Benim neslim için Merkür çocukluğun simgesi, iki adamın hükümdarıdır.

IstAh

Member
Kentin 2012 yılında oluşturduğu Biber Maket Müzesi, yapımının üç yıl önce yeni sahibine devredilmesiyle özel Merkur Müzesi ile birleşti.

Neden hukuka bulaştınız?
Merkür’ün görünümü güncel değildi; hava kapalıydı ve görünmüyordu. Üç yıl önce müzenin tamamının konseptini oluşturduk, burada da inşaat ruhsatlarını alıyoruz.

Yeni robotik sergisi ilgi çekici mi?
1960’lardan kalma kitlerin robotiğe dönüştürülmesi de dahil olmak üzere Merkur’un robotik üretimini gösteriyoruz. Robot modellerinin çoğu artık yeşil, ancak bazıları yanacak veya hareket edecek. İğne iç hareketi algıladığında altı bacaklı örümcek olan HexaPod hareket eder ve böylece sineğe yetişmeye çalışan karaciğer, bir nevi aslana yetişemeyen Aşil’e benzer. Çocuklar, yağmur kuşunu yağmur kuşuna bağlayan robot kolu kontrol ederken çok eğlendiler. Ayrıca en büyük pazar St. Vostko mCar da var. Montaj sonrasında model cep telefonu ile indirilen uygulama ile kontrol edilebilmektedir. Burada bir prototipimiz var.

Merkür’ün tekerlekleri ve endüstriyi hedeflediğini unutmayın, değil mi?
Burada Almanlar, EZ veya EZ Motor işbirliğiyle üretilen Merkur Edu serisi eğitim araçlarını görecek. En ilginci, 1988’den beri üretilen, temelde bir nokta vuruşlu yazıcı olan Alfi, yani koordinat kaydedici veya çizicidir. Robotik için eğitim araçları da sunuyoruz, Merkur’dan mesafeyi alabildim. Gerçek sektörde artık herkesin tam otomatik çalışması olan Endüstri 4.0 hakkında çok fazla konuşuluyor; burada size portal ve el de dahil olmak üzere tüm deponun ortasında nasıl görünebileceğini gösteriyoruz.

Nvtvnky en çok Merkür üssünün ana boyutuyla ilgileniyordu.
Hareketli modeller çocukları heyecanlandırıyor ama onun dışında robotikle ilgilenmiyorlar. Vay efekti için Eyfel Kulesi’nin size ait olduğu başka bir oda hazırladık.Mevcut teknolojiden, Merkür’ün olanaklarının esasen sınırsız olduğu yerde kullanıyoruz. En üretken yazarımız, halen Jules Verne’den ilham alan bir Çelik Şehir modeli üzerinde çalışan Ji Mldek veya Jawa motosikletinin modifikasyonunun yazarı Karel Folprecht’tir.

Galerideki gibi intikam aldı.
Jawa, müzede en çok fotoğrafı çekilen model olup Steel City’yi geride bırakıyor. Yazar Jawa’yı nasıl inşa edeceğini çözmüş gibi değil, onu mahvetmesi çok zaman aldı. Deneyim sahibi olmak, heykelsi bir hayal gücüne sahip olmak ve küçük uzunluklarla çalıştığınızı hesaba katmak önemlidir. Bu model için çantanın çamurlukları ayarlanmıştır. Modelin yanı sıra Machovlu sahibinin üzerine taktığı orijinal motosikleti de sergiliyoruz. Motosikleti yukarı çıkarmak zordu, üzerine içti, yağını boşalttı ve burada onu parlak bir durumda tutuyoruz.

İki müze yan yana

Dışarıdan sonra Polica nad Metuj’da tarım aletleri ve aile bisikletleri boş bir arel buldum intikam ve onu hâlâ okşa.

Yılın ana binalarında 2006 açıldı Merkur kitinin özel müzesi1990’lı yıllarda bir girişimci tarafından yapısı restore edilmiştir. Jaromr K (19522022).

Üzerimde 2012 belediye binası birkaç model başlattı Biber modeli müzesi.

Her iki kurum da uzun yıllar işbirliği yapmadı. Şu tarihte değişti 2020ne zaman dolo k şirketin yeni sahibine satışı. Müze artık kamu yararına çalışan bir topluluk tarafından yönetiliyor Cıva Rafı.

Amatör bir model olarak sizin için de geçerli mi?
Bir ev tamircisi onun modelini görmek ister mi diye merak ediyorum. İnsanlarla işbirliği yapmaya çalışıyoruz. İlginç bir fikriniz varsa materyali sağlayabiliriz. Daha sonra birbirinden güzel modeller ortaya çıkıyor.

Rozmrn Ocelov şehri beslediniz, bitti mi?
Jet üzerinde çalışılacak. Bir buçuk ton ağırlığındadır ancak iki kişi tarafından yetiştirilebilir. Binanın içi ayrıdır, alıp kullanabilirsiniz, o yüzden dış surları ve rayları parça parça söktük. Bunlardan ikisi geçen yılın son parmakları, Sayın Mldek bu yıl için fabrikayı tamamlamanın sözünü verdi. Alanı kaybetmesine rağmen ona küçük görünüyordu. Ona önemli bir dönüş verdi, bu yüzden gidip tüm Çelik Şehri çevirmemiz gerekecek.

