Akıl hastanesinde sezon sonu mu? Hradec’in menajeri stadın kanla dolu olduğunu söyledi.

IstAh

Member
Sabou yaklaşık beş yıl önce Hradec’e gitti ve bu devasa pencereye tam bir yolculuk yaptı.

Zorlu ikinci lig maçlarından, terfi ile yasallaştırılan uykulu inşaat yılı ve kendi stadyumu olmayan Hradec’in seçkinler ve seçkinler arasında yer aldığı son iki sezon.

Şimdi önünde Saboue ile yeni koşullarda onaylaması gereken bir lig rekoru var.

Bu yıl sorumluluk hissediyor musun?
Yüzde yüz. Hradec halkının her zaman bir futbol kasabası olduğunu, taraftarların her zaman futbola gittiğini, stadyum böyleyken bile fark ediyoruz. Şu anda Mlad Boleslav’da satılan birkaç yüze kıyasla iki bin sezonluk bilet var, bu büyük bir değişiklik olacak. Bu göz ardı edilemez.

Stadın oynanabilir duruma gelip gelmeyeceği konusundaki şüpheleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Bir spor sitesinden sorumlu bir avcı olarak bundan paçayı sıyırabilecek misin?
Ona. Önderlikte ve kadın kulübünde o kadar çok değiliz, sorumluluk birkaç kişiye düşüyor. Şahsen, stadyumla ilgili bu sorunlar onu tam olarak etkilemeyecek, bu yüzden kendimi bu konuda çok fazla strese sokmak istemiyorum. Herhangi bir yapıda, özellikle bitiş çizgisine giden ve kendi kendini tamamlayan canavarca bir yapıda, canavar her zaman kan peşindedir. Artık her şeyden Vichni sorumlu, böylece 5 Ağustos’ta Hradec’te bir parti olacağını bilseniz bile bir parti olacak.

Bu durumda, tüm kulüp ve bölge için tarihi bir olay olacaksınız. Bunu böyle mi görüyorsun?
Bunun bir avcının ömrü boyunca başına gelmeyeceğinin tamamen ve derinden farkındayım. Ayrıca ben çok uzun süredir kulüpteyim, hepimiz çok zor şartlarda çalıştık. Maçtan önce gülerim çalışanlar, ilginçti, çok yıl oldu ama bir o kadar da güzeldi. Çok fazla deneyimim oldu ve bu, yeni stadyum için şimdi çok daha önemli.

Hradec, üst üste iki sezonun ardından yeni stadına dönüyor. Muhtemelen sportif açıdan ondan hiçbir şey almak istemeyecektir, değil mi?
Öğütme. Belli bir yoldayız ve geri adım atmak istemiyoruz. Şahsen, önceki iki koçun çalışmalarına devam etmemizi istiyorum, bu yüzden yeni bir koç ararken Jozef Weber seçildi. Adil ve dürüst futbol oynamamızı, organize, karanlık, yoğun ve taktiksel olarak hazırlıklı olmamızı istiyorum. Kendi oyun DNA’mızı oluşturduk ve bundan geri adım atmak istemiyoruz.

Hradec Kulübü’nün spor menajeri Ji Sabou

İlk başta bir değişiklik olmadı. Antrenöre ek olarak, epeyce yeni oyun.
İtiraf etmeliyim ki değişiklik bana bile yeter, çünkü her zaman biraz zaman alır, değişiklikler yerleşmez. Öte yandan, tüm değişikliklere rağmen, artık karanlıkta çok fazla kaliteye sahip olduğumuzu söylemeye cüret ediyorum. Ve bu, bazı insanların kıyafet giymesi gerçeğidir. Günün kendisi bir şey kazanmadı ama günün enerjisine ve uyumuna saygı duyuyorum, tekrar rekabetçi olacağımızı biliyorum.

En çok konuşulan iki deneyimli kızın yürüyüşü. Vclav Pila ve Ladislav Krej’in sadece futbol becerileri değil, aynı zamanda deneyim ve kabine girme becerileri de var. Ölüm müydü?
Tabii ki, yeni stadyumla Hradec’te büyük bir patlama olacağını, futbola açlığın olacağını ve karanlıkta deneyime ihtiyacımız olduğunu düşündük. Vaek Pila’nın Ocak ayında gelmesi gerekiyordu ama sonunda oldu. O bir öğrenci, büyük futbol için Hradec’ten ayrıldı, şimdi Hradec’e yeni stadyumda yardım etmek için geri geliyor. Ldi’de, Sparta’da yapılacağını öğrendiğimde hemen sözlerimi zorladım. Her iki oyuncu da çok kaliteli, asıl önemli olan sağlıklı kalmak, o zaman bize yardımcı olacaklar.

