Haveri: Panchamasalis Seçim Yok Hile için Rezervasyon: Cm | Hubballi Haberleri

IstAh

Member

HAVERİ: İçinde HaveriBaşbakan Basavaraj Bombai hükümetin başkalarına haksızlık olmaması için çekinceleri yeniden tahsis etme konusunda doğru karar verdiğini iddia etti. Jagadguru Veerashaiva Panchamasali Peet’in kahini Vachananand Swamiji, Harihar teorik rehberlik verdi ve herkesi ikna etti.
Pazar günü Shiggaon’daki Hara meditasyon merkezinin önünde bir Veerashaiva Lingayat Panchamasali topluluk salonunun açılışını yaptıktan ve bhumi puja yaptıktan sonra konuşan CM, bombai söz konusu bilinç aynı zamanda Jagadguru Panchamasali Peet, Kudalasangama’nın kahini Jagadguru Jaya Basava Mruthyanjaya Swamiji tarafından çekinceyle yaratılmıştır. “Her iki görücü de hükümetin kararından memnun ve çekince konusunda hiçbir baskıya uğramadılar. Rezervasyonun tahsisi bir seçim hilesi değildir. Cemaatin güçlenmesi içindir. Nihayet 30 yıllık süreyi doldurduk.” -topluluğun eski talebi,” diye iddia etti CM Bommai.
Harihar Panchamasali Mutt’tan Sri Vachananda Swamiji, Birlik Kömür Bakanı Pralhad Joshi, Bakanlar Shivaram Hebbar, Shankar Patil Munenkoppa ve diğerleri hazır bulundu.
Basavaraj Bommai, ESI ve PF’ye dayalı olarak Karnataka’da son dört yılda 13 lakh iş yaratıldığını iddia etti. Ayrıca programa 18 ila 25 yaşındaki daha fazla kişinin kaydolduğunu söyledi. Pazar günü mülkünde Devlet Alet Odası ve Eğitim Merkezi (GTTC) eğitim kompleksinin temelini attıktan sonra, BT, BT işleri ve mühendislik derecelerine sahip kişilerin yanı sıra PUC’yi bitirenlerin bile iş bulması gerektiğini iddia etti. . Kırsal alan ancak o zaman gelişebilir ve bu nedenle uygun bir plan hazırladık. 3 Rs hibe parası kullanarak, Bankapur Devlet Diploma Kolejini Devlet Mühendislik Kolejine yükselttik. Ayrıca Shiggaon ve Savanur’daki kolejleri de yükselttik. Bunlar, kırsal alanlarda bile becerilerin geliştirilmesine yardımcı olacak,” diye ekledi CM Bommai. Başbakan Narendra Modi’nin gençler için İpek Hindistan programını başlattığını kaydetti. “Gençlerimiz arasında uygun eğitim sağlayacak ve becerilerin geliştirilmesine yardımcı olacak. 1.80 lakh genç yıldız program kapsamında şimdiden eğitim aldı. Shiggaon için Shiggaon-Savanur’da 10.000 iş yaratacak bir tekstil parkını duyurduk. Ek olarak 5.000 kişi Hazır giyim sektöründe iş bulacaklar. Hükümet, ekonomik güçlendirme için iş ve beceri yaratmak için çeşitli planlar uyguladı” dedi.