAh

Member
Miroslav Koubek’ten sadece bir hafta önce Hradec Kralove takımını devralan Jozef Weber, “Euphoria her zaman yeni bir stadyumla gelir, onu mümkün olduğu kadar uzun süre korumak bizim elimizde,” diyor, “Karviná’da olacak kadar şanslıydım. ilerlerken yeni stadyum da devreye girdi.”

Ancak taahhüt ve sorumluluk, beklentiler de yüksek olacaktır. Katılıyorsun?
Katılıyorum, daha karmaşık olacak. Ama buna hazırlanırsak, kesinlikle işe yarayacaktır.

Karvina ile benzer bir deneyiminizi hatırladınız, ancak bu sizin için tek prosedür değildi.
Bohemka ile ilerlediğimiz zamanı elbette hatırlıyorum. İlk yıl büyük bir coşkuydu ve sonrasında Karviná’da aynı şekilde, her iki durumda da benim için olumlu bir deneyim oldu. Ama burada biraz farklı.

Ne düşünüyorsun?
Takımın iki yıl boyunca biraz farklı bir ortamda oynamaya alışmış olması. Aslında hala dışarıda, birkaç kişi yürüyordu, artık farklı bir şeye alışmanız gerekiyor. Yeni stadın elbette bize yardımcı olacağına inanıyorum. Başlangıçta bizim için biraz karışık, iki deplasman maçı ama takım o kadar tecrübeli olacak ki mücadele edeceğiz ve ev sahibi ortamın avantajını kullanacağız. Strese girmeyeceğimizi, bir anda bin kişi yerine altı bin kişinin bize bakacağını.

Ekip, çok sevilmeyen stadyumun pek çok kişi için bulunduğu yerlere taşınacak. Onunla ilgili ne gibi anılarınız var?
Sadece en iyisi diyebilirsin. Bahsi geçen Karvina ile yıllar önce ikinci lig sezonunun sonunda 2-0 kazandık ve yükselmeyi garantiledik. O zamanlar Hradec de yükselmek için oynuyordu, Bohouš Pilný tarafından yönetiliyordu ve sonunda o da yükseldi, ikimiz de yükseldik.

Ve uzun süredir birinci lig oyuncusu olarak?
En çok Jablonec’te oynadım ve o zamanlar Hradec daha çok ikinci ligdeydi, bu yüzden Všesportovní stadyumunda pek oynamadık. Ama top sahadan düştüğünde iki dakika oynamadığımızı bugün bile hatırlıyorum. Özellikle orada bir saat önce kalede çok yol vardı, bu yüzden en azından bir nefes alabildim. (kahkahalar)

İki sezon önce terfi ettikten sonra takımı çok başarılı bir şekilde yöneten başarılı teknik direktör Koubek’in ardından takımın başına geçtiniz. Çıtayı çok yükseğe koyduğunu düşünüyor musunuz?
Neredeyse maksimuma ayarlandığını algılıyor ve düşünüyorum. Ama bundan korkmamalı ve devam etmesi için her şeyi yapmalıyız. Oyunun şekli, zorluk seviyesi ve Hradec’in elde ettiği sonuçlar. O iki yıl gerçekten harikaydı.

Bunu selefinizle tartıştınız mı?
O konuştu. Uzun ve hoş bir sohbetti ama içeriğini kendime saklayacağım. Ben de onun sonunun nasıl olduğunu merak ediyordum ama ona göre iyiydi. Bay Koubek’e saygı duyuyorum ve onu yerinden edeceğim bir yere gitmek istemem.

Koç Koubek yönetiminde Hradec, birçok faul ve oyundan atılmaya da neden olan tutarlılığa dayalı amaçlı bir oyunla karakterize edildi. Bu oyun tarzı hakkında ne dedin?
Belki de bu konuda gerekenden daha fazla şey yazıldı. Maçları izledim, bazı kırmızı kartlar gereksizdi. Elbette faul pahasına değil, talepkar olmaya devam etmek istiyoruz çünkü kırmızı kartlardan sonra çok yorucu. Ama oyun yolunda devam edeceğiz.

České Budějovice teknik direktörü Jozef Weber

Biraz değiştirilmiş bir çerçeve ile. Değişiklikler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Çoğunlukla zorlandılar. Örneğin, Ryneš’in ayrılmasından sonra sol tarafta bir oyuncuya ihtiyacımız vardı ve paradoksal bir şekilde ikisini de Sparta’dan aldık. Krejčí, önünde bir bakış açısı olan bir öğrenci olan Horák ile geldi ve burada bir lig oyuncusu olduğunu göstereceğine inanıyorum.

Bir yıldır hiç oynamayan Krejčí’nin gelişi ne olacak?
Bunun için endişelenmiyorum. Onun durumunda sabırlı olacağız, bu yüzden Horák’ı getiriyoruz. Otuz yedide sol tarafta bitirdim, Krejčí otuz yaşında, hâlâ genç bir çocuk. Yazın gelişi uzadı, bu konuda biraz gergindim, başka teklifleri vardı ve bizim yerimize karar vermesine sevindim.

Tecrübeli takviye olarak gelen Pilař da onun yerine oynayabiliyor. Bir zamanlar milli takımda mücadele ettiler, peki ya Hradec?
Bunu zaten düşündük ve milli takımda olduğu gibi bu iki oyuncunun burada rekabet etmesini göze alamayız. İkisini de oynamaları için yapmaya çalışacağız.

Ayrılan Kubal’ın yerine Šašinka’nın gelmesiyle kadro tamamlandı mı yoksa oyunda başka bir şey mi var?
Otostopçu meselesi. Burada iki yıldır kiralık olan Čihák beklenmedik bir şekilde sona erdi ve ilkinin ardından Pilsen onu geri çekti. Bir süre onu mu bekleyeceğimize yoksa başka birini mi arayacağız karar vereceğiz.

Muhtemel takviye: gelecek vaat eden genç Julis yedekte

Chrudim’den Petr Juliš (sağda), Varnsdorf’tan Matyáš Kazda’yı geçmeye çalışıyor.

Ne de olsa Pilsen’in Filip Čihák’ı tutması durumunda Hradečtí’nin takviye arayacağı stoper dışında oyunda bir isim var. Yetenekli orta saha oyuncusu Petr Julis, birinci lig takımının hazırlıklarına katıldı. Pardubice’de gençlik geçmişi olan 20 yaşındaki ikinci lig dövüşçüsü Chrudim, maçta teknik direktörlere şimdiden kendini gösterdi.

Hradec’in hafta sonu yerel kulübün kuruluşunun 125. yıl dönümü kutlamaları kapsamında ikinci lig Vlašima ile hazırlık düellosu yaptığı Jičín’de Julis, 90 dakika boyunca sahada kaldı. Artık kulüpler onun geleceği konusunda anlaşmalı.

Hradec için Vlaším ile düello, ikinci hazırlık maçı ve Çarşamba günü Libčany’den bölge şampiyonuna karşı 4:0 galibiyetinden sonraki ilk ciddi sınavdı.

Vlašim Hradečtí ile oynadıkları maçta da uzun süre gol yemediler ve ilk yarı sonunda Kodeš’in golüyle galibiyete uzandılar. Ancak maçın sondan bir önceki dakikasında kendi ceza sahalarında bir faul yaptılar ve Vlašim bunu son 1: 1’de eşitlemek için kullandı.

Hradec, ikinci lig Vyškov ile karşılaşacağı Çarşamba günü bir sonraki hazırlık maçını oynayacak.