HAVERI: Haveri Tıp Bilimleri Enstitüsü yetkililerinin, birkaç mavi gözlü adayı işe alırken tüm standartları bir kenara attığı ve hak eden adayların tıp fakültesinde öğretmenlik işini reddettiği bildirildi.
BT 2021 yılında 79 eğitim fakültesinin kadroları için alımlara başlandı ancak işe alım komitesi geçtiğimiz günlerde seçilen 35 eğitim fakültesinin isimlerini kesin listede yayınladı. Kesin listede kurul, aday olduğu halde ön listede yer alan adayların isimlerini düşürerek boş kadrolar ilan etti.
Listeler incelendiğinde, profesör, doçent ve yardımcı doçent pozisyonları için en iyi adayların birçoğu nihai listeye giremedi ve işe alım süreci hakkında soru işaretleri yarattı.
Kaçıran adaylar, HIMS yetkililerinin seçim sürecinde kendi seçtikleri adayları seçmek için dikey ve yatay ızgaraları ihlal ettiğini iddia ettiler. Yetkili, uygun olmalarına rağmen üç adayı final listesinden düşürdüklerini de sözlerine ekledi.
İşte bir örnek. Dr. Sunita M, Kategori 1 profesörlük pozisyonu için başvurdu, uygun olmasına rağmen seçilmedi ve pozisyon HIMS tarafından boş tutuldu.
Prabhakar Adake Eczacılık Anabilim Dalı’na doçentlik başvurusunda bulunmuş ve 12 puan alarak geçici listede 3. olmuştur. Ancak, o yazı nihai listede doldurulmadı.
Ravikumar Naganur komisyon listesinde yer aldı, en iyi performans gösteren ve rezerve edilen SC olmasına rağmen final listesinden çıkarıldı.
Nihai listede seçilen adayların yatay ve dikey brülörleri değiştirildi. Kannada orta, kırsal ve eski asker gibi bazı kategoriler, daha önce yayınlanan ön listede değil, yalnızca nihai listede belirtilmiştir.
Dr. Shravankumar Belagavi’nin adı, hiçbir kadın SK adayı başvuruda bulunmadığından, SC kategorisinde Pediatri Anabilim Dalı Yardımcı Doçent pozisyonu için geçici listede yer aldı. Bir hükümet emrine göre, kadın aday yoksa aynı kategoride bir erkek adayın değerlendirilmesi gerekiyor. Ancak Dr. Shravankumar’ın adı herhangi bir gerekçe gösterilmeden nihai listeden çıkarıldı. Ayrıca HIMS, pozisyonu boş tuttu.
“Bu adalet içinde. HIMS yetkilileri beni seçim listesine alsın ve adımı yazmaması için bir sebep yok” dedi.
“HIMS, eğitim fakültelerinin işe alımında usulsüzlükler yaptı ve tüm işe alımlar tıp eğitimi bakanının talimatıyla yapılıyor. Bu, hükümet komisyonlarının% 40’ının kanıtıdır. Başbakan Basavaraj Bommai, en azından şimdi kendi bölgesindeki usulsüzlüklere gözlerini açmalı ve HIMS Dekanı Dr. Salim Ahmed.
Dekan Dr. Uday Mulagün’e yorum için ulaşılamadı.
‘protokoller takip edilmedi’
HIMS yetkilileri, 8 Ağustos 2021’de beşi profesör olmak üzere 79 öğretim kadrosunun işe alım duyurusunu yayınladı. Ama daha sonra 28 Aralık 2021’de bir düzeltme yayınladılar ve kadın genel kategorisini kaldırarak profesör sayısını dörde indirdiler. Yetkili makamların profesörlük kadrolarını artırmaları gerekiyorsa, bunu gazetelerde bildirmeli ve resmi internet sitesinde yayınlamalıdırlar. Ancak HIMS Dekanı Dr. Uday Mulagund haber vermeksizin genel kadınlar kategorisi altına bir profesör gönderisi ekledi. Adaylar, favorilerine yer vermek için görevlerin artırıldığını iddia etti.