Bartošák prömiyerini gördü. Harika bir performans, Hradec hayranları tezahürat yaptı

IstAh

Member
Yaz tatili otuz yaşındaki eski temsilcinin performansını etkilemedi. Ve hayranlar bunu takdir etti.

“Bartošak mı? Gök gürültüsü gibi güçlendi, en az üç gol yakaladı. Ünlü bir performans.”

“Bartéz bugün harika bir performans sergiledi, umarım bu şekilde ve aksamadan devam eder.”

Hradec Králové takımının ekstra lig öncesi iç sahadaki son hazırlık maçında Eisbären Berlin’i 4:1 mağlup ettiği maçın ardından Mountfield taraftarları kulübün internet sitesinde “Bartošák bugün harika bir performans sergiledi” diye yazdı.

Bartošák gole güveniyordu ve rakibi, güç oyunu sırasında maçın bitimine üç dakika kalaya kadar gol yemedi. Kaleci, Hradec Králové formasıyla ilk karşılaşmasına övgüde bulundu: “Bir kişi kazandığında ve nispeten başarılı olduğunda maç her zaman daha iyi değerlendirilir.”

Her ne kadar bu yaşta hokey konusunda pek çok tecrübeye sahip olsa da Hradec için ilk maç onun için kolay olmadı: “İtiraf etmeliyim ki maç öncesinde biraz gergindim. Sonuçta, Çek Cumhuriyeti’nde en son buzda durduğumdan beri uzun zaman geçti, yeni bir kulüpteyim, etrafımda yeni hayranlarım ve yeni bir şehrim var. Bu benim için tamamen yeni bir şey.’

Maç öncesi tedirginliğine etki eden ilk maçın beklenmesiydi. Geçen hafta İsviçre turnesindeyken, birinci lig hazırlık ekibi Kolin’e karşı hazırlık maçının yarısını yakaladı ve şimdi olduğu gibi Berlin’den tek gol attı.

“Bu zamana kadar iki, üç ya da dört arkadaşımı yakalamış olmayı bekliyordum. Ne yazık ki tam olarak sağlıklı değildim. Umarım artık daha fazla maç olur ve böylece sezon başlangıcına hazır olurum. Artık bitti, bakalım ne olacak” diyen Mountfield’ın perşembe ve cuma günü Viyana’da oynanacak maçlarla tamamlayacağı hazırlıkların son günlerine ilişkin duygularını anlattı. Önce Macar takımı Féhervár’a, ardından yerel takım Vienna Capitals’a karşı.

Hradec ile anlaşmaya vardıktan yedi ay sonrasına kadar hiçbir maçta kalesine ulaşamasa da maça uzun bir ara vermedi.

“Geçen sezon nisan ayına kadar balık tuttum, Hradec’in bitiminden yaklaşık iki gün önce bitirdik. Bu yüzden biraz uzadı. Ön eleme turunda elenip ağustos başında yakalanırsanız da durum aynıdır. Ancak Avrupa’da olduğum için ilk kez Eylül ayının başına kadar yakalayamadım” dedi geçen sezon Fin Pelicans Lahti’de çalışan kaleci.

Eisbären Berlin ile oynanan maç deneyimli kaleci için bile kolay olmadı. Çünkü takım arkadaşları başlangıçta rakibin çok fazla şut atmasına izin vermedi.

Kaleci Patrik Bartošák, Hradek’in takviyelerinden biri.

“Açılış periyodunda yaklaşık üç top çalmamın bana pek bir faydası olmadı, ancak oyuncular bana çok yardımcı oldular ve beni ayakta tuttular. Fazla bir şeyim yoktu, üçüncü periyotta umarım takımı biraz geride tutabilmişimdir”, Hradec kalecisinin ilk golünü şöyle anlattı: “Yaklaşık yirmi beş yıldır top tutuyorum, bu yüzden hemen konuya girdiğim maçlar ve üç kısa bilgi aldığım maçlar yaşadım.’

Ona göre kalecilik işinin azalması, yaklaşmakta olan ekstra lig için iyiye işaret. “Onları yenmemiz ne kadar güçlü olduğumuzu gösteriyor. Hepimiz için harika bir maçtı, ekstra ligde böyle oynarsak zirvede oynamak için büyük bir şansımız olur” diye düşünüyor Bartošák.