Hanumangarhi Mahant beni lanetle yakmalı, ₹ 21 Lakh’ı kurtarmalı : Maurya | kanpur haberleri

ForAhmed

Global Mod
Global Mod

KANPUR: Ayodhya’ya bir göz atmak Hanumangarhi Mahant, SP lideri ‘Ramcharitmanas’ hakkındaki tartışmalı yorumu nedeniyle başına 21 lakh Rs ödül konacağını duyurdu. Swami Prasad Maurya Pazartesi gecesi “kâhin nakit ödül vermek yerine beni küle çevirmeliydi” dedi. “Görünüşe göre mahant ‘jap-tap’a (şarkı ve kefaret) inanmıyor. Olsaydı, lanetiyle beni küle çevirirdi. Mahant bundan iki kat fayda sağlardı. Birincisi, parası bağışlanacaktı ve ikincisi, kimsenin bundan haberi olmayacaktı” diyen Maurya, “bilgeler, azizler ve mahatmalar hayatlarında arada bir sinirlenseler hiç sinirlenmezler” dedi. . , bir lanetle çözerler”.
Ayodhya’daki Hanumangarhi’nin mahantı Raju Das, Maurya’nın başına 21 lakh Rs ödül verdiğini duyurdu. Maurya’nın kafasını kesen herkesin ondan nakit para ödülü alacağını söylemişti.
Mahant’ın OBC Mahasabha’nın onun adına kutsal kitapların nüshalarını yaktığı iddiasıyla ilgili olarak Maurya, “kimsenin Ramcharitmanas’ın bir nüshasını yakmadığını” söyledi. “Halk, üzerinde ‘din adına tacize müsamaha göstermeyecek’ yazılı pankartları yaktı. Saldırgan bir kelimenin yasaklanmasını, kaldırılmasını veya değiştirilmesini talep etmek hukuken suç değildir.” “Din kisvesi altında dayak, kafa kesme, burun, kulak kesme gibi şeylerden söz edenler kesinlikle evliya olamazlar” diyerek mahana saldırmıştır. Maurya’ya göre tüm dinlere saygı duyuyor ama birini aşağılamak ve aşağılamak bir din değil. “Din, insan refahı ve insanın güçlendirilmesi içindir” dedi. Maurya, eski bakanın özel bir görevinde medyaya konuştu Bhagwati Sagar içinde Ratanlal Nagar Pazartesi gecesi kasabada. Eski bakan geçtiğimiz günlerde Ramcharitmanas’ta Dalitlere ve adivasilere karşı saldırgan bir dil kullanıldığını söylemişti.