Hradec kaptanı Eberle: Kontrol edemediğimiz şeyler bize yük olmamalı

IstAh

Member
Mladá Boleslav’dan gelişinden yalnızca üç çeyrek sonra, pek de kolay olmayabilecek bir durumda piyasada kaptan derisini giyecek. Bir yandan gümüş madalyaları, yani kulübün tarihi başarısını savunacak olan takım, diğer yandan geçen sezon sonunda yaşanan çözülemeyen doping skandalı nedeniyle bir miktar kayıp verip vermeyeceği henüz bilinmiyor. başlangıçtaki noktalar.

“Spor tarafına odaklanmaktan başka seçeneğimiz yok. Etkileyemediğimiz şeyler bize yük olmamalıdır” diyor Hradec Králové’deki Mountfield’ın yeni kaptanı, başarılı bir takımın başarılı bir yazına eşlik eden sinsi belirsizliğe değinerek,

Ondan ayrılmak mümkün mü?
Bunu algılamadığımızı söylemeyeceğim. Örneğin, internette pek çok şey var, ara sıra yeni bir makale çıkıyor, çoğu zaman çelişkili, farklı, o zaman ne düşüneceğinizi bilemezsiniz. Sağa sola bakmadan puan almaya çalışmalıyız.

Peki hazırlıklar gerekli iyimserliği sağlıyor mu?
İyi biriydi, bence iyi antrenman yaptık, çok fazla kaydık. Ben de dahil olmak üzere tüm kabinenin sabırsızlıkla beklediği ligin başlangıcında bize yardımcı olacağına kesinlikle inanıyorum. Bu iki aylık süre her zaman son derece zorludur. İlk lig maçına kadar önünüzde uzun bir yol var, her ne kadar hazırlık maçları oynuyor olsanız da, şimdiden başlamasını sabırsızlıkla bekliyorsunuz. Neyse ki kaçtı ve şu anda burada.

İlki hariç hazırlık maçları sadece yabancı rakiplerle oynandı. Tüm sezon boyunca karşılaşacağınız rakiplerle oynamaktan daha mı iyi?
Benim için kesinlikle evet. Daha önce oynadığım takımlarda böyle bir karışım vardı, şimdi gerçekten canlandırıcı. Antrenmanları bıraktık, İsviçre’ye turnuvaya gittik, orada takımı güçlendirdik. Sonra iki gün Avusturya’daydık, tüm ekip yine bir aradaydı. Sadece antrenmanlarda ve maçlarda birbirlerini görmüyorlar, her zaman birlikteler. Ayrıca biraz eğlenmek için de zaman vardı ve bu bize kesinlikle fayda sağladı.

Hradec yaklaşan ekstra lig sezonu için yeni formaları sundu.

Baharda yükseldiğiniz finallerden sonra sezona giriyorsunuz ki bu da başlı başına oldukça bağlayıcı ve olası puan kesintileri konusundaki belirsizlik buna engel oluyor. Bu yüzden mi takımın sezon başındaki hedefi “sadece” çeyrek final?
Ekstra ligin ne kadar dengeli olduğuna bakın. Geçen yıl bunu açıkça gösterdik. On beş yirmilik raund sonunda puan tablosunun en altında yer alan takım, birkaç maç içinde bambaşka seviyelere ulaşabildi. Her şey birkaç noktayla ilgili, tablo sadece sonunda yapıldı. Üstelik play-off’lar tamamen farklı bir rekabet. Bunu bir yıl önce hem ilk elden hem de diğer taraftan deneyimlemiştim. Boleslav ile 11. sıradan geldik ancak birkaç maçta ilgili klasmanın galibi Hradec’i çeyrek finale taşıdı. Dolayısıyla artık hedefimiz kesinlikle son sekiz takıma kalmak. Sonra yeni bir rekabet başlayacak ve ulaşmak istediğimiz bir sonraki rekabeti belirleyecektik.

Takım geçen sezona göre çok değişti, ana gücü olarak neyi görüyorsunuz?
Kesinlikle hız ve azim. Umarım verimli olabiliriz ve geçen seneki gibi hokey oynayacağımıza inanıyorum.

Peki geçen yıl olduğu gibi dört eşit beşlinin olduğu takım konseptine yeniden güvenmek ister misiniz?
Kesinlikle. Oldukça dengeli bir kadroya sahip olduğumuzu düşünüyorum, Dünya Kupası’nda forma giyen ve çok fazla deneyime sahip birçok oyuncumuz var. Sezonda mümkün olduğunca güçlü olmamızı ve bunu arzu edilen galibiyetlere dönüştürmemizi sağlayacak doğru karışımın bu olduğuna inanıyorum.

Geçen sezonun başında, siz takıma katılmadan önce Mountfield’da çok fazla sakatlık vardı, bu yıl çok daha umut verici görünüyor.
Takımın sezonu tamamlaması kesinlikle büyük bir artı. Kadro netleşiyor, koçların doğaçlama yapmasına gerek kalmıyor. Kadronun oturması için zamanımız vardı, bu yüzden ilk maça tamamen hazırlandık.

Kaptan olarak sürüyorsun. Bu senin için sürpriz miydi?
Antrenörler bana şunu söyledi. Sezon sonunda oyuncularla bunun hakkında konuştuğumuz doğru ve bazıları bana onun benim olmamı istediklerini söylediler. Tabii ki bundan mutluyum çünkü bu kabinde ne yaptığınızın bir değerlendirmesi. Hem buzun üstünde hem buzun dışında.

Muhtemelen nispeten kısa bir süredir takımda olduğunuz için daha da memnunsunuz. Geçen sezon Hradec’e geldin.
Oh evet. Bunu buz üzerinde ve buz dışında sergilediklerim için bir iltifat olarak kabul ediyorum. Hiçbir şekilde değişmeyeceğim, neler yapabileceğimi göstereceğim. Bunu takdir ediyorum ama aynı zamanda büyük bir sorumluluk.

Geçen sezon kaptanlık, her ikisi de kulüpte kalan Radek Smoleňák ve Filip Pavlík arasında paylaşılmıştı. Görevinizin neleri gerektirdiği hakkında onlarla konuştunuz mu?
Bu konu hakkında pek konuşmadık ama lig dışı kariyerim boyunca pek çok kaptanla tanıştım ve her birinden bir şeyler almak kesinlikle mümkün. Bir kişi asla bir diğerinin tam kopyası olamayacak ve sanırım bunun için zaten deneyime sahibim.