HUBBALLI: Karnataka Üniversitesi arazisine 1.000 öğrenci için öğrenci dostu bir yurt inşa etmeye karar veren eyalet hükümeti, henüz planlama aşamasında. Pandit Deendayal Upadhyaya adına 250 crore Rs’ye mal olacak olan pansiyon projesi toz topluyor.
Dharwad bir eğitim merkezi olarak anılır ve her yıl binlerce kişi, yüksek öğrenim için pansiyon tesisleri aramak üzere NK bölgesinden gelir. Eyalet hükümeti, yüksek öğrenimi teşvik etmek için Deendayal Upadhyaya adına beş eğitim merkezinde – Belagavi, Dharwad, Kalaburagi, Mangaluru ve Mysuru – bir öğrenci yurdu kompleksi kurmayı planladı. Ancak bu yerin üzerine pansiyon yapılması planı hazırlanmamıştır.
SANTİMETRE Basavaraj Bombai bir kaynak, yetkililere yurtların inşaatına Ekim 2022’de başlama talimatı verdiğini söyledi. Bilgelik Eğitimi Akademisi Dharwad başkan Devaraj Nayak Ganj Dharwad’daki en gerekli tesisin bir pansiyon olduğunu ve her yıl yaklaşık 10.000 ila 15.000 öğrencinin okumaya geldiğini söyledi.
Buraya okumaya gelen öğrenciler barınma sorunu yaşıyor ve yurtların olmaması öğrencilerin ilgisini kaybetmesine neden oluyor. Dharwad’da sadece 16 hostel var. Yurt konaklaması için her yıl yaklaşık 10.000 başvuru yapılmakta ve sadece 1.500 ila 1.800 kişi yurt almaktadır.
Hemşirelik lisans öğrencisi Prema Najak pansiyonlardaki az koltuktan dolayı bunu söyledi. “Devlet yurdu tutmadım. Ancak, daha pahalı olan bir PG’de idare ediyorum. Yadağir ilçesinden geldim. Bu yüzden hükümetten pansiyon kabul sayısını artırmasını veya Dharwad’da daha fazla pansiyon inşa etmesini talep ediyorum.
Dharwad taluk sosyal hizmetler müdür yardımcısı MB Sannera, bakanlığın Karnatak Üniversitesi kampüsünde 10 hektar talep ettiğini söyledi. Ancak üniversite, Mansur köyü yakınlarında 5 hektar verdi. Arsa teslim edildikten sonra imar planı yapılacak” dedi.