Yürüyüşler, gidişlere cevap vermek zorunda kaldı. Hangisi sizi en çok şaşırttı ve en çok soruna neden oldu?
Pavel Dvok ve Filip Novotn’un ölümünü gördük. Sadece gençler hana gidiyor. Bir de bizim misafirhanemizde olan oyuncular vardı ki bu gerçekten yaşandı.

Ve sen oekvan mısın?
Filip Kubala’nın gitmesini beklemiyorduk sanırım. Dizindeki sakatlık nedeniyle oynamasa da ton aynıydı. Ama Zjem ondan hoşlanıyordu, bankaya gitmek istiyordu, bununla uğraşamazdı.

Kim verdi?
Reichl’ın golü beni şaşırttı. Yükselmemizde ve bazı sağlık sorunlarından sonra ligde bize çok yardımcı oldu. Maçlardan herkesin yeni stadyuma taşındığını, herkesin orada olmak ve onu beklemek istediğini duymama rağmen benim için sürpriz oldu. Ama Michal farklı bir karar verdi ve onunla konuştuğumuzda bile ayrılmak istediğini açıkça belirtti.

Bir oyun daha mı kaybedecektim? Uzun süredir, Gabriel’in 12 yaşında Avrupa şampiyonalarındaki performansıyla yasallaştırılan iyi bir sezon olan Vaulna hakkında konuşuldu.
Yiyecekleri kaydediyoruz ama kimsenin fark edebileceği kadar ileri gitmedi. Geçiş benzer, ancak daha uzun sürüyor, geçiş penceresi yukarı ve aşağı, bundan çıkacak bir şey yok.

Geçen sezon bize çok yardımcı olan iki konuk oyuncu neyi değiştirecek? Seni buldun mu?
Sparta onu götürdü, hastaneye götürdü ve son bilgilere göre Matj, kişisel olarak beğendiği göğsünden kendini vuracak gibi görünüyor.

Hradec Krlov takviyelerinin çanı. Ladislav Krej (solda) ve Vclav Pila.

Ve stoper Ihk, Loska imzalı konuk Pilsen’den gelecek sezon kime gidebilir?
Biraz farklı bir ppad. Plze vakti olduğu için hazırlık için çıkardı. Tanrım, sakatlandı, yani bir süre yok olacak ama o Pilsen’de. Filip’in ona bir yıllık han göndermesi gerekiyor, durum elbette değişecek, ancak bundan sonra ancak tekrar onlara katılırsa.

Cumartesi günü dilediğiniz gibi yeni sezonda ilk kez Cennetin Çatlağı’nda olacaksınız. Seni önce Slavia’ya sonra da Pilsen’e gönderen partiye ne demeli?
Ben katılmazsam, yarışmanın başlama zamanı her zaman gelir.

Ayrıca geçen yıl ilk turda Slavi’yi ne zaman yenmiştiniz ve iki yıl önce Plzeň ligde yendiğiniz ilk takım mıydı?
Slavia ve Plzeň büyük bir kaliteye ve üne sahiptir. Bu maçı kazanmak için bu rakiplerle geçmiş maçlarda başına gelenlerden çok daha fazla uğraşmanız gerekiyor ve bu yüzden onlarla puan alabildik. Suya da çok saygım var çünkü stadyum nedeniyle ilk birkaç turda deplasmanda oynuyoruz, Slavia ve Pilsen’den sonra ligin zirvesine giden yolda olduğunu düşündüğüm Ostrava’ya gidiyoruz. Lig dengeli olsa da ligdeki her maç zor, ne zaman oynasak oraya gidip bunu deneyeceğiz ve bu takıma katlanacağımızı biliyorum.

Stadyum açısından Hradec için tarihi olacak bir sezon için Cl?
Geçen sezonla aynı ruhta olacak, mütevaziyiz. Grup barlarından kaçınmak istiyoruz ve birçok şehre gidersek Hradec için büyük bir telaş olacak.