Haveri: Praveen Subbannavar32 yaşındaki elektrikçi Ekim 2020’de Haveri ilçesine bağlı Hanagal’da kaza geçirdi. KIMS, Hubballi’ye varana kadar arkadaşları üç ünite kan ayarlamışlardı. Daha sonra çenesi tamamen kırıldığı için Bengaluru’ya sevk edildi. Bir ünite daha kana ihtiyacı vardı ve bazı bağışçılardan aldı.
Bundan hareketle, düğün gününde Cuma günü burada bir kan bağışı kampı düzenledi. Kan bağışı niyetini göstererek kampı başlatan gelin ve damadın ardından yakınları, yakınları ve hayırseverler geldi. 25 düğün ziyaretçisi kan bağışı yapmak isterken, dokuzu tıbbi yetersizlikleri nedeniyle reddedildi.
Subbannavar, TOI’ye yedi ila sekiz yıldır kan bağışladığını söyledi. “Kazayı yaşadığımda kan kıtlığı ile karşı karşıya kaldım. Kan bağışı yapan bir arkadaş çevrem olduğu için alabildim. Onlar olmasaydı, bugün evlenmek için hayatta olamazdım. Bengaluru’daki MS Ramaiah Dental College’da çene-yüz ameliyatı oldum. Ben de kan bağışı konusunda farkındalık yaratmak için düğünümde kan bağışı kampı düzenlemeye karar verdim” dedi.
Ölen anne ve babasının anısına kan bağışı kampı düzenlediğini söyledi.
Gelin Savitra Diğer adıyla Savantravva, lisans mezunu, o zamanlar mutlu olduğunu söyledi. Praveen girişimden bahsetti. “Sayesinde Sneha Maitri Kan Ordusu Akki Alur’dan Hanagal taluk’umuz kan bağışından haberdar. Bu yüzden kan bağışlamak istedim. Ancak patolog Dr. Basavaraj Talawar, bugün tıbbi olarak kan bağışlamaya uygun olmadığımı söyledi. Ancak uygun olduğum anda kan bağışında bulunmak istiyorum” dedi.
Düğün törenlerini yöneten 28 yaşındaki Rahip Mallayya Shastri Hiremath, gelin ve damadın sosyal ilgisini gördükten sonra ilk kez kan bağışında bulunduğunu söyledi. “Biraz tereddütlüydüm ama Praveen beni ikna etti ve hiçbir şeyin olmayacağına dair güvence verdi. Şimdi bu girişimin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum” dedi. Praveen’in üç öğrencisi de düğün hediyesi olarak kan bağışında bulundu.
Kampı organize eden Sneha Maitri Kan Ordusu’nun kurucusu Karabasappa Gondi, düğünde 16 kişinin kan bağışında bulunduğunu söyledi. “Çoğu ilk kez gelenlerdi ve düzenli olarak bağış yaptıklarından emin oldular. Dokuz kişi geçici tıbbi yetersizlikleri nedeniyle reddedildi. Muhtemelen Haveri ilçesinde kan bağışı kampı da düzenleyen ilk evlilik bu” dedi.