Fabrikalar, dağlar, cam. Vilma Heckel’in fotoğraflarının Adrpach’ta sergilenmesi

IstAh

Member
Tırmanışçılar Dbnu zirvesine ulaşırken turist parkurunun bit noktalarındaki dağcılar gözlerini onlardan alamıyor. Ünlü fotoğrafçı Vilm Heckel’in (1918-1970) 1980’lerin ortasında Adrpach’taki düğününde çektiği fotoğraf artık oradaki binada görülebiliyor.

Ve pek çok insan, fabrikalardan yüksek dağ gezilerine kadar saldırgan reklam materyallerinden resimler verdi.

Heckel, camın yanı sıra dağları da fotoğraflayan, yurt dışında tanınan en iyi Çek fotoğrafçıydı. Belediye başkanı Tom Dimter (Mme rdi Adrpach), onun kaderinin aynı zamanda, her ikisi de Mayıs 1970’te Huascarno yönetimi altında ölen yerel dağcı Jarda Krecbach’ın kaderiyle bağlantılı olduğunu açıklıyor.

Retrospektif, 2018 yılında Pilsen’deki Zapadoesk Müzesi tarafından Heckel’in kızı Helena ve fotoğrafçının arşivini dijital ortama aktaran Martin Fojtek ile birlikte Heckel’in doğumunun yüzüncü yılı anısına hazırlandı. Olağanüstü bir fotoğraf koleksiyonundan 60.000’den fazla negatif seçtiler.

O zamandan beri koleksiyon Çek Cumhuriyeti’ni dolaşıyor ve trajedinin baharında Peru’nun Lim kentindeki Çek büyükelçiliğinde ortaya çıktı.

Adrpach motifleri belediye tarafından satın alındı

Adrpat’ta giyindiler ama aynı zamanda yerel motifleri de yakaladılar. Şu anda altı fotoğrafçıdan oluşan bir grup var ve bunlara gelecekte yirmi kadar kişi daha eklenebilir.

Adrpach’tan yaklaşık doksan Heckel resmi var. Topluluk olarak üzerine inşa edilebilecek ikonik motifler satın almaya karar verdik. İkinci adımda dramatik ve dinamik görüşler ekleyebiliriz, bu adım günlük bakış açısıyla ilgilenenlerin motivasyonunu artıracaktır, çünkü bugün Adrpach’ta bu perspektifleri kimse göremeyecek, belediye başkanı bu fikri yerine getiriyor ve umuyor. temsilcisi tarafından desteklenmektedir.

William Heckel

Efsanevi bir fotoğrafçı doğdu 21 Mayıs 1918 Plzeň’de Pilsen kodlayıcısı, turist ve fotoğrafçı Adolf Heckel’in ailesinde. 1936’da Vilm emekli oldu portre fotoğrafçısı ve çalışmaya başladım küçük fotoğraf stüdyoları. On beş yıl boyunca çalıştı endüstriyel fotoğrafçı içinde Zbrojovce Brno ve Prag’daki Slovak Ticaret Odası. O zamandan beri 1953 yeniledi dağ tırmanışı. İçinde 1956 o oldu serbest fotoğrafçı Kafkasya’ya, Afganistan’daki Hindustan’a ve Pakistan’a yaptığı gezilerden resimler sergilemeye başladı.

Peru’nun Huascarnu dağından düşen buz ve taş çığları 31 Mayıs 1970 Dünya’yı 7,9 büyüklüğünde parçaladı, o süpürdü 2,5 kilometre hayır üç yaşındaki Slovak çocuğun sağda olduğu ana kamp ve yerel lideri. En yaşlı vatandaş oldu elli iki yaşındaki fotoğrafçı Heckel.

Belediye başkanlarının başında etkileyici bir dağcı ordusu duruyor.

Bir sonraki resim Yeni Parti’de tepki veren grubu gösteriyor, onların altında rock kasabasının girişleri ve arka planda Kov vrch var.

Heckel bazen ulaşabilecekleri dağcıları gösteriyor ve resimleri keskin bir şekilde oluşturuyor. Ve o dağlara gitti, ben PSkovce’ye tırmanamadım.

Pskovka’ya tırmanmadı

Sanırım Heckel kuma hiç çıkmamış. Zejm ulaşabildiği şehirlerden fotoğraf çekti. Kimse onu kumsalda yatarken görmedi, sayfanın üst kısmında herhangi bir günlük girişi veya liste yok. Yani Jaroslav’ın kardeşi Karel Krecbach’ın anısı, Heckel’in tırmandığını bilmediğini iddia ediyor ve Tom Dimter hatırlıyor.

