Gorejs, asistanın sonu ve Vašulín'in ayrılışı hakkında: Dan'in yerini doldurmak muhtemelen zor olacak

IstAh

Member
Ama o zaman Horej'i kendi başına yapardın. Yeni sezonda Tonka Vaulno'nun ayrılmasını bekleyen bir takım takviyelerle, onun en azından Hradec'te yaptıklarını yapması bekleniyor.

Lig öncesi Hradec

Futbolcuların ilk lig maçının başlamasına sadece dokuz günü kaldı, son hazırlık maçı ise Pazar günü saat 17.00'de ikinci ligde Tborsk ile oynanacak. Yaz sezonunun ilk ve son maçı olacak olan Hradec, önce Polonyalı Zaglebie Sosnowiec ile 1:1 berabere kaldı, ardından aynı stadyumda Psek'te ikinci lig rezervi Sparta Sparta'yı 2:0 yendiler. Hradec'te köpek yazı birkaç değişiklik yaparak geçirdi ve beşinci tank Vauln'u Plzeň'e ve savunma oyuncusu Leibl'i Olomouc'a gönderdi. Golü Vgner attı ve Vlkanova, Mihlik ve Nprstek hücumda oynadı. Geçtiğimiz sezon Hradec Avrupa kupalarında finale yükseldi ancak belirleyici maçta Mlad Boleslav'a yenildi. Hradet, 21 Nisan Pazar günü kendi stadyumunda Teplice'yi konuk edecek olan yeni birinci lig takımına katılacak.

Ligde, yani temelde ilk sekizde ve gruplarda ilk sekizde yer almak mümkün olacak mı, diğer şeylerin yanı sıra gerçekten şampiyonluk şampiyonluğu için rekabet edecek mi?

Bu hoşuma gitmedi. Bir mazeret arıyormuşuz gibi görünmesini istemiyorum. Akbabalara saygım var ama önce onların gücünü tahmin etmelisin. Bir şekilde gönderdiler. Benim için, Hradec'e geldikten sonra adından büyük söz ettiren teknik adama, geçmişte kaydettiğimiz ilerlemeyi daha da ileriye taşımak ve mümkün olduğunca ileriye taşımak bizim görevimizdir.

Ama sen onu bu şekilde gönderdin. Çerçevedeki değişikliklerin gidişatından memnun musunuz?
Çok memnun kaldık çünkü uzun zamandır istediğimiz oyunu içtiler. Geçen sezon bunları seçtirdik, kesinlikle son dakikada seçmedik.

Diğer taraftan diğer tarafa göre mükemmel bir bahar sezonu geçirmiş olabilecek Tonk Vauln da diğer tarafa geçti.
Bu doğru ama ayrılışı tahmin edilebilirdi. Biz bu konuda endişelenmedik, kariyerinde bir değişime ihtiyacı vardı ve bunu hak etti.

Peki ya iki yeni oyun? Onları tanıtabilir misiniz?
Maty Vgner çok iyi bir kaleci yaşında bir kaleci, genç ve Hradec için anlayışlı bir satın alma. Jablonec'teki Matj Nprstek on iki maçta bu golleri attı, onu gerçekten çok özledik. Ondra Mihlik'i Budjovice'deki performansından tanıyorum, ondan ne bekleyeceğimi biliyorum. Adam Vlkanova'yı Hradek'li olduğu ve ayrıca çok kaliteli olduğu için istedim. Ayrıldığında bir değişikliğe ihtiyacı vardı, Şampiyonlar Ligi'nde ve milli takımda forma giydi, şimdi çok daha tecrübeli bir şekilde geri dönüyor. Her ne kadar büyük olsalar da buna karşı çıkabileceğini biliyorum.

Ve Vgner'in kalesi hücuma yönelik bir oyun. Bu yeni sezonda Hradec'in ölümünün habercisi mi?
Gerçek şu ki savunmada takım arkada çalıştı. Ayrıca şu an aramıza konuk olan Filip İhko'nun transferinin tamamlanmasının mümkün olması benim için önemli. İyi yaşta uzun bir maç, mükemmel bir stoper. Savunmamızın geçen yılki kadar istikrarlı olacağını biliyorum, bu yüzden hücum oyununa odaklandık. Oyun gibi yaşamalılar, kalitelerine inanıyoruz ve bu yüzden onlara yönelmelisiniz. Futbol iyi giyimli insanlarla ilgilidir, insanlar çok gol görmek ister ve biz de harika taraftarlarımıza bir şeyler sunmalıyız.

David Horej, Krlovradec futbol takımının teknik direktörü

Ancak aynı zamanda tonlarca oyun türü arasında çok fazla seçeneğiniz var. Geciktirecek misin?
Kabul ediyorum. Krej, Pila, Vlkanova ve Mıhlik var, ayrıca Julie ve geçen sezon kendini kaybeden bir genç oyuncumuz daha var. Biraz ölüm oldu, rekabete davet etmek istedik ki birbirlerine baskı yapsınlar. Burada saatin on bir olmasını istemiyoruz, tamamen karanlık olmasını istiyoruz. Geçtiğimiz sezonlarda yaşadığımız tecrübelerden de ortaya çıktı; Avrupa adına verdiğimiz çılgın mücadelede çok sayıda maç kaybettik ve sorun yaşadık. Mt ir'i nerede kullanmaya çalışıyoruz.

Görevden ayrılan Vauln'un yerine geçme niyeti vardı. Bununla nasıl baş edeceksin?
Bunun hakkında konuşalım. Oyunda ve diğer uygulamalarda bir çantam var, doğru şekilde oturması gerekiyor. Muhtemelen Dan'in yerini alacağız, kendisi çok uzun süredir Hradec'te futbolla iç içeydi, orada büyük ilerleme kaydetti, düzenli goller attı. Lige baktığınızda klasik dokuzlunun oldukça eksik olduğunu görüyoruz.

Peki onun yerine kim geçecek?
Bakalım, her adımı anlamlı kılmaya çalışacağız, bir iki ismi gözümüze kestireceğiz, bakalım nasıl sonuçlanacak.

Uzun süredir asistanı olan Stanislav Hejkal geçen sezonun ardından vefat etti. Onu Hradec'te vurmak mümkün müydü?
Hradec'e gittiğimde bunun olacağını Standa'dan biliyordum. Onun en azından sezon sonuna kadar burada kalmasını istedim çünkü onsuz Luke Vcha'nın işi zor olurdu. İşe yaradı, onunla çalışırken harika zaman geçirdim, insani düzeyde de anlaştık. İşlerin nasıl sonuçlanacağını asla bilemezsiniz, bir ara sizinle çalışacağız.