Hradec Horejš'in başına geçti, Kotal istifa etti. Sağlığım nedeniyle devam edemem” dedi

IstAh

Member
Cumartesi günü Hradec ile Mlada Boleslav arasındaki maçın (0:0) ardından bu konuyu ilk bildiren kişi iDNES.cz oldu. Pazar günü kulüp, eski bilgilerin silindiği bir açıklamayla yanıt verdi.

Kulüp, hafta sonu yaptığı açıklamada, sportif performansı ve masadaki pozisyonunun ideal olmamasına rağmen, kulüp liderinin şu anda yetmiş bir yaşındaki çocukla işbirliği yapması gereken bir spor rozeti görmediğini yazdı.

Ancak ortada Kotal'ın istifa ettiğini resmen doğruladı. Desteklerinden dolayı iki taraftara teşekkür etmek istiyorum. Son zamanlarda gitmek zorunda kaldığım sağlık sorunlarım oldu. Bu yüzden baş antrenörlük görevinden ayrılmaya karar verdim. Eğer mt kulübü yenilirse kıpırdayabilirim. Kısa bir video mesajında Kotal, aynı durumun sağlık durumu için de geçerli olduğunu söyledi.

Sağlığı iyileştikten sonra Hradec Krád, Kotala'yı daha önce Budjovice ve Jablonec'e koçluk yapmış olan yeni teknik direktör David Horej'in danışmanı olarak görevlendirecekti.

Bu olasılıklar çok vm'dir. Takımın, saygı duyduğum ve kendisiyle çalışmaktan onur duyacağım teknik direktör Kotal Bey'e devredilmesi daha da değerli. Ancak Horej, öncelikle onun mümkün olduğu kadar çabuk iyileşmesi için dua ettiklerini söyledi.

Fotoğraftaki David Horej, Jablonec'in yedek kulübesinde sezonlar geçirdi.

Hradec, Kotal yönetiminde 14 lig maçından yalnızca ikisini kazanabildi ve sıralamada iki sıra öndeydi; geçen sezon onunla anlaştığında bu durum söz konusu değildi. Yedek kulübesinde değişiklik yapılacağı yönündeki spekülasyonlar sportif açıdan da uygundu.

Pazar günkü raporla ilgili olarak koç Kotal'ın mutlak destek ve desteğime sahip olduğunu bir kez daha tekrarlıyorum. Ne yazık ki sağlığı onun devam etmesine izin vermeyecek. Bütün bu durum kişisel olarak benim için çok zor ama kendi konumumda bununla başa çıkmam gerekiyor. Hradec spor editörü Ji Sabou, yeni arabanın iyi bir test olduğunu ekledi.

Horej, geçen sezon B-tm uçuşuna yardım eden eski temsilci ve kurtarıcı kanat oyuncusu Luke Vcha'yı da yanına almalı.

40 yaşındaki oyuncu geçen sezonu Jablonec'te geçirmiş ancak 2016 yılında yerini Radoslav Ltal'a bırakmıştı. İlginçtir ki hafta sonu yeni Hradec Kou ilk olarak Jablonec'e gidecek.

Ancak bu sezon altı lig takımı yedek kulübesini değiştirmek zorunda kaldı. Vclav Jlek Pazartesi günü Olomouc'ta vefat etti ve ondan sonra önceki asistanı Ji Sak da takıma katıldı.