Çek futbolcular, Hradec Králové'de Kuzey Makedonya ile Avrupa Şampiyonası'nda ısınma maçı yapacak

IstAh

Member
Çek futbolcuların, Euro elemelerinde Moldova'ya karşı gergin bir düelloda üçüncü golü atmasının ardından sevinçleri: Sağda: Chytil, Kuej, golcü glu Souek, Lingr ve Krl.
| fotoğraf: Michal Rika, MAFRA

A takımı temsilcisi, geçen yıl Hradec Krlov'da 9.300 seyirci için açılan yeni stadyumda sahne alacak. Malovick Arena'da kasım ayında 12 yaş takımı, ocak ayı sonunda ise kadın milli takım antrenmanlarına başladı. Bosna-Hersek maçına 7.488 seyirci katıldı; bu, İngiliz milli takımının iç sahadaki maçı için rekor bir seyirci sayısıydı.

Şehir, iç tartışmalar ve Hradec'in çıkarları doğrultusunda yürütme komitesi tarafından onaylandı. Yollarımızı burada geçelim. Beklemediğim bir dram olmadığı sürece Hradec'te oynayacağımızı varsayıyorum. FAR başkanı Petr Fousek basın toplantısında yaptığı açıklamada, bu seçimden memnun olduğumuzu söyledi.

Hradec Krlov'da oyun zemininde sorunlar yaşadılar ve açık alanda çim sahanın duvarlarına çarptılar. FAR, şehir ve kulüp arasında bir işbirliği anlaşması imzaladım. Şu ana kadar orada yaşananlardan (milli takım açısından) memnunuz. Te (sezon sonunda) elemelerde (İzlanda'ya karşı) onbirinci sırada elenecek. Çimlerle ilgili sorunun zaten ayakkabıda olduğunu biliyorum. Sonuçta düşünce duvarı geçti. Kulüple temas halindeyiz. Fousek, şartların milli takım için tatmin edici olmasını sağlamak için hem şehrin hem de kulübün ellerinden geleni yapacağını söyledi.

Kuzey Makedonya ile oynayacağı genel maç öncesinde takım, 2 Temmuz'da gideceği Avusturya'nın merkezinde hazırlık maçı yapacak. Kampın tam yerini ve FAR adlı çorbanın adını açıklayacağım.

Çorba u biliniyor ama bugün beş haftadır duyurmak için başvuruda bulunduk. FAR sözcüsü Petr Ediv, şehrin merkezini doğrulayabilmek için kurtuluşun oynanacağı bir çorba beklediğimizi söyledi.

İlk yazın kurtuluşu, koşunun sonunda milli takımı bekleyin. Önce ayın 22'sinde Norveç'e, üç gün sonra da Ermenistan'a doğru yola çıktı. Jaroslav İlhavho'nun yerine yedek kulübesinde oturan başbakan ve teknik direktör Ivan Hak'ın görevi yenilendi. 2009 yılında köstebekte milli takıma liderlik etti.