Brahmin: Brahmin Mahasabha Başkanı Sc/st Yasası Altında Kaydedildi | kanpur haberleri

ForAhmed

Global Mod
Global Mod

Kanpur: Kanpur Dehat Polisi, Main Hoon Brahmin Mahasabha Başkanı – Durgesh Mani Tripathi’yi SC/ST Yasası ve saldırı ve cezai taciz de dahil olmak üzere IPC bölümleri kapsamında tuttu.
Ek Polis Müfettişi Kanpur Dehat Ghanshyam, Durgesh Mani Tripathi’ye karşı bir FIR kaydı yapıldığını doğruladı.
Bu arada Brahmin Başkanı Mahasabha, Brahminlere karşı en büyük kötü durumun ve zulmün mevcut Bharatiya Janata Partisi hükümeti döneminde meydana geldiğini söyledi.
Durgesh Mani Tripathi, “Ve şimdi polis, Brahmanların, özellikle de Kanpur Dehat olayının kurbanlarının lehine hiçbir şey yapmadıkları için karşı çıktığım iktidar partisinin bakanının emriyle hakkımda dava açtı” dedi. muhabirlere.
ASP ayrıca şunları söyledi: “Zila Panchayat Üyesi -Krishna Gautam’ın Akbarpur Karakoluna şikayeti üzerine, Akbarpur Polis Karakolunda saldırı ve cezai taciz ve SC/ST yasası dahil olmak üzere ilgili IPC bölümleri uyarınca Durgesh Mani Tripathi aleyhine bir FIR kaydedildi. Cumartesi akşamı Bakan Pratibha Shukla ile birlikte. Ayrıca, kadının şikayetinde Brahmin Mahasabha’nın başkanının kendisine otopsi evinin dışında saldırdığını iddia ettiğini söyledi.
ASP ayrıca, “Konu, şikayeti üzerine bir FIR kaydedilerek soruşturuluyor” dedi.
Ancak iddiaları reddeden Durgesh Mani Tripathi, gazetecilere Gautam’ın iddialarının yanlış olduğunu söyledi.
“Olaydan sonra morg dışında kötü muameleye maruz kalan bendim ve SP ve ADG de dahil olmak üzere üst düzey polis yetkililerine FIR kaydettikleri için şikayette bulundum. Ancak şikayeti dikkate alan olmadı. öldürülmesinden sonra masum Brahman halkı, şimdi tam tersine, başka bir Brahman’a karşı da kayıtlı bir FIR (Durgesh Mani Tripathi) var” dedi.
Tripathi ayrıca, iktidardaki hükümetin hükümdarlığı sırasında Brahminlerin yaygın bir şekilde işkence gördüğünü söyledi.
“Ancak, rezerve edilmekten korkmuyorum ya da şaşırmıyorum. Aynı şekilde üzülen ve sıkıntıya düşen Brahminlere yardım etmeye devam edeceğim” diyen Başkan, eyalet genelindeki Brahman liderlerinden yardım talebinde bulunduğunu ve yakın zamanda destekçileriyle birlikte Kanpur Dehat’a gideceğini ve bir barış yapacağını sözlerine ekledi. tutuklamak.
Pazartesi akşamı Rahip Pratibha Shukla, kocası ve aralarında Bara Zila Panchayat üyesi Krishna Gautam’ın da bulunduğu destekçileri ile birlikte ölüm sonrası eve ulaştı. Main Hoon Brahmin Mahasabha’nın başkanı Durgeshmani Tripathi, destekçileriyle birlikte olay yerine geldiğinde, polisin otopsi yapmasına izin vermeyen kurbanların mağdur ailesini sakinleştirmeye çalışıyorlardı.
Tripathi’nin bazı tartışmaların ardından bakana bazı açıklamalar yaptığı iddia edildiğinde, Gautam’ın onu taciz ettiği ve daha sonra ona saldırdığı iddia edildi.