Adrpach, satın alınan ve kademeli olarak yenilenen konağı 2014 yılında açtı ve burayı tarihi mobilyalarla ve ilk dağcılık müzesiyle doldurdu.

Köyün şu anki lideri, Ndhernch ailesinin geçmişine uymayan serginin, kalenin ve kaya kasabasının değiştirileceği gerçeğini gizlemiyor.

Şehir bir gün Adrpach’ta bir Pskov dağ silsilesine sahip olmalı, mülk sahiplerine temsili mülklerden birinden bir fotoğrafla o zamanlar hatırlatılacak.

Değerli ilk yükselişlerle eğiliyorum

Adrpat, Heckel’in resimlerini ilk kez Mayıs ayında, A ije Krl etkinliğinde yazının yüz yılını muhteşem bir tarzda kutladıkları sırada gösterdi! Çek Dağcılık Derneği’nin bulunduğu köy, yüz bin dağcıyı davet etti.

Broumovsk Bölgesi’nde ilk kez sahneye çıkan yirmi kıdemli sporcuya hatıra mektupları ve madalyalar verildi. Kalede güçlerinin hasadı test edildi. Örneğin Karel Hauschke, Jaroslav Seifert, Petr Mocek ve diğerleri ödülü aldı.

Ayrıca en büyük yıldızları olan yüzlerce dağcı da vardı. Simge, 1980’lerde buradaki en zorlu rotaları tırmanan ve onu herkesin tanıdığı, ayrıca akıcı Çekçe öğrenen 88 yaşındaki Herbert Richter’dir. Belediye başkanı, bana öyle geliyor ki yurt dışında ve yurt içinde Adrpach adını tanıtan ve Adrpach’ın ne olduğunun anlaşılmasına aktif olarak katkıda bulunan kişileri onurlandırmanın köyün görevi olduğunu söylüyor.

Krle’ye iskeletleriyle tırmandılar

Mayıs ayında, bir grup Çek ve Sakson, 1923 Azizler Günü’nde olduğu gibi Krle’ye girişi tekrarladı. Dönem kostümleri giyen dağcılar, günümüz Polonya kasabası Schmberg’den beş yüz yıl önce yaptıklarının aynısıyla çıktılar. Chemsko lskie’den Dolno Adrpach sınırına doğru. Yanlarında eski bir ip de taşıyorlardı ama bu sadece dekorasyon görevi görüyordu.

Tatilde geriye dönük

Vilma Heckel’in retrospektifi kadar Adrpach’ta kal 31 Aralık. Sergiyi görebilirsiniz Instv ve köyün cinleri, zamanlar Ndhernch odaları, dağcı müzesi hakkında bir açıklama yapıyorum turizm tarihi Adrpasko-Teplice’de araştırmacı Petr Hnyk’in koleksiyonundan kayalar. Niş bir oyun oynamak mümkündür. Bu sene köy zila girişi yüz kron karşılığında yarım indirim, beş yaşın altındaki çocuklar ödeme yapmaz.

Ondej Krecbach da tarihi kıyafetiyle Krle’ye gitti. Trajik bir şekilde ölen, tanımadığı Jaroslav’ın pantolonunu giydi. On yıllık kumaş birçok yerinden yırtılmıştı.

Eğim yaklaşık elli metre yokuş yukarı, yaklaşık elli metre yokuş aşağıdır. İtaat zor bir sorudur, iki çemberi vardır ama tamamen özgür değildir. O zaman Almanlar tırmanmıştı, bu sefer beş Alman ve altı Çek vardı. Tarihi biraz değiştirmek için bir Alman birinci çembere, ikinci çembere ve her bir çemberin arkasına tırmandı. Onlar gerçek Sakson dağcılardı, Uwe yaklaşık 73 yaşındaydı ve çok güzel tırmanıyordu, diğer iki oğlan da yetmişli yaşlarındaydı, Ondeja Krecbach gülümsedi.

Dran civarındaki L, e Alman grubu yılda birkaç kez Adrpach’a gidiyor. Bu sefer daha da güzel oldu çünkü yüzlerce ata, efsane burada buluştu. Böyle bir toplantı tek kelimeyle güzel. Beni bebekliğimden beri tanıyorlar ve elli yıl sonra buraya gelmeleri çok kötü bir zaman, Ondej Krecbach’ı takdir ediyorum, bütün ailesi kendini tırmanmaya adamış.

Sonunda pkn ortaya çıktı. Tom Dimter, buraya gelen, arıyı alan ve Adrpach’ın en güzel fotoğraflarını çeken bir fotoğrafçımız var, diye övünüyor.