Evin onarımı sırasında yük taşıyan bir travers düştü, bölge yeni okul mutfağı ve atölyeler hazırlıyor

IstAh

Member
Trutnov yolu üzerindeki Volanovská Caddesi’ndeki altı binalı bölgenin yeniden inşası ilkbaharda başladı, ancak binalardan birinin plansız bir şekilde yıkılması gerekti. Yerine yeni bir bina yapılacak. Okulun hızla yüz öğrencinin yerine geçecek öğrenci bulması gerekiyordu.

Döner kavşağın yanındaki okuldaki dört katlı binadan geriye pek bir şey kalmamış, hafriyat ekipleri molozları kaldırıyor. Bina başlangıçta yeniden inşa amaçlıydı. Taşıyıcı traversin düşmesi her şeyi değiştirdi ve inşaat mühendisi, bölgenin altı milyon kron ödeyeceği yıkıma karar verdi. Yatırımcı diğer işleri durdurmak zorunda kaldı.

“Yıkım nedeniyle inşaat durduruldu. Valilik Sözcüsü Dan Lechmann, “Şimdi bundan sonra ne yapacağımıza karar vereceğiz” dedi.

Yıkılan binanın alt kısmında mutfak ve atölyeler, üst katlarda ise öğrenci konaklaması yapılacaktı. Bölgenin yeni bir proje hazırlaması, idari olarak yeni binayı hazırlaması ve birkaç ay sürebilecek bir inşaat şirketi ihalesi yapması gerekecek.

Yatırım, öğrencilerin bir sonraki okul yılından itibaren yeni mesleki eğitim merkezinde öğrenmeye başlayabilecekleri şekilde planlandı. Ancak yeniden yapılanma 2024 sonbaharında devam edecek.

“Önümüzdeki Ağustos’a kadar yapılmayacağını varsayıyoruz. Dan Lechmann, “Bu, inşaat işlerinden çok yönetim, tasarım ve kamu rekabeti ile ilgili, yasa tarafından verilen sürelere uyulması gerekiyor” dedi. Ona göre, valiliğin başlangıçta etkinliğin tamamı için ayırdığı 60 milyon kronun yeterli olmayacağı da muhtemel.

Şantiyede öğrenmeyecek

Okul tatilden önce kampüsün bir bölümünü boşalttı, tesisatçı ve fırıncı atölyelerindeki dersler Eylül ayından itibaren devam edecekti. Aynı şekilde ekonomi departmanı, sekreterlik ve müdürlük de burada çalışmaya devam edecekti. Ancak, son kaza nedeniyle okul şimdi tüm kampüsü terk etmek zorunda kaldı. Yüz fırıncı ve tesisatçı pratik dersler için Volanovská Caddesi’ne geliyor.

“Bölgenin bir kısmının yeniden yapılanmanın ilk aşamasında işlevini sürdürmesi gerekiyordu. Yıkım gerçekleştiği ve tüm ağlar durdurulduğu için, derslere devam etmeyi umduğumuz iki binadan da taşınmak zorunda kaldık” diye açıkladı ortaokul müdürü Petra Jansová.

Okul, Trutnov’un merkezindeki yedek binaları şimdiden güvence altına aldı. “Atölye ve fırın, Krakonošova náměstí’den uzak değil. Ayrıca bazı öğrenciler için avantaj olacak, tren ve otobüs istasyonlarına daha yakın olacaklar” dedi. Teorik eğitim Pražská Caddesi’ndeki sınıflarda yapılacaktır.

Toplam altı binadan oluşan Volanovská Caddesi’ndeki bölgenin yeniden inşasına ilkbaharda başlandı. Proje, duvar ustası, aşçı, garson, şekerci, tesisatçı ve fırıncının uygulamalı eğitimi için binaların onarımı ile 40 lise öğrencisi için bir gençlik yurdunun inşasını içermektedir.

Ayrıca yemek odası ile gastronomi öğretimi için yeni bir mutfak inşa edilmesi planlanmaktadır, yeni ek binada şekerlemeciler ve fırıncılar için tesisler, duvarcılık atölyeleri ve vestiyerler yer alacaktır.

Eğitim Vali Yardımcısı Arnošt Štěpánek (Korsanlar) “Trutnov Mesleki Eğitim Merkezinin yeniden inşası en önemli yatırım projelerinden biridir, okulun değerini ve prestijini artıracak, işlevselliğini ve çekiciliğini artıracaktır” dedi.

Otel İşletmeciliği, El Sanatları ve Gastronomi Ortaokulu, 2018 yılında Teplice Otel İşletmeciliği ve İkram Ortaokulu ile Trutnov Meslek Lisesi ve Meslek Lisesi’nin birleşmesiyle kurulmuştur. Geçen öğretim yılında 329 öğrenci katıldı.