Beşinci yılda tekrar büyümesi gerekiyor, bu yüzden ağacın ön plana çıkması için yaklaşık bir metre genişliğinde bir izleme platformunu dolduruyoruz. Eğer işin biterse Bay Mldek için kötü olur. Yirmi yıldır bunun üzerinde çalışıyor, 300.000 tapa, aynı sayıda somun ve yaklaşık 180.000 uzunluk kullandı.

Restorasyon şimdi ne kadar pahalıydı?
Yeni vitrinlere ve bina haklarına sahip robotikli oda, kırsal ve bölgesel kalkınma programından gelen sübvansiyonlarla aldığımız 700 bin krona mal oldu. Tüm müzenin iç mekan konfor kalitesinin korunmasının gerekli olduğunu düşünüyorum.

Yıllar sonra müzeyle bağlantı kurduğu ortaya çıktı mı?
2021 Noeli için öncelikle ortak bilet sunmaya çalıştık ve katılımcıların yaklaşık yüzde 80’inin bunu seçmesine çok şaşırdık. Geçen yıl yeniden yapılanma bittiğinde turizm sezonunda ortak bilet satışına başladık ve misafirlerin yüzde 70 ve 80’i tekrar tercih etti. Toplam giriş ücretini yüzde 10 oranında azaltıyoruz. Buradayken başka bir müzeyi ziyaret etmesinin onun için sorun olmayacağı duygusunu da dahil etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bağlantıya karar verildiğinde ve belediye bina sözleşmesini onayladığında, sakinlerin dışarıda bir binadan diğerine yürümek zorunda kalmamasını sağlamaya başladık. Buradan geçtiğinizde tavanda bir grup biber uçağı asılı duruyor.

Geçen yıl müzeyi kaç kişi gördü?
Sergiyi 23 binden az kişi ziyaret etti. Olması gerektiği gibi değil ama özellikle Merkür’ün potansiyelinin vt olduğunu düşünüyorum, çünkü toplumda geniş bir alana yayılan bir burçtur, çağımız insanları için bir çocukluk sembolüdür. Aynı şey biber modelleri geleneğinden dolayı tekrar döndüğümüz ABC dergisinin logosu için de söylenebilir ama ben sadece isim olarak kullanıyorum. Ne yazık ki Merkür’ün açığa çıkması ihmal edildi, burada hala yapılacak çok iş var. Büyük bir artı ana şirketin Çek olması ve dolayısıyla Merkur’un da Çek merkezli olmasıdır. Müzenin yeniden inşası zaman alacak ama tekerleklerin çok güzel sesine bakılırsa bunun oldukça mümkün olacağını düşünüyorum. Referanslarımız olumludur. Kahve servisi yapıyoruz ve çocuklar eve küçük bir Merkur kiti toplanmış halde götürüyorlar, bu yüzden çok memnunlar.

Neler oluyor ve ne yapıyorsun?
Biber Maket Müzesi’nde yarısı yapılmış bir maket otobüsün açılışını yaptık. 95. yılını kutlayan Hradec Krlov Taşımacılık Şirketi ile işbirliği yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl Biber Model Müzesi 10. yılını kutladı ve 2025 yılında büyük bir program düzenlenecek çünkü Merkur kitinin üretiminin başlamasının üzerinden 100 yıl geçecek. Beş yıl önce Inventor adında bir kit üretildi. 1920 yılında metal kitler üretmeye başlayan bir şirket kuruldu, ancak uzunluklar vida ve somunlarla değil, kancalar ve deliklerle bağlandı. Pek işe yaramadı, Inventor’ın değişkenliği o kadar büyük değildi ve çocuklar bundan hoşlanmadı. 1924 ve 1925 civarında cıvata ve somun delikleri ortaya çıktığında ara parçalar yapılmaya başlandı. Ve sonra ilk Merkür doğdu. 100. yıl kutlaması sırasında serginin tamamının yeniden inşasının tamamlanması gerekiyor ki ben bunu görmüyorum.

Her iki müzede de deneyiminiz var, yani yeni değilsiniz.
İki konumu vardır. Mesela müzenin açıldığı 1969-2006 yıllarında Merkür’ün evrimini haritalandırdığımız sergiyi değiştirdik, güzel bir çalışma. Ama onu pek rahatsız etmeyen gerekli işler de var yani idare, inşaat hibesi, ipotek, sözleşmeler ve benzeri, çok zamanımı alacak. Dünya bu şekilde kurulmuş. Hibeler nadirdir, ama onlar için teşekkürler, çünkü yeniden inşayı çok daha kolay hale getiriyorlar ve iç mekanın konforunu arttırabiliyoruz.

Bir şey keşfetmek için Merkür’e gidebilir miyiz?
Avcının kazdığı dönem tarihle doludur. Bu sayfada Rud’u ilk olarak 1 Kasım 1994’ten itibaren buldum, burada Ulusal Mülkiyet Fonu’nun ilk borcunun iflas ettiğine dair bir bağlantı var, Merkur kitini üreten Broumov şirketi Komeb’di. Jaromr K. daha sonra şirketi iflastan satın aldı.