Devlerin bulunduğu belediye binası modelcilerin üç ayını aldı ve bunlar Kowary'de görülebiliyor

IstAh

Member
Dev sayesinde belediye binası han çok güzel ve sıradışı. Geçen yılki Dünya Şampiyonası genel sıralamasında en iyi Çek biatloncusu ve en iyi kadın olan buranın yerlisi Tereza Vobornkov, Polonya'daki Minyatür Parkı ziyaretçilerinin onun hakkında bilgi sahibi olmasından memnuniyet duyuyorum, dedi.

Belediye binası, modelin fırçası için yeni sezon hazırlıklarına atladı. Nisan ayında başladı ve Mayıs ayında iki haftalık bir eğitim kampı için temsilci ekiple birlikte Novho Msta na Morav'a taşındı.

Tamamen yeni bir eğitim ekibimiz var ve konsept tamamen farklı olacak. Yirmi dört yaşındaki biatloncu kısa süre önce şunu belirtmişti: Bunun için yeni bir dürtüye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

Oldukça telaşlı bir benzetme için Pestoe yalnızca tutuklanmaya hazır. Bir ay önce Vrchlaby'ye taşındı, Temmuz ayında Brno'daki Masaryk Üniversitesi Spor Araştırmaları Fakültesi'nden mezun olacak ve burada sporda Yenilenme ve canlılık alanında eğitim görecek.

Bisiklet üzerinde çok fazla zaman geçirdiğim için hazırlıklarım biraz etkilenecek. Bu konuya girmek için biraz dv'yi karıştırmaya başladım, diye ekledi. Ağustos ayında Estonya'da yaz biatlonunda dünya şampiyonluğunu savunacak.

Belediye binasını bilmiyorlardı

Belediye binası minyatürünün oluşturulması, birkaç yıl önce Minyatür Parkı'nın kurucusu Marian Piaseckh'e başvuran Hostinn belediye başkanı Dagmar Sahnkov (parti dışı, Sdruen pro lep Hostinn) tarafından başlatıldı.

İlk olarak Ekim 2021'de Kowary'de buluştuk ve burada belediye binası için bir model oluşturmanın mümkün olabileceği konusunda anlaştık. Belediye başkanı, bunun, belediye binasının inşa edilmesinin 500. yıl dönümünü andığımız bu yıl yaratılmasının sembolik olduğunu söyledi.

İtiraf etmeliyim ki o zamana kadar Hostinn'in bu kadar güzel bir belediye binasına sahip olduğunu bilmiyorduk, dedi Marian Piasecki, Minyatür Parkı'nı ancak yirmi yıl önce kurdu. Bundan önce Almanya'da bir nükleer santralde 27 yıl çalıştı.

Modellerin poasa dayanabilmesini sağlamak

Hostinn, Aşağı Silezya anıtlarının Kovar açık hava sergisinde temsil edilen, Vrchlab ve Jilemnica'daki kale değişimlerinden çok da uzak olmayan, Krkono Vadisi'ndeki başka bir kasabadır. 16. yüzyıldan kalma belediye binasının modeli Polonya parkında oluşturuldu. N'deki dörtlü model birkaç ay çalıştı. 160 x 110 santimetre ve 80 kilogram kat planına sahip serginin yapısı dayanıklı plastikten, çatısı bakırdan yapılmış.

Marian Piasecki, “Uzun ömürlü malzemelerden de modeller yaptık ancak havanın etkilerine dayanabilecek ve dışarıda uzun süre dayanabilecek olanı tercih ediyoruz” dedi. Şehir, fabrikaya iki yeniden yapılanma nedeniyle oluşturulan proje belgelerini sağladı. Ancak modeller esas olarak mevcut halleriyle farklılık gösteriyordu.

Yaratıcılardan biri olan Piotr Janowski, belediye binasının hafif eğimli olduğunu, modelin tamamen simetrik olmadığını ve evin biraz eğimli olduğunu söyledi.

Gezginleri kurtaranlar

Hostinno'daki belediye binasının ilk sözü 15. yüzyılın ortalarından geliyor. Bina, 1525 yılında Rönesans tarzında inşa edilmiş iki Gotik evin temelleri üzerine inşa edilmiştir. 1641'den beri Moskova zırhlısında iki obi bulunmaktadır. 4,8 metre uzunluğunda olup, bir efsaneye göre, gezginlerin kurtarıcısı olarak ayı ağırlamayı seçen bakae ve ezenkaları temsil etmektedir.

18. yüzyılın sonlarında zirvede saatler vardı. 1964'ten beri belediye binası kültürel bir anıttır. Nmst her zaman orijinal Fransiskan Portiunkule festivalinin merkezidir. Etkinlik 1684'ten beri Hostinn'de düzenlenmiyor. Meclis üyeleri arasında uzun bir sohbet ve ardından havai fişek gösterisiyle sonuçlanıyor.

Kowary'deki minyatür parkı 2003 yılında bval halı fabrikasının arazisinde kuruldu. Aşağı Silezya anıtlarına adanmıştır ve şu anda Polonya, Almanya ve Çek kalelerinin, kalelerinin, kiliselerinin ve diğer tarihi yapılarının 90 modeli bulunmaktadır. Ayrıca Frdlan kalesinin bir kopyası veya Snka'nın bir kopyası da var. Tüm modeller 1:25 ölçeğindedir. Minyatür park, her yıl yaklaşık çeyrek milyon turistin ziyaret ettiği ülkenin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri.