DHARWAD: Birlik Parlamento İşleri Bakanı Pralhad Joshi çocukları büyüdükçe istihdam edilebilir kılmak için teorinin yanı sıra becerileri öğretmenin önemini vurguladı.
Pazar günü Dharwad taluk’taki Uppinabetageri köyündeki Devlet İlkokulunun iki yüzüncü yıl dönümünün (157. yıl) açılışında, Ulusal Eğitim Politikası-2020’nin teori ve becerilerin mükemmel bir karışımı olduğu için öğrencilerin genel gelişimine yardımcı olacağını söyledi. , disiplinler arası çalışmalara izin vermesinin yanı sıra.
“Hindistan, ülkenin toplam nüfusunun %65’ini oluşturan bir genç nüfus ülkesidir. Ülkeyi ileriye taşımak için gençlerin bilgi ve eğitimle donatılması gerekiyor. NEP tam da bunu yapıyor” diye ekledi.
Baş konuk olan Yasama Meclisi Başkanı Basavaraj Horatti, 157 yılı aşkın bir süredir kırsal bir bölgede binlerce öğrenciye eğitim veren okula övgüde bulunarak, okulların öğrencilere akademik ve ders dışı faaliyetler konusunda eğitim vermenin yanı sıra ahlaki dersler öğretmelidir. değerler. “Onlara ailelerini, ebeveynlerini, toplumu ve ulusu sevmeleri, fakir ve muhtaçlara karşı anlayışlı olmaları öğretilmelidir. O zaman ancak eğitimin amacı yerine getirilmiş olur” dedi.
Bayaluseeme Geliştirme Kurulu Başkanı Tavanappa Astagi programına başkanlık etti. Dharwad MLA Amrut Desai ve eski MLA Ziema Masuti mevcuttu.