KANPUR: Bölge sulh yargıcı Vishak G Iyer Çarşamba günü başhekime şu kişinin maaşını ödeme emri verdi: DPM Ve Ayuşman Mitra yapma ilerlemesinin düşük olması nedeniyle Ayuşman şema (Altın Kart).
İlçenin geliştirme çalışmasının değerlendirme toplantısında, DM ayrıca e-bölge müdürüne, bölge tedarik görevlisinden listeyi aldıktan sonra Altın Kart yapmakla ilgilenmeyen VLE’lerin lisanslarını iptal etmesi talimatını verdi.
Başhekimden, Ayushman kartı olan hastaları tedavi etmeyen özgürleşmiş hastaneler hakkında işlem yapması istendi. Haklarındaki şikayetler şikayet komitesi tarafından soruşturulmalıdır. CMO, kentsel alanlarda sağlıklı yaşam merkezlerinin işletilmesi için doktorların mevcudiyetini ve ekipman satın alınmasını sağlamakla görevlendirildi.
DM, ilçe panchayat raj memurundan kırsal alanlardaki sağlık ve sosyal yardım merkezlerinin bir hafta içinde gram panchayatlar aracılığıyla temizlenmesini sağlamasını istedi.
DM, ilköğretim görevlisine, Görev Gençleştirme Programı kapsamında okullarda çekici ve bilgilendirici duvar resimleri sağlanması gerektiğini söyledi.
DM, blok geliştirme sorumlusu ve blok eğitim sorumlusu tarafından gençleştirme planına tabi tutulan model okullar arasından geliştirme bloğu altında mükemmel okulların seçilmesi gerektiğini belirtti. Bu sıralamaya göre ilçenin en iyi okulları seçilmeli ve listeleri ilçe kademe görevlileri tarafından kontrol edilmelidir.
Bunlardan en iyi üç okul, muhtar, sekreter ve müdür tarafından onurlandırılır. DM, sürecin ilçe panchayat raj memuru/bölge ilköğretim memuru tarafından bu ay içinde tamamlanacağını ve belirlenen okulların 15 Mart’ta tebrik edileceğini söyledi.