Efka, en hızlı kız. Adamczyková'yı konu alan filmin galası Spindle'da yapılacak

IstAh

Member
EFKA belgeseli Evrendeki En Hızlı Kız, Alplerde snowboard kros sporunun muhteşem spor geri dönüşünün arka planını ortaya koyuyor. Olimpiyat sporcusu Aralık 2021'de her iki ayak bileğini de kırdı ve Pekin'deki Olimpiyatlar için yarışıyordu.


Yaralanma neredeyse profesyonel kariyerine son veriyordu. Ancak Krkonoše yerlisi takdire şayan bir şekilde zirveye çıkmayı başardı ve ikinci dünya şampiyonluğunu kazandı. Bir saatlik belgesel, kariyerindeki olayları konu alıyor; baştan çıkarıcı kadın, iniş çıkışlarını hatırlıyor ve özel hayatına göz atmasına olanak tanıyor.


Belgeselin yönetmenliğini One Man Show'da Kamil Bartok namı diğer Kazma'yla çalıştığı bilinen Markus Krug üstlendi. Avusturya'nın Montafon kentinde düzenlenen Dünya Oyunları sırasında yaşadığı benzer bir yaralanmayı bir snowboardcunun da yaşamasını hedefliyor.


Film 16 Kasım'da Voyo.cz yayın platformunda gösterime girecek. Aynı gün saat 18.00'den itibaren Pindler's Mln'deki Svátm Petr'deki pistlerin sonundaki büyük bir projeksiyon ekranında açık hava prömiyeri yapılacak.


Ağrılar bacaklarımdaki prangaların çıkarıldığı gün başladı. Pek dolu değildi ama bence belgesele Eva Adamczykov'a ilginç bir replik kattı.


Kamera onu spor hayatının en karanlık anlarında takip etti. Çekimlere başladığımızda Evin, sakatlıklar nedeniyle aktif kariyerinin bittiğine neredeyse ikna olmuştu. Bu büyük bir riskti ama hepimiz sonunda mutlu sona ulaşacağımızı içten içe umuyorduk ve inanıyorduk, başta Çek-Avusturyalı yönetmen Markus Krug.


Eva Adamczykov, Pekin'deki Kış Olimpiyatları'ndan bahsetse de sinema kariyeri sona erdi. Geçen yıl Mart ayında Gürcistan'ın Bakuriani kentinde ikinci dünya şampiyonluğunu kazanarak sporun zirvesine dönme hayalini sonlandırdı.


Kapalı karanlığa kapıyı aç



Belgeselde daha önce hiç görülmemiş görüntüler ve yanıtlar gösteriliyor. Film aniden sanal karanlığa ve günümüzün on yaşındaki temsilcisinin büyüdüğü ortama daldı. İzleyiciler, onu snowboard yapmaya iten şeyin ne olduğunu, yüksek göz çevresi ile çıkmanın ne kadar zor olduğunu ve rehabilitasyonun ne kadar çaba gerektirdiğini öğrenecek.


Neredeyse iki yıl sürdü. Ana kahraman, kameraların sürekli varlığına alışmanın onun için zor olduğunu itiraf ediyor. Snowboard kros sporcusu, hayatta şükretmem gereken şeylerin olduğu gerçeğini düşünmeyi öğrenmem gerektiğini, çünkü bunları filme almanın zamanı geldiğini söyledi.


Markus Krug'a göre en zor şey, Eva Adamczykov'un 15 yıl boyunca aralıksız röportajlar ve basın toplantıları yaparak geliştirdiği otomatik yanıtları kırmaktı. Bir şeyleri parçalara ayırmayı sevmiyor, endişelenmeyi sevmiyor ve bu hepimizin ilham alabileceği bir hayata yaklaşım. Ve belgesel için her ikisi de gerekli, sonunda bunu birlikte yapmayı başardığımıza sevindim, dedi yönetmen.


Filmde memleketi Vrchlabsk'ın yanı sıra kız kardeşi kızı Marek Jelnek ve Jakub Flejar veya manel Marek Adamczyk de yer alıyor.


Duygulara dayanmayan, bir bakış açısı ve üstünlük duygusu olan bu belgeseli istedim. Bence bunda pek çok komik durum var, hatta bazıları dramatik, ama bu iyi bir şey, diye bitirdi ana kahraman.