Havel ve Hch hakkında bira için. Bardaki bir sandalyede ünlülerin portreleri sergileniyor

IstAh

Member
Eski kale hanın duvarlarında Çek tarihine ait bir kişiliğin ilk portresinin ortaya çıkmasından bu yana bir yıl geçti. Bu Vclav Havel'di. Onları Franz Kafka, Milo Forman, Bohumil Hrabal, Milada Horkov, Vra slavsk, Voskovec ile Werich, TG Masaryk takip etti… Her gün pek çok misafirin hayran kaldığı yapı böyle yaratıldı.

Yazarı Hradec heykelidir ve Luk Bezvoda tarafından yapılmıştır. Başkan Havel'in olduğu ilk tabloyu arkadaşı hancı Vladimr Doleal'e ithaf etti. Bu metnin yazarı, resimlerin arasındaki masaya onlarla oturdu ve okumalarını sağladı.

Geçen Aralık ayında Vla'nın ilk doğum günü vardı, ona Luk Bezvoda'ya ilk olan Vclav Havel'in bir tablosunu verdim. Petr Pavel başkanlık seçimini az farkla kazandı: Bunun üzerine Vla beni tekrar aradı ve onu benzer tarzda çizip çizemeyeceğimi sordu. Dün gece onu öldürdüm ve resmini Pivezl'deki barın kapısına astım.

Havel ve Pavel olduğunda Masaryk'i de özleyemeyeceğim açıktı. Ve sonra gitti. Bir liste oluşturuldu ve her 14 günde bir duvara yeni bir parmak eklendi. Sonuç olarak, barda anında fark edebileceğiniz zengin bir kişilik galerisi var. İki yaşındayken, Hradec Kralove hokey oyuncularının hayranları için, etrafımızda Hradec Králové'den bir sanatçı olan bir televizyonun da asılı olduğu devasa bir koreografi yarattığımda benzer bir şey denedim.

Hradec Králové'deki Vclav Havel Galerisi'nde on beş tablosu vardı. İlk Çek cumhurbaşkanının portrelerinin yanı sıra, Havel'in 1990 yılında The Rolling Stones'la tanıştığı ünlü anı da tasvir ediyordu.

Kne, pvkyn ve Zmijk

Facebook'ta portrelerin nasıl oluşturulacağına dair videolar yayınladı. Hak ettiği bir benzerliği verecek ipuçları aldı. Her resim o saatler için doğdu. Yirmi bir yaşındaki yazar, bir yaşımız ve bir evimiz olduğunu ve önceden seçilmiş fotoğraflara dayanarak çizdiğimi anlatıyor. İşte bu yüzden iş dünyası birçok şapka takıyor ve kişilik de bir şapka takıyor.

Aldığından çok daha fazla rehabilitasyonu hak eden Başkan Emil Hcha'nın resmini yapıp yayınlayabildiğim için çok mutluyum. Önceki rejim berbattı, pek çok hayat kurtardı. Bay Hitler'e doğum günü mesajı yazmasına rağmen yalanlarla pek çok hayat kurtardı. Her şey karıştı. Hcha'nın nasıl ortaya çıktığı bir koda var. Şahsen tanışma fırsatı bulduğum Sonia Erven'in portresini bu yüzden çok beğendim. Asilzadeye sahip nazik, nazik bir kadındı. Burada her biriyle ilişkim var, portrelere baktı.

Burada yirmi bir tablo sergileniyor. Başkan Hchy'de özel olduğun konusunda Luke'a katılıyorum. Konuksever olmayan ve hala ihmal edilen bir kişilikti. Muhtemelen ülkede onun resminin duvarda olduğu tek kişi biziz. Yakın zamanda ölen Karel Schwarzenberg'i de anmak isterim, lütfen Vladimr Doleal.

Ünlü Polonyalı siyasetçinin portresi buradaki son portre, Kasım ayında onun öldüğü gün yapılmıştı.

Gerçekten beğendiğim insanların portreleri de var. Piskopos Otenek ve Kardinaller Tomek ve Beran. Hepsi komünizme karşı savaştı ya da komünizme damgasını vurdular ve Katolik geleneğine mensuplar ki bu benim kafamı karıştırıyor. Karel Otenek'i şahsen tanıyordum ve tabloya baktığımda hep onu, ev halkını hatırlıyorum.

Pepi Bican mı? Neredeyse her gün buraya giderdim

Havel ve Schwarzenberg'le şahsen tanışıyordu. Bira festivallerinde fıçı oymayacağını, çünkü yapamayacağını ve asla oymayacağını söyleyerek övündüğünü hatırlıyorum, gülüyor.

Makalenin yazarı keskin hatlara sahip yüzler çizmeyi seviyordu. Resimden bahsediyorsak Josef Kemr'i gerçekten çok beğendim. Doleal, bu çok güzel bir portre, aklıma hemen Dikenin Arkasındaki filmdeki Yılan rolü geldi, dedi. Gerçekten çok iyi çiziyordu Pitakv Bezvoda.

Burada birayla birlikte portreler de tartışılıyor. Vichni buna harika tepki verdi, yeniliği o yaptı. Konuğa resimlerden bahsedin, ne kadar bildiklerini ve bunların arkasında kimin olduğunu anlatın, binanın, çiftliğin tarihini bilmek istiyorlar. 1950'li yıllarda Hradec'te oynadığı dönemde bu bara giden ünlü futbolcu Josef Pepi Bican burada takılıyor. Burada neredeyse bir gün olmuştu, Bezvoda gülümsedi.

Diğer barlarda genellikle sadece futbol veya hokey formasına dönüşüyorlar. Portrelerin mükemmel bir ilham kaynağı olmasının nedeni budur, özellikle de bunların arasında Hradec'le ilk kez ilişkilendirilen bazı kişilikler de varsa. Tekneyle gidilecek bir yer olur, acaba Karl Schwarzenberg'den sonra Hradek Petr'e kim gelecek, kim Rek obas'a bira içmeye gidecek diye merak ediyorum.

İnsanlar siyaset hakkında başka nerede konuşmalı?

Politikacılar da duvarlara asılıyor. Doleal'e göre siyaset bara gidiyor: İnsanlar siyaseti başka nerede konuşmalı? Politika da kilisede yapılıyordu. Halka açık yerlerde siyaset konuşmak gerekiyor. Burada her birimizin kendi manzarası olacak ve ben uzun süre içeceğim.

Anayasanın yazarı, toplumdaki kutuplaşmaya ve siyasi kültürün gerilemesine kızıyorum. Her iki adama göre, bir bar inşa etmek gibi bu türden ilk projeler siyasi kültürü yükseltmelidir. Yani en azından Malm Ruk'ta bir tutuklama için.

Bezvoda, bu tanıdığım beşinci demokratın cumhuriyet için bir şeyler yaptığını belirtti. Bunların bir kısmı da bir şekilde totaliterliğe karşı mücadele etmiş veya ondan olumsuz etkilenmiştir. Sadece alın: Jan Masaryk, Bohumil Hrabal, Voskovec ve Werich, Milada Horkov, Jaroslav Seifert, Alois Ran, Soa erven, Karel apek, Milo Forman, Doleal isimleri.

Luk Bezvoda ikinci direnişteki partizanların buraya gittiğini görürdü. Veya Josef Lux. Ancak Hradec'te çizim ve resim kursları düzenleyen yazar, barın şişirilemez olduğundan şikayet ediyor. Çalışmaları Avusturyalı sanatçı Egon Schiele'den büyük ölçüde etkilendi.