Broum’da insanlar ısınmak için 30 bin dolar ödüyor. Kimse bize haber vermedi, merak etmeyin.

IstAh

Member
Özellikle biraz eti olanlar için şaşırtıcı olmamalı. ve onlarca ve hatta on binlerce borç. Belediye binası, Almanlara bir ödeme takvimi sağlar.

Geçen yıl aynı harcamalar için 4.000’in üzerinde borcumuz vardı, yani günün ortasındaysak bakiyemizi ne kadar yükseltebiliriz? Tek kişilik tam boy yatak almamızı tavsiye ettiler, biz çift kişilik yatak sipariş etmeyi tercih ettik. Ancak, kimse bize fiyatın o kadar artacağını ve borçların şimdi 34.000 olduğunu bildirmedi. Karısı ve iki çocuğuyla Klter’in altındaki Na Pkopech’teki bir apartman dairesinde yaşayan Martin Peschke, gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum diyor.

Geçen yıl MSN sıcak, soğuk ve sıcak su için 4.5 bin öderken, bu yıl aile faturaları kısma kararı alarak 10 bin civarında ödeme yaptı. İkisi de çalıştıkları ve ödemeyi vadesinde yapamayacakları için belediye ile bir ödeme planı üzerinde anlaştılar.

Alman, sermayeyi tüketicilere bu konuda bilgi vermemekle eleştiriyor. Web sitesindeki ısı ekonomisiyle ilgili son bildirim, fiyatı 1.400 K/GJ’ye çıkardıkları Nisan ayına ait, ancak şu anda 1.700 kron. Broumov’da ucuz konut pahalı ama burada lüks yok. Muhtemelen yakında değiştirilmesi gereken tozlu ve eski pencereler var. Kimin için para ödüyoruz bilmiyorum. Bununla ne yapacağımı bilmiyorum, çoğunlukla fiyatların düşmesini veya kurdun ölmesini umuyorum. Dünyadaki durumu eklediğim için üzgünüm, uyuşturucu bağımlılarına, mültecilerin çok daha isyankar davranmak zorunda kalmalarına kızgınım.

Tek başına giden Dlnicke dom’lu engelli bir kadın, oğluna olan 13.000 borcu ödedi. Yüzde ikisini bile denemedi, şimdi yapamayacak. Geçen yıl bakiyemi bin sekiz yüze çıkardım ve şimdi kimliğimin gizli kalması şartıyla 2,5 bin ödemeye razıyım.

Yani şehrin kazan dairelerinden birinin yakın mahallesinde engelsiz şehir daireleri olan yakındaki bir evde, sakinlerin borçları vardı.

İki çocuklu evlilik için bir yıl

Dlnick domy caddesinden Manel Sokolov da bir aydır büyük stres yaşadı. Her ikisi de engelli maaşı, işsizlik maaşı ve hatta emekli maaşı alıyor. Ayrıca posta kutusunda 34 bin borcu olan bir tabanca buldular, ancak içindeki para cezasını çıkarmadılar. Geçim harcırahı için çok iş vermeye çalıştılar ama tacın yanına bile yaklaşamadılar.

Haziran ortasında birkaç haftalık araştırmadan sonra, olağanüstü bir yardımla onları tanıdı.

En az ikisi ısınma için sadece 27 bin ödeyeceğini düşündü. Son olarak belediye meclisine 34.000 gönderiyorlar. Çok rahatladı, kimse böyle bir meblağ istemekten utanmamalı. Meğer iki yıl önce Miroslava ve Jaromr Sokol’dan konut vergisi talebimiz varmış. 45.000’i peşin ödediler, borçlar için ödemeleri yoktu. AD yardımcı olmazsa, onun için 19.000 ve altı aylık taksit harcamaları bekleniyordu. Kendileri için başka bir şey kalmadığına ikna olmuşlardı.

2016 baharından bu yana Broumov, yüksek borcu olan kişileri çalışma grubunun yerel şubesine yönlendiriyor. 100 tanesi daha sonra orada olağanüstü acil yardım için başvurdu.

Şimdiye kadar bölgede toplam 20 acil yardım vakası ödedik ve bu da gaz borçlarıyla ilgili ödenmemiş faturaların karşılanmasına yardımcı oldu. Düşülebilir olduğu durumlarda, sağlanan borçtaki tüm borçları karşıladı, çalışma lideri Kateina Bernkov’un konuşmasını doğruladı.

Spltkov takvimi

Şehir dairelerinden 100 Alman kadının borç takvimi vardı, dönem boyunca toplam 300.000 kron borcu vardı, şimdi 246.000 kron.

Kapattığımız 11 ödeme takvimimiz var ve muhtemelen onları bir daha kapatmayacağız. Lütfen ona öde. Şehir apartmanlarındaki Vt borçları, gazla ısıtıldığı yerdi. Hiç kimse benzin fiyatının bu kadar keskin bir şekilde artacağını tahmin etmemişti. Evlerimizdeki tüm Almanlara elektrik ve gazın maliyeti hakkında bilgi verildi, her eve broşürler asıldı, şehrin mülk yönetimi dairesi başkanı Marie Mikulenkov, Almanların sağlık enerjisini o zaman bile öğrenmediklerini yalanladı. medya cumhuriyete gitti.

Almanlardan en iyi şekilde yararlanalım. Vytván’dan nasıl devam edebilecekleri, yardım için nereden başvuracakları vb. hakkında yazı işleri müdürünün ofisine bir mektup aldılar.

Sorun doğalgazlı evlerdeymiş

Geçen yıl Broumov, Termal Ekonomisinde farklı bir durumla karşılaştı. İki yerel şirket gigajoule başına 595 kron öderken ve fiyatlardaki beş kron düşüş her yıl çok karanlıktı. Belediye daha sonra değişikliği önceden görüşmediği için yöneticiyi görevden aldı ve fiyatı bin kronun altına düşürdü.

Ancak mali rezervin madenleri fışkırınca yeniden ihanete uğramak zorunda kaldı. Kayıp yılı başına Konen fiyatı 1694 K/GJ. Görünüşe göre önceden gaz satın almış olan Nchodsk şehirlerindeki ısıtma sistemi ile karşılaştırıldığında, bu mutlak en yüksek seviyedir.

Isıtma hizmetleri, Broumov nüfusunun yüzde 40’ını, ayrıca sanayi işletmeleri, bisikletler, hastaneler, poliklinik, terhane, spor salonu vb. Ron Mstsk şirketi birkaç küçük kazan dairesinden 22 bin gigajoule kadar ısı.

Ayrıca şehir özellikle kaplıcaların olduğu bazı evler için doğalgaz alıyor. 2020 ve 2022 yılları için MWh başına 551 bin sabit fiyatı olduğu için bu yıl spot piyasadan almak zorunda kaldı. Şimdi fiyatlar uygun.

Belediye başkanı Arnold Vodochodskho’ya (Broumovsk vlna) göre, borçlar bu evlerden gelen Alman kadınlarıyla ilgilidir. Termal Ekonomi’nin şu anki yöneticisi olarak, bu şehir şirketinin çok büyük borçlarını görmüyor.

Katıldığımdan beri ısıyı Termal Ekonomiden alan ev yöneticileriyle çok iletişim kurdum ve insanların faturalarına zam yaptırmaya çalıştılar. Genel olarak herkesi etkiledi, zaten evde gazla ısınıyorum ve çifte ödemem vardı ki bu alışılmadık bir durum çünkü fiyat sadece Mayıs ayı sonuna kadar sabitlendi, dedi belediye başkanı.

Yıl sonunda yüzde yetmiş gaz

Yıl sonundan önce Broumov, ısı fiyatının yılda 1.720 kron olmasını bekliyordu, ancak bunu 1.460 K/GJ olarak değiştirdi. Mon bir şey için gidecek.

Yılsonu için aldığımız gazın yaklaşık yüzde yetmişini aldık. Bir arabanın fiyatı düştüğünde bile beklememe izin vermem, birdenbire çok daha ucuza gelirim. Örneğin geçen yıl haziran ayında alınan gazın fiyatı 4300 krondu, sadece bir yıl için hacmin yüzde 70’ini 1254 krona aldık. Hala ücret ve maaş giderleri var. Çekilme varsa, bunlar fiyata yayılabilir ve belediye başkanı, ikincisinin alıcı sayısının azalmasına veya para çekme sayısının artmasına neden olmadığını açıklıyor. Kinická sdlíti’de, bu tek apartmanın ısıtma tesisiyle bağlantısı kesildi, büyük olasılıkla diğerleri de onu takip edecek.

İnşaatın büyük bir müşterisi olarak hastane Geçen yıl Broumov’daki bankaya 3,6 milyon kron ödedi ve Norveç’te 1,4 milyon kron ekledi. Meziron’un elektrik ve gaz giderleri yüzde 150 arttı. Ardından, yıl sonuna kadar elektronik fiyatları sabitlendi, bu yüzden hazırlanma zamanı gelmişti.

Böylece, beş dakika on ikide Krlovroč Bölgesi, Broumov’daki hastaneyi tamamen yalıtmayı başardı ve bu, genel ısı tüketimi üzerinde çok olumlu bir etkiye sahip oldu. Bunu yapmak için ısıtma suyunun sıcaklığını düşürdük ve hatta termal başlıklar taktık. Şu andan itibaren tüketimi yüzde 27,5 oranında azaltmayı başardık. Nchod Bölge Hastanesi yönetim kurulu başkanı ve editörü Jan Mach, bu nedenle Nchod hastanesinde ısı tüketimini azaltmak için önlemler aldık ve bunun yüzde on azalmaya yol açtığını açıklıyor.

2015 yılında, özellikle Nový Mst nad Metuj ve Rychnov nad Knnou’da olmak üzere, bu yıl Broumov’da ısınma ve sıcak su maliyetleri yaklaşık aynı miktarda arttı.

Broumov belediye başkanı, selefi Jaroslav Bitnar (Broumov’un Seçimi) gibi, güçlü bir yatırımcının ısıtma sistemine girme olasılığını memnuniyetle karşılıyor. Broumov’daki ısıtma sistemi yatırımları devam etti, ancak ödeme yapmak için çok geç. 2015 yılında EZ Energo, Kinick kazan dairesini kojenerasyon ünitesi ile modernize etmiş olup, Olivtn ve Dlnick evlerindeki kazan dairesi de modernize edilecektir.